.
Κατηγορία Αλλοι
Δευτέρα, 30 Αυγούστου 2021 11:00

Aprilia – Το ηχηρό μήνυμα με αποδέκτη τον Vinales!

Η εκπληκτική εμφάνιση του Aleix Espargaro στο χτεσινό αγώνα του Silverstone για το MotoGP, αποτελεί ένα μήνυμα στο νέο πιλότο του εργοστασίου, τον Maverick Vinales, ότι η Aprilia – μετά από χρόνια εξέλιξης – είναι έτοιμη για το επόμενο βήμα!

Ο Aleix Espargaro ήταν δυνατός όλο το Σαββατοκύριακο στο Silverstone και στον Κυριακάτικο αγώνα κατάφερε να κρατήσει πίσω του τον επιθετικό Jack Miller.

Έτσι εξασφάλισε το πρώτο βάθρο του εργοστασίου στη σύγχρονη εποχή του MotoGP, με μια παρουσία σχεδόν αλάνθαστη τόσο για τον ίδιο, όσο και για την RS-GP.

Ειδικά η τελευταία, όπως έλεγε μετά τον αγώνα ο Ισπανός, είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση απ’ ότι θα περίμενε ο Maverick Vinales, ο οποίος θα την οδηγήσει για πρώτη φορά στις επίσημες δοκιμές του Misano.

«Αν σας έλεγε κάποιος στην αρχή της χρονιάς ότι ο Vinales θα έφευγε από την Yamaha και θα ερχόταν στην Aprilia, θα λέγατε ότι αυτό θα ήταν ένα μεγάλο πισωγύρισμα», σχολίασε μπροστά στους δημοσιογράφους ο Aleix Espargaro.

«Δεν είμαστε ακόμα στα επίπεδα της Yamaha, αυτό είναι σίγουρο, αλλά είμαστε στο σωστό δρόμο και νομίζω θα το διασκεδάσει».

aprilia-minima-vinales-2021-fgh2.jpg

«Θα την οδηγήσει στο Misano και θα πρέπει να προσαρμοστεί γιατί είναι διαφορετική από την Yamaha, αλλά όπως έδειξα σήμερα είμαστε σε καλό δρόμο».

Ένας από τους πιλότους που είδαν από πολύ κοντά την Aprilia ήταν και ο Jack Miller, ο οποίος επιχείρησε – αλλά απέτυχε – να πάρει την 3η θέση και το βάθρο από τον Espargaro.

«Σίγουρα τρίβει με χαρά τα χέρια του και σίγουρα διάλεξε την τέλεια στιγμή για να πάει στην Aprilia», έλεγε ο Αυστραλός.

«Είναι ωραίο να τους βλέπεις εδώ και είναι ωραίο να έχουμε έναν ακόμα κατασκευαστή να παλεύει για βάθρο. Είναι φοβερό για το σπορ μας».

Στον αγώνα της Κυριακής στο Silverstone είχαμε έξι διαφορετικούς κατασκευαστές στις έξι πρώτες θέσεις, για πρώτη φορά από το 1972!

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Μπλούνας

Σπούδασε στο Τμήμα Ιστορίας-Αρχαιολογίας του ΕΚΠΑ και μαζί με την ιστορία, η άλλη μεγάλη του αγάπη είναι οι μοτοσυκλέτες. Ξεκίνησε αργά στο χώρο, με συγγραφή άρθρων για το παγκόσμιο πρωτάθλημα ταχύτητας μοτοσυκλετών στο motograndprix.gr.

Στη συνέχεια, από το 2013 και έως το 2020 ήταν ο παρουσιαστής των κατηγοριών Moto2 και Moto3 στην Cosmote TV, ενώ στο ίδιο χρονικό διάστημα αρθρογραφούσε και στο ελληνικό περιοδικό MotoGP World.

Από το 2021 είναι συντάκτης στο bikeit.gr και έχει αναλάβει την ενημέρωση σχετικά με το MotoGP.

Νίκος Μπλούνας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 30 Αυγούστου 2021 11:03

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon