.
Κατηγορία Αλλοι
Πέμπτη, 22 Ιουλίου 2021 13:39

Ο Danilo Petrucci θα έχει την πλήρη υποστήριξη της KTM αν πάει στα ράλλυ!

Η KTM λέει ότι «οπωσδήποτε» θα στηρίξει τον Danilo Petrucci, αν ο Ιταλός αποφασίσει να συνεχίσει την καριέρα του στα ράλλυ, με δεδομένο ότι δύσκολα θα βρει θέση στο MotoGP για το 2021.

Για τον Danilo Petrucci τα πράγματα δεν είναι εύκολα, μιας και η θέση του στην ομάδα της Tech3 (ΚΤΜ) μόνο σίγουρη δεν πρέπει να θεωρείται.

Η KTM έχει υπογράψει τον Remy Gardner και θα τον βάλει στη θέση του Iker Lecuona, ενώ ακούγεται όλο και πιο έντονα ότι θα ανεβάσει στη μεγάλη κατηγορία και τον Raul Fernandez.

Έτσι δεν μένει χώρος για τον Ιταλό, ο οποίος στρέφει το βλέμμα του και στα WSBK, χωρίς όμως να είναι 100% αποφασισμένος να κάνει το βήμα αυτό.

Αυτό που σκέφτεται ο Petrux είναι μήπως δοκιμάσει τις δυνάμεις του στα ράλλυ, με μια συμμετοχή ίσως στο Rally Dakar.

Μεγάλο βάρος στην απόφασή του θα παίξει και το γεγονός ότι η ΚΤΜ δηλώνει πως θα είναι στο πλευρό του, αν ακολουθήσει αυτό το δρόμο.

«Οπωσδήποτε», ήταν η απάντηση του Pit Beirer όταν τον ρώτησαν αν η ΚΤΜ θα στήριζε τον Petrucci σε κάποιο ράλλυ.

petrux_2021_ghdss.jpg

 

 

«Πρώτα απ’ όλα θέλω να του πω ότι έχουμε ακόμα δουλειά εδώ στο paddock, δουλειά που δεν την έχουμε τελειώσει ακόμα».

«Είναι πάρα πολύ καλό παιδί, μας αρέσει πολύ ο χαρακτήρας του και χαίρεσαι να δουλεύεις μαζί του».

«Τον ξέρουμε πολλά χρόνια και θέλουμε να λειτουργούμε σαν πατρική φιγούρα, έτσι αν θέλει να πάει στα ράλλυ σίγουρα θα τον βοηθήσουμε».

Ο Danilo Petrucci, μετά από εφτά χρόνια στην Ducati, άλλαξε σε μοτοσυκλέτα της ΚΤΜ αλλά δεν έχει καταφέρει να δείξει κάτι το ιδιαίτερο με την RC16.

Το καλύτερό του αποτέλεσμα στο πρώτο μισό της χρονιάς είναι η 5η θέση που κατάφερε να πάρει στον flag-to-flag αγώνα στη Γαλλία. Στο στεγνό δεν έχει τερματίσει ψηλότερα από την 9η θέση.

Με ύψος στα 181 εκατοστά και βάρος στα 80 κιλά, το μεγαλύτερο πρόβλημα για τον Danilo Petrucci προκύπτει από τη νέα, πιο μαλακή, γόμα των ελαστικών της Michelin που παρουσιάστηκαν πέρυσι.

Πέρα από το ότι ο σωματότυπός του δεν τον ευνοεί στις τελικές ταχύτητες, έχει θέμα με το να κάνει τα ελαστικά να δουλέψουν υπέρ του, κάτι που τον υπονομεύει στις κατατακτήριες του Σαββάτου.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Μπλούνας

Σπούδασε στο Τμήμα Ιστορίας-Αρχαιολογίας του ΕΚΠΑ και μαζί με την ιστορία, η άλλη μεγάλη του αγάπη είναι οι μοτοσυκλέτες. Ξεκίνησε αργά στο χώρο, με συγγραφή άρθρων για το παγκόσμιο πρωτάθλημα ταχύτητας μοτοσυκλετών στο motograndprix.gr.

Στη συνέχεια, από το 2013 και έως το 2020 ήταν ο παρουσιαστής των κατηγοριών Moto2 και Moto3 στην Cosmote TV, ενώ στο ίδιο χρονικό διάστημα αρθρογραφούσε και στο ελληνικό περιοδικό MotoGP World.

Από το 2021 είναι συντάκτης στο bikeit.gr και έχει αναλάβει την ενημέρωση σχετικά με το MotoGP.

Νίκος Μπλούνας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 22 Ιουλίου 2021 14:04

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon