.
Κατηγορία Αλλοι
Δευτέρα, 09 Αυγούστου 2021 11:41

MotoGP Styria – Η τύχη βοηθά τον… Jorge Martin!

Ο μεγάλος νικητής του χτεσινού αγώνα στην Αυστρία, για το MotoGP, ο Jorge Martin, παραδέχεται ότι στάθηκε τυχερός με τη διακοπή του αγώνα, καθώς στην πρώτη εκκίνηση είχε προβλήματα με τα ελαστικά του!

Ο αγώνας της Κυριακής στην Αυστρία, ο 10ος της φετινής σεζόν, διεκόπη μετά από πτώση του Dani Pedrosa.

Ο Savadori που ερχόταν από πίσω δεν κατάφερε να αποφύγει την ΚΤΜ και έπεσε πάνω της. Το αποτέλεσμα ήταν οι μοτοσυκλέτες να τυλιχτούν στις φλόγες και ο Lorenzo Savadori να σπάσει τον αστράγαλό του.

Έτσι θα χάσει τον δεύτερο αγώνα στην Αυστρία αυτό το Σαββατοκύριακο.

Ο Jorge Martin ήταν στο γκρουπ των πρωτοπόρων, όμως παραδέχτηκε ότι παραλίγο να πέσει καθώς πίεζε πολύ για να μείνει κοντά στον Fransesco Bagnaia.

Στην πρώτη εκκίνηση τα ελαστικά δεν δούλευαν όπως περίμενε. Με τη διακοπή και την επανεκκίνηση, έβαλε καινούργια ελαστικά και όλα του πήγαν κατ’ ευχή.

«Ήταν ένα καλό Σ/Κ. Δεν ξεκίνησα καλά την Παρασκευή, αλλά το Σάββατο από την πρώτη στιγμή που πάτησα στην πίστα ήμουν ανταγωνιστικός. Μετά κάναμε εξαιρετική δουλειά στις ΕΔ4 κι ένοιωθα σούπερ ανταγωνιστικός».

martin_styria_2021_race1.jpg

«Δεν ήμουν ακόμα στο επίπεδο του Fabio ή του Pecco, αλλά πλησίαζα. Και μετά ήρθε η καταπληκτική pole».

«Σήμερα όμως, στην πρώτη εκκίνηση είχα προβλήματα με το μπροστινό ελαστικό κι ήμουν τυχερός που σταμάτησε ο αγώνας. Έτσι άλλαξα ελαστικά και από το ξεκίνημα ένοιωθα πάρα πολύ καλά».

Το συγκεκριμένο φαινόμενο είναι αρκετά συνηθισμένο, καθώς εδώ και χρόνια ακούμε τους πιλότους ανά καιρούς να παραπονούνται για (λίγα) ελαστικά που δεν δουλεύουν όπως τα υπόλοιπα.

Με την επανεκκίνηση του αγώνα ο Jorge Martin δεν άργησε να περάσει μπροστά και κρατούσε πίσω του τον Joan Mir και τη Suzuki. Προς το τέλος του αγώνα έκανε και μια διαφορά. Αυτή ήταν κομβικής σημασίας.

«Ο Joan ήταν σούπερ δυνατός. Κατάφερα όμως να του κάνω μια διαφορά κι αυτό ήταν τέλειο, επειδή δεν ήμουν πάρα πολύ δυνατός σε ό,τι αφορά στη φυσική μου κατάσταση».

«Δεν το περίμενα ότι θα ήμουν εγώ αυτός που θα κέρδιζε, αλλά επιτέλους τα κατάφερα!»

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Μπλούνας

Σπούδασε στο Τμήμα Ιστορίας-Αρχαιολογίας του ΕΚΠΑ και μαζί με την ιστορία, η άλλη μεγάλη του αγάπη είναι οι μοτοσυκλέτες. Ξεκίνησε αργά στο χώρο, με συγγραφή άρθρων για το παγκόσμιο πρωτάθλημα ταχύτητας μοτοσυκλετών στο motograndprix.gr.

Στη συνέχεια, από το 2013 και έως το 2020 ήταν ο παρουσιαστής των κατηγοριών Moto2 και Moto3 στην Cosmote TV, ενώ στο ίδιο χρονικό διάστημα αρθρογραφούσε και στο ελληνικό περιοδικό MotoGP World.

Από το 2021 είναι συντάκτης στο bikeit.gr και έχει αναλάβει την ενημέρωση σχετικά με το MotoGP.

Νίκος Μπλούνας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 09 Αυγούστου 2021 11:46

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon