.
Κατηγορία Αλλοι
Κυριακή, 01 Αυγούστου 2021 14:09

MotoGP NewsFlash – Τα νεότερα από το Paddock [01/08]

Όλες οι τελευταίες πληροφορίες από το paddock του παγκοσμίου πρωταθλήματος. Σύντομες ειδήσεις που αξίζουν της προσοχής μας.

Bezzecchi – Η Aprilia μου έκανε πρόταση με όλα όσα θα επιθυμούσε κανείς

Ο Marco Bezzecchi υπήρξε ένας από τους πιλότους που η Aprilia προσπάθησε να φέρει στο πλευρό του Aleix Espargaro, χωρίς όμως να τα καταφέρει.

Ο Ιταλός μίλησε στο gpone.com και επιβεβαίωσε ότι δεν μετανοιώνει για την απόφασή του να απορρίψει την πρόταση του ιταλικού εργοστασίου.

72-marco-bezzecchi_dsc3.jpg

Αποκάλυψε ωστόσο ότι ήταν μια πρόταση εξαιρετική, με όλα όσα θα επιθυμούσε κανείς! Πολύ απλά, όπως είπε, αυτή ήρθε σε μια περίοδο που δεν πίστευε ότι ήταν έτοιμος να κάνει το βήμα στη μεγάλη κατηγορία.

Ποτέ δεν ξέρεις τι θα γίνει στο μέλλον όμως!

Ο Γερμανικός Τύπος είναι βέβαιος ότι ο Raul Fernandez θα είναι στην Tech3 το 2022

Το speedweek.com αναφέρει ότι ο Raul Fernandez θα κάνει το βήμα για τη μεγάλη κατηγορία το 2022. Μια είδηση που δεν είναι ακριβώς καινούργια, καθώς είναι κάτι για το οποίο έχουμε γράψει εδώ και αρκετό καιρό.

Φαίνεται όμως ότι πλέον και οι δυο πλευρές είναι πιο κοντά στη συμφωνία που θα φέρει τον νεαρό Ισπανό, ο οποίος εντυπωσιάζει στην Moto2 φέτος, στη μεγάλη κατηγορία,

Ο Aki Ajo μάλιστα, ο ιδιοκτήτης και μάνατζερ της ομάδας στην οποία αγωνίζεται ο Raul Fernandez, είπε στο γερμανικό site: «Αν δίνουμε έναν αναβάτη το χρόνο στη μεγάλη κατηγορία, είναι καλά».

raul_fernandez_moto2_points_out_2021.jpg

Ο ένας από τους δυο οδηγούς της Tech3 το 2022 θα είναι ο Remy Gardner, ο ομόσταυλος του Fernandez στην Moto2.

Για τον δεύτερο, το πιο πιθανό είναι να μάθουμε ποιος θα είναι αυτός μετά τους Γύρους στην Αυστρία.

Πριν το καλοκαιρινό διάλειμμα, ο ιδιοκτήτης της Tech3 Herve Poncharal, έλεγε ότι μετά το Assen η ομάδα θα είναι όλο και πιο κοντά στο να ανακοινώσει ποιος θα είναι ο δεύτερος πιλότος της για το 2022.

Ο Aleix Espargaro είναι στην καλύτερη κατάσταση της καριέρας του

Η αγωνιστική άνοδος της Aprilia φέτος είναι περισσότερο από εμφανής, καθώς η μοτοσυκλέτα παίρνει το ένα καλό αποτέλεσμα μετά το άλλο.

Κι αυτό στα χέρια κυρίως του Aleix Espargaro, ο οποίος είναι χαρούμενος και γεμάτος κίνητρο, έχοντας επιτέλους ένα ανταγωνιστικό σύνολο στη διάθεσή του.

AEspargaro_5456343423221_74e255afe0_h.jpg

Σε πρόσφατες δηλώσεις του παραδέχθηκε ότι είναι στην καλύτερη αγωνιστική κατάσταση της καριέρας του.

Επιπλέον αποκάλυψε ότι έγιναν αρκετές αλλαγές στην ομάδα, με την πρόσληψη πολλών νέων μηχανικών που βοήθησαν στο να πλησιάσει κι άλλο η RS-GP τις ιαπωνικές μοτοσυκλέτες.

Pramac: Καλή η νίκη, αλλά κι έτσι κοιμόμαστε καλά το βράδυ!

Το ταξίδι της Pramac Racing με την Ducati ξεκίνησε το 2005 και από τότε, οι ανά καιρούς αναβάτες της ομάδας έχουν πάρει τη δεύτερη θέση σε 13 αγώνες.

Αξιοσημείωτο είναι ότι περίπου το ένα τρίτο αυτών των 2ων θέσεων έχουν προέλθει από τον Johann Zarco, στο διάστημα των εννέα πρώτων φετινών αγώνων.

Είναι αυτά τα αποτελέσματα που τον έχουν ανεβάσει στην εξαιρετική δεύτερη θέση, 34 βαθμούς πίσω από τον πρωτοπόρο Fabio Quartararo.

Η πολυπόθητη νίκη ακόμα δεν έχει έρθει, ωστόσο ακόμα κι έτσι στην ομάδα της Pramac μπορούν και κοιμούνται ήσυχα το βράδυ.

pramac_racing_gtre_54534.jpg

«Η νίκη είναι καλοδεχούμενη κι όλα αυτά τα χρόνια έχουμε φτάσει κοντά. Πάντως κι έτσι είμαστε ικανοποιημένοι και χαρούμενοι με τη δουλειά, τους αναβάτες και τη στήριξη από την Ducati».

«Επομένως, ναι, η νίκη είναι κάτι που όλοι τη θέλουν, αλλά δεν αποτελεί το βασικό μας στόχο. Στόχος μας είναι να εξελίσσουμε οδηγούς, να υποστηρίζουμε την Ducati, να εξελίσσουμε τη μοτοσυκλέτα και να ανακαλύπτουμε νέα ταλέντα».

«Άρα αν έρθει η πρώτη μας νίκη, θα είναι καλοδεχούμενη, όμως κι έτσι κοιμόμαστε καλά τα βράδια», είπε στο motogp.com ο Fransesco Guidotti.

Rossi: Θέλω καλύτερα αποτελέσματα και θα δουλέψω σκληρά γι’ αυτό

Το πρώτο μισό της φετινής σεζόν δεν ήταν αντίστοιχο των προσδοκιών του Valentino Rossi, της ομάδας του, αλλά και των οπαδών του.

Αυτό που περιμένει τώρα, καθώς πλησιάζει η έναρξη του δεύτερου μισού, είναι να αντιστρέψει αυτή την εικόνα.

rossi46-1536x1024.jpg

«Το πρώτο μέρος της χρονιάς δεν ήταν φανταστικό», έλεγε ο θρυλικός Ιταλός αναβάτης. «Ξέρουμε ότι το επίπεδο στο MotoGP είναι πια πολύ υψηλό».

«Ξέρουμε ότι πρέπει να παλέψουμε πολύ και θέλουμε περισσότερα. Θέλουμε καλύτερα αποτελέσματα και θα δουλέψουμε σκληρά στο δεύτερο μισό γι’ αυτό».

Ο Piero Taramasso εξηγεί τις αλλαγές στα ελαστικά του MotoGP για το 2021

Αυτό που ξέρουμε στα σίγουρα για φέτος, είναι ότι η Michelin δεν έφερε καινούργια ελαστικά στη μεγάλη κατηγορία του παγκοσμίου πρωταθλήματος.

Το πάγωμα της εξέλιξης επηρέασε και την Γαλλική εταιρεία, ωστόσο κάποιες αλλαγές – προς το καλύτερο – έγιναν. Ποιες είναι αυτές ακριβώς, μας το εξηγεί ο Piero Taramasso:

«Η μεγαλύτερη αλλαγή για φέτος είναι οι πιο σκληρές γόμες που επιλέξαμε για ακόμα καλύτερη σταθερότητα».

Michelin_5452323213120_28212111c71dfgh.jpg

«Στο παρελθόν μας έχουν ασκήσει κριτική πολλές φορές για την πτώση της απόδοσης των ελαστικών μας μετά από δέκα γύρους».

«Μάλιστα οι οδηγοί επέλεγαν τις πιο μαλακές γόμες για να είναι περισσότερο επιθετικοί στην αρχή του αγώνα, αλλά μετά είχαν μεγάλη φθορά».

«Αυτό που κάναμε φέτος ήταν να προσπαθήσουμε να βελτιώσουμε την αντοχή των ελαστικών μας σε διάρκεια αγώνα».

Ο Alberto Vergani καλεί τον Valentino Rossi να σταματήσει τώρα

Για τον Alberto Vergani, το πιο ταιριαστό βήμα αυτή τη στιγμή για τον Valentino Rossi, είναι να κρεμάσει την αγωνιστική του φόρμα.

«Έχει κάνει εξωπραγματικά πράγματα αλλά πλέον είναι πολύ πίσω, ειδικά για έναν οδηγό της ποιότητάς του».

«Ένας θρύλος πρέπει να φεύγει ως θρύλος. Αν ήμουν ο Vale, μετά από εκείνη την τρομακτική στιγμή στην Αυστρία, θα έλεγα: αρκετά πια!»

«Στην περίπτωση του Agostini, κάτι τέτοιο θα ήταν σημάδι από τον Θεό για να σταματήσει».

vergani_rossi_fre_543.jpg

Επιπλέον, ο Rossi έχει μπροστά του και μια καινούργια πρόκληση, αυτή του να γίνει από οδηγός, ιδιοκτήτης ομάδας!

«Πρόκειται για αλλαγή επαγγέλματος κι αυτό πρέπει να το σκεφτεί. Μετά είναι και τα αμάξια, αφού θα συνεχίσει εκεί».

«Για μένα, σε ό,τι αφορά στις μοτοσυκλέτες, θα πρέπει να φύγει τώρα, ως ένας σούπερ πρωταθλητής».

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Μπλούνας

Σπούδασε στο Τμήμα Ιστορίας-Αρχαιολογίας του ΕΚΠΑ και μαζί με την ιστορία, η άλλη μεγάλη του αγάπη είναι οι μοτοσυκλέτες. Ξεκίνησε αργά στο χώρο, με συγγραφή άρθρων για το παγκόσμιο πρωτάθλημα ταχύτητας μοτοσυκλετών στο motograndprix.gr.

Στη συνέχεια, από το 2013 και έως το 2020 ήταν ο παρουσιαστής των κατηγοριών Moto2 και Moto3 στην Cosmote TV, ενώ στο ίδιο χρονικό διάστημα αρθρογραφούσε και στο ελληνικό περιοδικό MotoGP World.

Από το 2021 είναι συντάκτης στο bikeit.gr και έχει αναλάβει την ενημέρωση σχετικά με το MotoGP.

Νίκος Μπλούνας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 01 Αυγούστου 2021 14:20

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon