.
Κατηγορία Αλλοι
Δευτέρα, 30 Αυγούστου 2021 13:18

Με το «ενάμιση πόδι» στον τίτλο, αλλά δεν θέλει να το σκέφτεται!

Ο μεγάλος νικητής του Grand Prix στο Silverstone, Fabio Quartararo, παρά τους 65 βαθμούς διαφοράς που έχει από τους διώκτες του, δεν θέλει να σκέφτεται ακόμα τον τίτλο!

Στον αγώνα των 20 γύρων στην πίστα του Silverstone, στην Αγγλία, ο Fabio Quartararo ήταν ανώτερος όλων και πήρε την 5η φετινή του νίκη στη μεγάλη κατηγορία.

Με έξι γύρους να απομένουν για το τέλος, η διαφορά του από τον δεύτερο στη βαθμολογία, Joan Mir, είναι στους 65 βαθμούς.

Μια διαφορά που ανάγκαζε χτες, τον απογοητευμένο Mir, να παραδεχτεί ότι είναι πολύ μεγάλη και ότι ο τίτλος αποτελεί πια άπιαστο όνειρο.

Για τον Fabio Quartararo αυτή η νίκη αποτελεί ένα αποφασιστικής σημασίας βήμα για τον πρώτο παγκόσμιο τίτλο της καριέρας του. Ο Γάλλος όμως προτιμά να μην προτρέχει.

«Ναι, είναι σημαντική νίκη αλλά δεν σκέφτομαι τόσο το πρωτάθλημα», απάντησε σε σχετική ερώτηση.

quartararo-silverstone-2021-fpq2.jpg

«Πριν ξεκινήσει ο αγώνας έλεγα στον εαυτό μου ότι δεν πρέπει να σκέφτομαι το πρωτάθλημα τουλάχιστον μέχρι το Misano».

«Γι’ αυτό και δεν θέλω να το σκέφτομαι… τώρα το διασκεδάζω και νοιώθω καλά πάνω στη μοτοσυκλέτα. Θα πάμε στον επόμενο αγώνα σαν να ήταν ο πρώτος μας».

Για τους επόμενους αγώνες, ο Fabio Quartararo θα μπορούσε να τερματίζει τρίτος και να εξασφαλίσει τον τίτλο, όμως η προσέγγισή του δεν φαίνεται να αλλάζει.

Πάντως παραδέχτηκε ότι η μεγάλη διαφορά που έχει χτίσει, θα του επιτρέψει κάποιες στιγμές να δείξει ένα πιο συντηρητικό πρόσωπο αν χρειαστεί.

«Δεν θα αλλάξει η προσέγγισή μου γιατί το διασκεδάζω πολύ και μου αρέσει να παλεύω για νίκες», συνέχισε ο Γάλλος.

quartararo-silverstone-2021-fpq3.jpg

«Το πρωτάθλημα βέβαια έρχεται όταν φέρνεις αποτελέσματα και αν σε κάποιον αγώνα δεν μπορώ να πάω για την νίκη, τότε δεν θα κάνω κάποιο ανόητο λάθος».

«Επομένως η προσέγγισή μου δεν θα αλλάξει, αλλά ξέρω πλέον ότι έχω κι ένα περιθώριο για να παίξω».

«Αυτό που θέλω είναι να φτάνω σε κάθε πίστα και να βλέπω τι δυνατότητες έχουμε και αν μπορούμε, θα παλεύουμε για τη νίκη ή το βάθρο».

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Μπλούνας

Σπούδασε στο Τμήμα Ιστορίας-Αρχαιολογίας του ΕΚΠΑ και μαζί με την ιστορία, η άλλη μεγάλη του αγάπη είναι οι μοτοσυκλέτες. Ξεκίνησε αργά στο χώρο, με συγγραφή άρθρων για το παγκόσμιο πρωτάθλημα ταχύτητας μοτοσυκλετών στο motograndprix.gr.

Στη συνέχεια, από το 2013 και έως το 2020 ήταν ο παρουσιαστής των κατηγοριών Moto2 και Moto3 στην Cosmote TV, ενώ στο ίδιο χρονικό διάστημα αρθρογραφούσε και στο ελληνικό περιοδικό MotoGP World.

Από το 2021 είναι συντάκτης στο bikeit.gr και έχει αναλάβει την ενημέρωση σχετικά με το MotoGP.

Νίκος Μπλούνας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 30 Αυγούστου 2021 13:25

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon