.
Κατηγορία Αλλοι
Τετάρτη, 11 Αυγούστου 2021 11:03

MotoGP – Το ευφυές «πλάνο-νίκης» του Jorge Martin!

Μετά από την αίσθηση που έκανε στις πρώτες του εμφανίσεις στη μεγάλη κατηγορία, ακολούθησε ο σοβαρός τραυματισμός. Εκείνες όμως τις δύσκολες ώρες, ο Jorge Martin σφυρηλατούσε το «πλάνο-νίκης» που τον έκανε να θριαμβεύσει στη Styria!

Οι σκηνές που εκτυλίχθηκαν μετά τον αγώνα στην Styria το περασμένο Σαββατοκύριακο, ήταν πρωτόγνωρες για τον Jorge Martin.

Ίσως και για τους περισσότερους φιλάθλους που παρακολούθησαν τον αγώνα, αφού όλοι περίμεναν μια Ducati στην πρώτη θέση, ελάχιστοι όμως θα πίστευαν ότι αυτή θα ήταν του Ισπανού.

Κι όμως ο Jorge Martin τα κατάφερε και η ιστορία πίσω από τη νίκη του, το πλάνο που κατέστρωσε για να φτάσει στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου, ήταν μια μείξη αποφασιστικότητας και ευφυίας!

Η πορεία του Martin στη μεγάλη κατηγορία ξεκίνησε φέτος και ξεκίνησε με άκρως εντυπωσιακό τρόπο, κατακτώντας την pole και ανεβαίνοντας στο βάθρο μόλις στο δεύτερό του αγώνα.

Τα φώτα ήταν στραμμένα πάνω του και οι προσδοκίες – ύστερα από την εξαιρετική του παρουσία στο Κατάρ – είχαν αυξηθεί.

Δύο εβδομάδες μετά όμως, ήρθε εκείνη η σφοδρότατη πτώση του στην Πορτογαλία που του προκάλεσε πολλαπλούς τραυματισμούς.

EzqH0KaXIAAsD3E.jpg

Θα έχανε τους επόμενους τέσσερεις αγώνες και θα ήταν επηρεασμένος από τους τραυματισμούς του για ακόμα τρεις.

Μέσα από τις δυσκολίες αυτές, στο μυαλό του Ισπανού γεννήθηκε ένα και πλάνο, το πλάνο της νίκης στην Αυστρία.

«Μετά την πτώση μου, όλη η προσοχή μου ήταν στραμμένη πια στην Αυστρία… ήξερα ότι ήταν μια δυνατή πίστα για την Ducati. Η καλύτερη για εμάς στο ημερολόγιο».

«Αν ήταν να κερδίσω κάπου, θα ήταν εδώ και όλη μου η προσοχή ήταν στραμμένη σε αυτούς τους αγώνες. Πριν τον αγώνα δεν το περίμενα ότι θα κέρδιζα, αλλά τα κατάφερα».

Ο Jorge Martin τα έχει καταφέρει σε πολλές άλλες περιπτώσεις στο παρελθόν, καθώς η καριέρα του από το Red Bull Rookies Cup, στις μικρές κατηγορίες του πρωταθλήματος και μέχρι το MotoGP, μόνο εύκολη δεν ήταν.

jorge_styria_2021_fdfd1.jpg

«Δεν είναι εύκολο να ανταποδώσω όλα όσα έκαναν οι γονείς μου για εμένα. Πριν πάω στο Rookies Cup υπήρξαν στιγμές που δεν είχαμε καθόλου χρήματα και τα πράγματα ήταν πολύ δύσκολα».

«Σκεφτόμασταν να εγκαταλείψουμε την προσπάθεια και ήμουν 12 χρονών τότε… τώρα είμαι νικητής σε αγώνα MotoGP. Θα προσπαθήσω να τους το ανταποδώσω».

«Η νίκη αυτή ήταν ένα ακόμα όνειρο που πραγματοποιήθηκε. Το μεγάλο όνειρο όλων μας όμως είναι να γίνουμε παγκόσμιοι πρωταθλητές στο MotoGP κι ελπίζω να συνεχίσω να προοδεύω, να μάθω τη μοτοσυκλέτα και ίσως στο μέλλον να παλέψω γι’ αυτό».

Πέρα από το οικονομικό κομμάτι, ο Jorge Martin έχει περάσει και πολλούς τραυματισμούς, σπασμένα κόκκαλα και σφοδρές πτώσεις στις πίστες. Τίποτα όμως δεν στάθηκε αρκετό για να βάλει φρένο στην πορεία του προς την επιτυχία. Ούτε καν ο πόνος που τον έκανε να κλαίει…

Ο ίδιος παραμένει ένας ήρεμος τύπος, χωρίς τα μυαλά του να παίρνουν αέρα από τη νίκη αυτή.

jorge_styria_2021_qwerty7.jpg

«Δεν ένοιωθα και πολύ πίεση τώρα. Στο παρελθόν ένοιωθα πίεση όταν δεν κέρδιζα ή όταν έπρεπε να είμαι στο σπίτι χωρίς μοτοσυκλέτα. Αυτές οι στιγμές όμως με ωρίμασαν».

«Έμαθα πολλά στην Moto2 όπου είναι πολύ δύσκολο να ξεφύγεις μπροστά και να κάνεις τη διαφορά. Γι’ αυτό και μπόρεσα να παραμείνω συγκεντρωμένος σε όλη τη διάρκεια του αγώνα».

«Είχα μια μικρή διαφορά στο τέλος και ήδη σκεφτόμουν τη νίκη. Και γι’ αυτό όταν πέρασα τη γραμμή του τερματισμού ήμουν χαρούμενος αλλά και κουρασμένος. Αν χρειαζόταν να δώσω μάχη στην τελευταία στροφή με τον Joan θα ήταν διαφορετική ιστορία, αλλά τώρα ήμουν ήρεμος».

Μετά τη σπουδαία του εμφάνιση στην Αυστρία – και σε συνδυασμό με την εντύπωση που είχε προκαλέσει η εμφάνισή του στο Κατάρ – έχουν ήδη αρχίσει οι συζητήσεις για το τι μπορεί να κρύβει το μέλλον για τον νεαρό Ισπανό.

jorge_styria_2021_qwerty6.jpg

Κάποιοι λένε ότι στο πρόσωπό του η Ducati θα βρει τον επόμενό της πρωταθλητή, ο οποίος και θα καταφέρει να διαλύσει τη σκιά του Casey Stoner από το γκαράζ της ομάδας.

Το μόνο σίγουρο πάντως είναι ότι όλες αυτές οι συζητήσεις και όλες αυτές οι εικασίες δεν είναι σε θέση να τον επηρεάσουν.

«Αυτός ήταν ουσιαστικά ο έκτος μου αγώνας και δεν ξέρω τι μου επιφυλάσσει το μέλλον. Έχουμε τις δυνατότητες να πετύχουμε μεγάλα πράγματα, όμως το επίπεδο στο MotoGP είναι πολύ υψηλό και όλα τα εργοστάσια δουλεύουν πάρα πολύ».

«Ξέρω βέβαια ότι και η Ducati δουλεύει πάρα πολύ σκληρά και πιστεύω ότι είμαι στο κατάλληλο μέρος σε ό,τι αφορά στο οδηγικό μου στυλ. Γι’ αυτό το λόγο είμαι χαρούμενος και αισιόδοξος για το μέλλον».

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Μπλούνας

Σπούδασε στο Τμήμα Ιστορίας-Αρχαιολογίας του ΕΚΠΑ και μαζί με την ιστορία, η άλλη μεγάλη του αγάπη είναι οι μοτοσυκλέτες. Ξεκίνησε αργά στο χώρο, με συγγραφή άρθρων για το παγκόσμιο πρωτάθλημα ταχύτητας μοτοσυκλετών στο motograndprix.gr.

Στη συνέχεια, από το 2013 και έως το 2020 ήταν ο παρουσιαστής των κατηγοριών Moto2 και Moto3 στην Cosmote TV, ενώ στο ίδιο χρονικό διάστημα αρθρογραφούσε και στο ελληνικό περιοδικό MotoGP World.

Από το 2021 είναι συντάκτης στο bikeit.gr και έχει αναλάβει την ενημέρωση σχετικά με το MotoGP.

Νίκος Μπλούνας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 11 Αυγούστου 2021 11:09

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon