.
Κατηγορία Αλλοι
Δευτέρα, 05 Ιουλίου 2021 15:05

Ο Andrea Dovizioso θέλει να επιστρέψει και η Yamaha αποτελεί μια καλή λύση γι’ αυτόν

Από τη μία η Μ1, μια μοτοσυκλέτα νικήτρια και ελεύθερη προς διάθεση. Από την άλλη ο Andrea Dovizioso, ένας πιλότος που θέλει να επιστρέψει στο MotoGP. Θα υπάρξει γάμος;

Ο χωρισμός της Yamaha με τον Maverick Vinales, αφήνει την Yamaha με περισσότερες ελεύθερες μοτοσυκλέτες απ’ ό,τι θα περίμενε (ή θα φανταζόταν) το εργοστάσιο από την Iwata. Το αντίο του Maverick αφήνει κενή μια θέση στην εργοστασιακή ομάδα, ενώ το πιο πιθανό είναι να αποχαιρετήσει την ομάδα και ο Valentino Rossi.

Ο τελευταίος όχι απαραίτητα για να σταματήσει τους αγώνες (παρά το ότι αυτό είναι το πιο πιθανό σενάριο), αλλά ενδεχομένως για να αγωνιστεί το 2022 στη δική του ομάδα. Κάτι που επιθυμεί διακαώς άλλωστε και ο πρίγκιπας με τον οποίο θα συνεργαστεί από τη νέα σεζόν ο Rossi.

Όπως έχει ειπωθεί πολλές φορές, η περίπτωση του Franco Morbidelli μοιάζει ιδανική για την Yamaha ώστε να καλυφθεί το κενό του Maverick Vinales στην εργοστασιακή ομάδα. Ωστόσο, όπως σε κάθε περίπτωση άλλωστε, πέρα από θα θετικά, υπάρχουν και αρνητικά που πρέπει να ληφθούν υπόψιν.

Ναι, ανεβάζοντας τον Morbido στη μεγάλη ομάδα θα υπάρξει (έστω και με καθυστέρηση) μια αναγνώριση προς το πρόσωπο του Ιταλοβραζιλιάνου για τη δεύτερη θέση που πήρε πέρυσι στο πρωτάθλημα.

04-andrea-dovizioso-ita_dsc8036.gallery_full_top_lg.jpg

Από την άλλη όμως, θα πρέπει πρώτα να βρεθεί η χρυσή τομή με την ομάδα του, την Petronas Racing, κι αυτό επειδή ο Franco Morbidelli έχει υπογράψει συμβόλαιο απευθείας με την Petronas και όχι με το εργοστάσιο. Επιπλέον έχει βγει προς τα έξω και μια δυσαρέσκεια της WithU, χορηγού της Petronas που θέλει πάρα πολύ τον Morbidelli στην ομάδα.

Και δεν είναι καιρός να δυσαρεστείς χορηγούς.

Η Yamaha προσπάθησε στο μεσοδιάστημα να βρει μια άλλη λύση και στράφηκε στα WSBK και στην περίπτωση του Toprak Razgatlioglu. Όμως ο Τούρκος προτίμησε να μείνει στο δεύτερο τη τάξει πρωτάθλημα και αυτό έκανε γνωστό με κατηγορηματικό τρόπο ο μάνατζέρ του, ο μεγάλος Sofuoglu.

Οπότε τι μένει για την Yamaha; Μα φυσικά η περίπτωση του Andrea Dovizioso! Ο Ιταλός θέλει να επιστρέψει στο MotoGP το 2022 και όλα έδειχναν πως θα το έκανε με την Aprilia. Ωστόσο η απόφαση του Vinales να εγκαταλείψει την Yamaha, ανοίγει άλλες προοπτικές στον Ιταλό πιλότο.

Μετά από ένα χρόνο στο motocross, ο Dovi θέλει να επιστρέψει αλλά θέλει να το κάνει πάνω στη σέλα μιας μοτοσυκλέτας που να είναι σε θέση να παίρνει βάθρα και νίκες. Και τίτλους φυσικά.

Ο Andrea Dovizioso είναι στα 35 του και δεν έχει πολλά χρόνια ακόμα μπροστά του. Η Aprilia αποτελούσε μια καλή λύση, ωστόσο η συγκεκριμένη μοτοσυκλέτα απαιτεί και χρόνο εξέλιξης για να φτάσει στο σημείο να δώσει στον Dovi αυτό που θέλει. Χρόνο (και ίσως διάθεση;) που δεν έχει ο Ιταλός.

04-andrea-dovizioso-italg5_0623.gallery_full_top_lg.jpg

Ειδικά από τη στιγμή που στο προσκήνιο υπάρχει και η λύση της Yamaha.

Εκεί υπάρχει έτοιμη μοτοσυκλέτα και μια σχέση αγάπης ανάμεσα στις δυο πλευρές, ήδη από τα χρόνια που ο Andrea Dovizioso οδηγούσε μια Yamaha για λογαριασμό της Tech3.

Φυσικά και αυτός ο δρόμος, αυτή η επιλογή, δεν είναι «στρωμένη με ροδοπέταλα» καθώς στο γκαράζ της Yamaha θα βρει τον διψασμένο για διακρίσεις Fabio Quartararo. Όμως ο μόνος δρόμος για να επιστρέψει σε μια μοτοσυκλέτα ικανή για νίκες από την πρώτη στιγμή που θα ανέβει στη σέλα της, είναι μέσω της Yamaha.

Ακόμα και από οικονομικής άποψης, ο Dovi αποτελεί θελκτική πρόταση για τους μπλε, που θα σπάσουν ένα συμβόλαιο 6-7 εκατομμυρίων ευρώ που έδιναν στον Vinales.

Ανέκαθεν ο Andrea Dovizioso τόνιζε πως τα λεφτά δεν είναι θέμα γι’ αυτόν, όσο οι εγγυήσεις και η εξασφάλιση επιτυχίας που μπορεί να του δώσει ένα καλό «πακέτο».

Πριν από μερικούς μήνες, ο Dovi οδηγούσε στο motocross με μοτοσυκλέτα της Yamaha. Λέτε αυτό να αποτελεί οιωνό συνεργασίας ανάμεσα στις δύο πλευρές; Ο χρόνος θα δείξει!

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Μπλούνας

Σπούδασε στο Τμήμα Ιστορίας-Αρχαιολογίας του ΕΚΠΑ και μαζί με την ιστορία, η άλλη μεγάλη του αγάπη είναι οι μοτοσυκλέτες. Ξεκίνησε αργά στο χώρο, με συγγραφή άρθρων για το παγκόσμιο πρωτάθλημα ταχύτητας μοτοσυκλετών στο motograndprix.gr.

Στη συνέχεια, από το 2013 και έως το 2020 ήταν ο παρουσιαστής των κατηγοριών Moto2 και Moto3 στην Cosmote TV, ενώ στο ίδιο χρονικό διάστημα αρθρογραφούσε και στο ελληνικό περιοδικό MotoGP World.

Από το 2021 είναι συντάκτης στο bikeit.gr και έχει αναλάβει την ενημέρωση σχετικά με το MotoGP.

Νίκος Μπλούνας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 05 Ιουλίου 2021 15:08

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon