.
Κατηγορία Αλλοι
Πέμπτη, 12 Αυγούστου 2021 13:12

Ο Valentino Rossi εξηγεί γιατί χάνει τόσο πολύ στις εκκινήσεις

Το πρόβλημα με τις χαμένες θέσεις στους πρώτους γύρους του αγώνα, προέκυψε για τον Ιταλό από τη στιγμή που στη μοτοσυκλέτα του προστέθηκε το «ride-height» σύστημα.

Στον πρόσφατο αγώνα της Styria, το περασμένο Σαββατοκύριακο, ο Valentino Rossi ξεκίνησε από την 17η θέση, για να υποχωρήσει στην αρχή του αγώνα έως την 19η.

Στη συνέχεια βέβαια, κατάφερε να κερδίσει πίσω κάποιες θέσεις και να περάσει τη γραμμή του τερματισμού 13ος.

«Δυστυχώς έχασα θέσεις στην αρχή, αλλά μετά ο ρυθμός μου δεν ήταν άσχημος. Κατάφερα να οδηγήσω καλά», έλεγε μετά ο θρυλικός Ιταλός.

«Σίγουρα αυτή η πίστα δεν είναι η καλύτερη για εμάς, αφού εδώ παίζουν πολύ μεγάλο ρόλο η επιτάχυνση και η τελική ταχύτητα. Τα δύο χαρακτηριστικά στα οποία υποφέρουμε αρκετά».

«Άρα στο κάτω-κάτω δεν ήταν τόσο άσχημο το αποτέλεσμα».

rossi_ekkiniseis_ds2.jpg

Το θέμα για τον Valentino Rossi είναι ότι δεν μπορεί να κάνει αντίστοιχα καλές εκκινήσεις όπως οι περισσότεροι στην κατηγορία.

Στη Γερμανία είχε χάσει τέσσερεις θέσεις μόνο στον πρώτο γύρο, ενώ ακόμα πιο απογητευτικός ήταν στο Assen, όταν έχασε εννέα θέσεις!

Κι όλα αυτά ενώ εδώ και καιρό έχει στη διάθεσή του το ολοκληρωμένο “holeshot device”, δηλαδή το πίσω και το μπροστά (ride-height) σύστημα.

«Στους τελευταίους αγώνες έχουμε και το μπροστά σύστημα, όπως και οι άλλοι. Το πρόβλημα για εμένα εντοπίζεται ακριβώς σε αυτό».

«Δεν έχουμε βρει τις σωστές ρυθμίσεις και πρέπει να πειραματιστούμε με τα ηλεκτρονικά. Δεν νοιώθω άνετα και γι’ αυτό χάνω στις εκκινήσεις».

«Πριν πάρουμε αυτή την αναβάθμιση έκανα καλές εκκινήσεις. Έχουμε βελτιωθεί, αλλά δεν είμαστε ακόμα στο 100%».

rossi_ekkiniseis_ds3.jpg

«Επιπλέον, στον πρώτο γύρο όλοι είναι πάρα πολύ επιθετικοί και όταν είσαι τόσο κοντά τους και με μοτοσυκλέτες που έχουν υψηλή τελική, δεν είναι εύκολο να μην χάσεις θέσεις».

Ο Rossi επέστρεψε για λίγα 24ωρα στο σπίτι του στην Ιταλία, ενώ έχει ταξιδέψει και πάλι για την Αυστρία, ώστε να πάρει μέρος αυτό το Σ/Κ στον 11ο αγώνα της σεζόν.

«Ήταν ωραία που γύρισα για λίγο σπίτι μου. Τώρα αυτό που πρέπει να δούμε είναι πως θα βελτιωθούμε, κυρίως με τις ρυθμίσεις της μοτοσυκλέτας. Να δοκιμάσουμε κάποια πράγματα ώστε να παρουσιάσουμε ένα πιο δυνατό πρόσωπο αυτή τη φορά».

«Στόχος μας είναι να δουλέψουμε καλύτερα στα ελεύθερα και να πάρουμε μια καλύτερη θέση στο σχηματισμό εκκίνησης».

«Μετά, την Κυριακή δηλαδή, θα προσπαθήσω να κάνω καλύτερη εκκίνηση και να έχω και πάλι καλό ρυθμό ώστε να πάρω μερικούς βαθμούς. Θα ήθελα να παλέψω για μια θέση στη δεκάδα».

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Μπλούνας

Σπούδασε στο Τμήμα Ιστορίας-Αρχαιολογίας του ΕΚΠΑ και μαζί με την ιστορία, η άλλη μεγάλη του αγάπη είναι οι μοτοσυκλέτες. Ξεκίνησε αργά στο χώρο, με συγγραφή άρθρων για το παγκόσμιο πρωτάθλημα ταχύτητας μοτοσυκλετών στο motograndprix.gr.

Στη συνέχεια, από το 2013 και έως το 2020 ήταν ο παρουσιαστής των κατηγοριών Moto2 και Moto3 στην Cosmote TV, ενώ στο ίδιο χρονικό διάστημα αρθρογραφούσε και στο ελληνικό περιοδικό MotoGP World.

Από το 2021 είναι συντάκτης στο bikeit.gr και έχει αναλάβει την ενημέρωση σχετικά με το MotoGP.

Νίκος Μπλούνας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 12 Αυγούστου 2021 13:16

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon