.
Κατηγορία Αλλοι
Πέμπτη, 12 Αυγούστου 2021 14:17

Η Yamaha αποσύρει τον Vinales από το GP της Αυστρίας και τον κατηγορεί για εσκεμμένη ζημιά στην Μ1! «Σαμποτάρουν το γιο μου», λέει ο πατέρας του.

Με μια ανακοίνωσή της πριν από λίγο, η εργοστασιακή ομάδα της Yamaha στο MotoGP, έκανε γνωστό ότι αποσύρει τη συμμετοχή του Maverick Vinales από το Αυστριακό Grand Prix αυτό το Σαββατοκύριακο!

Η ανακοίνωση της Yamaha την Πέμπτη, λίγες ώρες πριν την έναρξη του 11ου αγώνα της σεζόν για το MotoGP, σόκαρε το paddock του πρωταθλήματος.

Με αυτή, η ομάδα έκανε γνωστό ότι δεν θα επιτρέψει στον αναβάτη της, τον Maverick Vinales, να λάβει μέρος στον αγώνα της Κυριακής, ανήμερα του 15Αύγουστου.

Ο Ισπανός αποσύρεται επειδή, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, «…ο ο οδηγός χειρίστηκε με ανεξήγητο τρόπο τη μοτοσυκλέτα» κατά τη διάρκεια του προηγούμενο αγώνα της Styria.

Το αποτέλεσμα ήταν να φοβηθούν στην ομάδα ότι θα προκαλούσε «σοβαρό ενδεχόμενο ζημιάς στον κινητήρα» κάτι που «…θα έβαζε σε κίνδυνο τον ίδιο τον οδηγό, αλλά και τους άλλους συμμετέχοντες».

Μετά την κίνηση αυτή, ο Vinales δεν θα συμμετάσχει στον αγώνα της Κυριακής και φυσικά η Yamaha δεν προλαβαίνει να φέρει κάποιον να τον αντικαταστήσει.

vinales_pits_Styria_2021_few3.jpg

Το όλο θέμα που προέκυψε την τελευταία στιγμή, είναι ένα ακόμα κεφάλαιο που προστίθεται στην άσχημη σχέση του Ισπανού με την ομάδα.

Μετά τη νίκη του στον πρώτο αγώνα του Κατάρ, ο Vinales για μία ακόμη χρονιά δεν μπορεί να αποδώσει σύμφωνα με τις δυνατότητές του και έχει μόλις ένα βάθρο (Assen) στους δέκα επόμενους αγώνες του 2021.

Μια σχέση που οδηγήθηκε σε διαζύγιο μετά την απαίτηση του Vinales να φύγει, κάτι που η ομάδα έκανε αποδεκτό μετά το GP στο Assen. Έτσι ο Ισπανός δεν θα είναι οδηγός της Yamaha το 2022.

Από την πρώτη στιγμή όλοι πιστεύαμε ότι θα συμφωνούσε με την Aprilia, αλλά κάτι τέτοιο ακόμα δεν έχει επιβεβαιωθεί.

Στον αγώνα της Styria, στην Αυστρία, ο Ισπανός είχε ξεκινήσει καλά αλλά μετά τη διακοπή και την κόκκινη σημαία, όλα άλλαξαν.

vinales_grid_Styria_2021_few1.jpg

Στο grid η μοτοσυκλέτα του έσβησε λίγο πριν το γύρο προθέρμανσης και χρειάστηκε να ξεκινήσει τον αγώνα από τα pits, αντιμετωπίζοντας πάρα πολλά προβλήματα με τα ηλεκτρονικά.

Στις δηλώσεις του μετά είπε ότι η Yamaha άλλαξε τον συμπλέκτη στην Μ1 του και από τότε άρχισαν τα προβλήματα.

Ο πατέρας του Vinales μάλιστα, έγραψε στο Facebook πως η Yamaha επίτηδες σαμποτάρει το γιο του! Ο ίδιος ο Maverick, σε δηλώσεις του σε ισπανικά ΜΜΕ, έλεγε ότι η σχέση του με την Yamaha είναι χειρότερη από ποτέ.

«Με το επιτελείο μου, με τους μηχανικούς μου με όλα τα παιδιά είμαστε μια χαρά. Δεν ισχύει το ίδιο με τα αφεντικά της Yamaha…», έλεγε.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Μπλούνας

Σπούδασε στο Τμήμα Ιστορίας-Αρχαιολογίας του ΕΚΠΑ και μαζί με την ιστορία, η άλλη μεγάλη του αγάπη είναι οι μοτοσυκλέτες. Ξεκίνησε αργά στο χώρο, με συγγραφή άρθρων για το παγκόσμιο πρωτάθλημα ταχύτητας μοτοσυκλετών στο motograndprix.gr.

Στη συνέχεια, από το 2013 και έως το 2020 ήταν ο παρουσιαστής των κατηγοριών Moto2 και Moto3 στην Cosmote TV, ενώ στο ίδιο χρονικό διάστημα αρθρογραφούσε και στο ελληνικό περιοδικό MotoGP World.

Από το 2021 είναι συντάκτης στο bikeit.gr και έχει αναλάβει την ενημέρωση σχετικά με το MotoGP.

Νίκος Μπλούνας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 12 Αυγούστου 2021 14:20

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon