.
Κατηγορία Αλλοι
Πέμπτη, 22 Ιουλίου 2021 13:23

Fantic Motor – Ισχυροποίησε τη θέση της στην κορυφή του ΕΜΧ250 μετά το Ολλανδικό MXGP

[Δελτίο Τύπου]

Διευρύνει τη βαθμολογική διαφορά από τον 2ο ο Nicholas Lapucci και η Fantic στον δεύτερο αγώνα ΕΜΧ250 στην πίστα Oss στην Ολλανδία στα πλαίσια του MXGP.

Η αγωνιστική δράση του Σαββάτου στις 17 Ιουλίου 2021, στο Oss ολοκληρώθηκε.

START EMX250 MOTOCROSS GP 04 NL 2021

Στο 1ο σκέλος του αγώνα ο Lapucci με το Fantic ΧΧ250 κερδίζει τη holeshot. Στον 7ο γύρο o Elzinga μπόρεσε να περάσει τον Lapucci για το προβάδισμα. Ομως ο Lapucci τον έφτασε στον τελευταίο γύρο για να πάρει πίσω την πρώτη θέση και να κερδίσει τον αγώνα μπροστά από τον Ολλανδό, με τον Horgmo να τερματίζει στην τρίτη θέση.

Στο 2ο σκέλος ο Lapucci πήρε ξανά τη holeshot, ενώ ο Talviku πήρε γρήγορα το προβάδισμα. Ο Εσθονός έπεσε στη συνέχεια, με τον Lapucci που πίεζε να εξαναγκάζεται λόγω του συμβάντος, να χάσει πολύτιμες θέσεις καθώς επανεντάσσεται στην 7η θέση.

Στη συνέχεια, ο Elzinga πέρασε τους Lapucci, Bonacorsi και Braceras σε έναν γύρο καθώς ο Everts επέκτεινε το προβάδισμά του σε 4 δευτερόλεπτα έναντι των Kooiker και Elzinga. Στη συνέχεια, η Elzinga έφτασε στη 2η θέση, καθώς ο Lapucci έφτασε μέχρι την 3η.

LAPUCI 1 MOTOCROSS GP 04 NL 2021

Στους τελευταίους γύρους του αγώνα, ο Lapucci δίνει μάχη με τον Elzinga και γρήγορα το ζευγάρι πρόλαβε τον Everts που άρχισε να κάνει λάθη από την πίεση των δύο αναβατών.

Στον τελευταίο γύρο, ο Elzinga κατάφερε να πάρει το προβάδισμα, ενώ ο Lapucci δεν πρόλαβε να περάσει τον Everts και τερμάτισε 3ος.

Οι ίδιοι τρεις αυτοί αναβάτες κατέλαβαν και το τελικό βάθρο με την Elzinga να παίρνει τη νίκη, τον Lapucci στο 2ο σκαλί και τον Everts να κάνει την πρώτη του εμφάνιση στο βάθρο EMX250 στην 3η θέση.

Ο Lapucci ηγείται τώρα στο πρωτάθλημα με πλεονέκτημα 17 πόντων έναντι του Horgmo, καθώς ο Bonacorsi βρίσκεται στην τρίτη θέση.

PODIUM EMX250 1 MOTOCROSS GP 04 NL 2021

Nicholas Lapucci: «Τελικά δεν ήταν κακή μέρα. Ένα μέρος μου είναι χαρούμενο, αλλά και ένα μέρος μου είναι λίγο απογοητευμένο, αλλά αυτό είναι μέρος των αγώνων. Στο 2ο σκέλος είχα πρόβλημα όταν ο Talviku έπεσε και βγήκα από την πίστα, οπότε έπρεπε να δουλέψω πολύ για να επιστρέψω και να πάρω δεύτερη γενικής. Το σημαντικό είναι να διατηρήσουμε το προβάδισμα στο πρωτάθλημα και να πάμε στο Lommel έτοιμοι για μια συνολική νίκη στην άμμο.

«Δουλεύουμε πολύ σκληρά στην άμμο, μου άρεσε η οδήγηση και σήμερα έδειξα καλά στοιχεία και θα κρατήσω τα θετικά. Κέρδισα τη νίκη στο 1ο σκέλος και έδειξα καλή ταχύτητα στο 2ο, έκανα ό, τι μπορούσα για να νικήσω αλλά οι οδηγοί μπροστά ήταν επίσης γρήγοροι, και αυτό είναι μέρος του αγώνα.»

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 22 Ιουλίου 2021 13:28

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon