.
Κατηγορία Αλλοι
Δευτέρα, 30 Αυγούστου 2021 12:05

Martin VS Marquez – Ο rookie «παραδειγματίζει» τον 8 φορές παγκόσμιο πρωταθλητή!

Ο Jorge Martin ήταν μπερδεμένος μετά τον αγώνα του Silverstone και την επαφή που είχε με τον Marc Marquez, λέγοντας πως ο συμπατριώτης του θα πρέπει «να παραδειγματιστεί» από αυτό το συμβάν.

Στον πρώτο γύρο του αγώνα στο Silverstone για το MotoGP, ο Jorge Martin πέρασε μπροστά από τον Marc Marquez, έχοντας μια πρώτη επαφή με τον πιλότο της Honda στην 7η στροφή.

Στη συνέχεια ο Marquez, που είχε χάσει την 5η θέση, είδε μια ευκαιρία να την αρπάξει εκ νέου από τον αντίπαλό του, όταν ο Martin ήταν αυτός που άνοιξε λίγο τη γραμμή του στο εσάκι με τις στροφές 8-9.

Καθώς όμως έκανε την κίνησή του, ένα λάθος τον οδήγησε σε πτώση παρασύροντας μαζί του και τον Jorge Martin.

«Θέλω να ζητήσω συγγνώμη στον Martin και την ομάδα του γιατί ήταν δικό μου το λάθος», έγραφε μετά στα social media ο Marquez.

«Παραήμουν αισιόδοξος για την προσπέραση… ήταν περίεργο γιατί ο Fabio κι ο Martin ανοίχτηκαν και νόμιζα ότι θα μείνει περισσότερο εκτός».

«Είναι αλήθεια ότι ήταν ο πρώτος γύρος και ότι παραήμουν αισιόδοξος και θέλω να ζητήσω συγγνώμη από τον Martin και την Pramac. Αυτά όμως συμβαίνουν στους αγώνες και σήμερα εγώ ήμουν που έκανα το λάθος».

martin-marquez-Silverstone-2021-frt2.jpg

Η κάμερα έπιασε τον Jorge Martin να παρακολουθεί ήρεμος το περιστατικό στο γκαράζ της ομάδας του. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν θεώρησε υπεύθυνο τον συμπατριώτη του.

«Θα δείτε στις φωτογραφίες και στο video… είμαι απογοητευμένος γιατί ένοιωθα σούπερ δυνατός και μπορούσα το βάθρο».

«Εκείνη τη στιγμή που έγινε αυτό… δεν είναι εύκολο να το περιγράψω… ήμουν στην εσωτερική κι ένοιωσα την επαφή και… οκ, πάμε στον επόμενο τώρα».

Όταν τον ρώτησαν πως αισθάνεται που έχασε τον αγώνα του από έναν τόσο έμπειρο πιλότο, όπως ο Marc Marquez, ο Martin αποκρίθηκε:

«Μου κατέστρεψε τον αγώνα και αυτό είναι το μεγάλο πρόβλημα. Μπορεί να καταστρέφει το δικό του αγώνα, όχι όμως των άλλων».

«Σίγουρα δεν υπολόγισε καλά την κίνηση γιατί πίστεψε ότι υπήρχε χώρος, αλλά δεν υπήρχε. Ελπίζω να μάθει από αυτό και να βελτιωθεί στο μέλλον».

martin-marquez-Silverstone-2021-frt3.jpg

Αυτή ήταν η 6η πτώση του Marquez στους 8 τελευταίους αγώνες, με τον Jorge Martin να είναι προβληματισμένος για το γεγονός ότι ο αντίπαλός του σήκωσε τη μοτοσυκλέτα του.

«Θα μπορούσε να κάνει την προσπέραση και δεν μπορώ να καταλάβω γιατί τη σήκωσε… ήταν ήδη στην εσωτερική και δεν ξέρω γιατί ανοίχτηκε λίγο και με έβγαλε εκτός».

Η απάντηση ήρθε αργότερα από τον ίδιο τον Marc Marquez: «Προετοίμασα τη στροφή, αλλά δεν είχα χρόνο να βάλω τρίτη και γι’ αυτό σήκωσα τη μοτοσυκλέτα».

«Και μετά έκανα και λάθος υπολογισμό… δεν ήταν ο σωστός και το λάθος είναι εξ ολοκλήρου δικό μου».

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Μπλούνας

Σπούδασε στο Τμήμα Ιστορίας-Αρχαιολογίας του ΕΚΠΑ και μαζί με την ιστορία, η άλλη μεγάλη του αγάπη είναι οι μοτοσυκλέτες. Ξεκίνησε αργά στο χώρο, με συγγραφή άρθρων για το παγκόσμιο πρωτάθλημα ταχύτητας μοτοσυκλετών στο motograndprix.gr.

Στη συνέχεια, από το 2013 και έως το 2020 ήταν ο παρουσιαστής των κατηγοριών Moto2 και Moto3 στην Cosmote TV, ενώ στο ίδιο χρονικό διάστημα αρθρογραφούσε και στο ελληνικό περιοδικό MotoGP World.

Από το 2021 είναι συντάκτης στο bikeit.gr και έχει αναλάβει την ενημέρωση σχετικά με το MotoGP.

Νίκος Μπλούνας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 30 Αυγούστου 2021 12:11

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon