.
Κατηγορία Αλλοι
Δευτέρα, 28 Ιουνίου 2021 14:38

Τι σημαίνει για τον Valentino Rossi η αποχώρηση του Vinales από την Yamaha το 2022

O Maverick Vinales και η Yamaha ανακοίνωσαν σήμερα το πρωί την από κοινού απόφασή τους να σταματήσει η συνεργασία τους στα τέλη της φετινής σεζόν. Τι σημαίνει αυτό, όμως, για τον Valentino Rossi;

Η απόφαση-σοκ του Maverick Vinales να ζητήσει από την Yamaha να σπάσει το μεταξύ τους συμβόλαιο και να φύγει από την ομάδα στα τέλη του 2021, δεν φαίνεται να επηρεάζει τον Valentino Rossi.

Έτσι, τουλάχιστον, ισχυρίζεται ο θρυλικός πιλότος του MotoGP, ο οποίος αναμένεται να πάρει την απόφασή του για το αν θα συνεχίσει ή όχι το 2022, μέσα στο καλοκαιρινό διάλειμμα.

Η κενή θέση στο γκαράζ της Yamaha το 2022, αναμένεται να καλυφθεί από τον Franco Morbidelli, ο οποίος ήταν δεύτερος στο πρωτάθλημα πέρυσι και φέτος ουκ ολίγες φορές έχει εκφράσει τη δυσαρέσκειά του που η Yamaha τον άφησε με «παλιά» μοτοσυκλέτα.

Η αποχώρηση του Morbido θα ενίσχυε ακόμα περισσότερο τη θέση και την παρουσία του Valentino Rossi στο γκαράζ της Petronas, παρά το ότι τα αποτελέσματα φέτος δεν είναι καθόλου καλά για τον Ιταλό.

Την Κυριακή, μετά το τέλος του αγώνα στην Ολλανδία, όπως ήταν φυσικό ρώτησαν τον Vale τι επίπτωση θα είχε γι’ αυτόν η απόφαση του Maverick Vinales να φύγει από την ομάδα το 2022.

Rossi_Assen_2021_dfw.jpg

«Για μένα αυτή η απόφαση, αυτό που φαίνεται ότι θα γίνει (σ.σ. ακόμα δεν υπήρχε επίσημη ανακοίνωση), δεν αλλάζει και δεν επηρεάζει την απόφασή μου. Αυτή θα ληφθεί με βάσει τα αποτελέσματα», έλεγε ο Rossi.

«Το τι συμβαίνει ή τι θα συμβεί με τις άλλες Yamaha δεν είναι κάτι που θα παίξει μεγάλο ρόλο για μένα».

Ο Valentino είχε μια πτώση με πολλά χιλιόμετρα στον αγώνα της Κυριακής κι ενώ ήταν εκτός βαθμών (17ος) έχοντας κάνει μέτρια εκκίνηση.

«Δεν καταλάβαμε πολύ καλά την πτώση. Είμαι τυχερός που δεν έπαθα κάτι γιατί ήταν με πολλά χιλιόμετρα. Είμαι καλά κι αυτό είναι που μετράει».

Η πτώση αυτή, όπως είπε και ο ίδιος, δεν θα επηρεάσει την απόφασή του για το αν θα συνεχίσει ή όχι. Αυτή θα ληφθεί κοιτώντας συνολικά τα αποτελέσματα.

Πάντως παραδέχτηκε και πάλι ότι η εικόνα του συνολικά στο πρώτο μισό της σεζόν «δεν βοηθάει» και πολύ στο να συνεχίσει.

Rossi_Assen_2021_dfdsd.jpg

«Δεν θα αποφασίσω τώρα για το 2022. Όπως έχω πει θα το αποφασίσω τις επόμενες εβδομάδες. Θα σας πω όταν πάρω την απόφασή μου».

Ο Valentino Rossi θα έχει τη δική του ομάδα στο MotoGP από το 2022 και μετά. Η ομάδα του θα έχει μοτοσυκλέτες της Ducati και μεγάλο χορηγό την Aramco.

Ο πρίγκιπας Abdulaziz bin Abdullah Al Saud με τον οποίο συνεργάζεται ο Rossi, πιέζει τον Ιταλό να συνεχίσει για μία ακόμη χρονιά και να οδηγήσει για τη δική του ομάδα.

Πάντως ο Vale δεν βλέπει πιθανό κάτι τέτοιο, ενώ όταν αποφασίσει να σταματήσει την πλούσια αγωνιστική του καριέρα στους δύο τροχούς, αναμένεται να συνεχίσει στους 4 και να αγωνιστεί στο παγκόσμιο πρωτάθλημα αντοχής.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Μπλούνας

Σπούδασε στο Τμήμα Ιστορίας-Αρχαιολογίας του ΕΚΠΑ και μαζί με την ιστορία, η άλλη μεγάλη του αγάπη είναι οι μοτοσυκλέτες. Ξεκίνησε αργά στο χώρο, με συγγραφή άρθρων για το παγκόσμιο πρωτάθλημα ταχύτητας μοτοσυκλετών στο motograndprix.gr.

Στη συνέχεια, από το 2013 και έως το 2020 ήταν ο παρουσιαστής των κατηγοριών Moto2 και Moto3 στην Cosmote TV, ενώ στο ίδιο χρονικό διάστημα αρθρογραφούσε και στο ελληνικό περιοδικό MotoGP World.

Από το 2021 είναι συντάκτης στο bikeit.gr και έχει αναλάβει την ενημέρωση σχετικά με το MotoGP.

Νίκος Μπλούνας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 28 Ιουνίου 2021 14:40

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon