.
Κατηγορία Αλλοι
Παρασκευή, 25 Ιουνίου 2021 10:21

Rossi: Ο Πρίγκιπας με πιέζει, αλλά πολύ δύσκολα θα συνεχίσω

Λίγες ώρες μετά την επίσημη ανακοίνωση της συνεργασίας ανάμεσα στην VR46 και την Ducati, ο Valentino Rossi έλεγε στη συνέντευξη τύπου της Ολλανδίας ότι «…πολύ δύσκολα θα συνεχίσω τη νέα χρονιά».

Ένας αγώνας μένει – αυτό το Σ/Κ στο Assen της Ολλανδίας – πριν από το καλοκαιρινό διάλειμμα, όταν και ο Valentino Rossi θα αποφασίσει αν θα συνεχίσει ή όχι την αγωνιστική του καριέρα και το 2022.

Από αυτή τη χρονιά και μετά, ο Valentino θα έχει τη δική του ομάδα στη μεγάλη κατηγορία και όπως έγινε γνωστό πριν από μερικές ώρες, οι οδηγοί του θα έχουν στη διάθεσή τους μοτοσυκλέτες της Ducati.

Τη μία θέση στην ομάδα θα πάρει ο ετεροθαλής αδερφός του, ο Luca Marini κι ενώ ο πρίγκιπας Abdulaziz bin Abdullah Al Saud της Aramco (βασικός χορηγός από τη νέα σεζόν) πιέζει τον Vale να είναι αυτός ο δεύτερος, αυτό δεν φαίνεται πιθανό.

rossi-assen-21b.jpg

«Δεν έχω αποφασίσει ακόμα», έλεγε ο θρυλικός αναβάτης του MotoGP. «Θα το σκεφτώ πιο σοβαρά στο καλοκαιρινό διάλειμμα. Θα μιλήσω και με την ομάδα και με την Yamaha. Όμως με τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα πολύ δύσκολα θα συνεχίσω».

«Ο πρίγκιπας με πιέζει να αγωνιστώ και τη νέα σεζόν με την ομάδα μου και την Ducati, αλλά νομίζω ότι αυτό είναι πολύ δύσκολο να γίνει».

Αναφέρθηκε και στην απόφαση να επιλεχθεί η Ducati, ως ο κατασκευαστής που θα προμηθεύσει με μοτοσυκλέτες της την Aramco VR46.

Στην αρχή ο Valentino είχε τέσσερεις επιλογές (Ducati-Yamaha-Suzuki-Aprilia), αλλά γρήγορα έγινε φανερό πως μόνο οι δύο πρώτοι είχαν πιθανότητες.

rossi-sach-21v.jpg

Από τη στιγμή όμως που η Petronas θα συνέχιζε στο MotoGP, η επιλογή της Ducati ήταν «…το καλύτερο για όλους», όπως είπε ο Rossi.

«Η σχέση μου με την Yamaha είναι πολύ καλή. Τις καλύτερες στιγμές της καριέρας μου τις περάσαμε μαζί. Όμως το αποφασίσαμε μαζί και αφού η Petronas ήθελε να συνεχίσει με την Yamaha, το συζητήσαμε και αποφασίσαμε ότι αυτό θα ήταν το καλύτερο για όλους».

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που θα αγωνιστούμε με Ducati. Η μοτοσυκλέτα είναι πολύ γρήγορη, αλλά και ανέκαθεν στήριζαν την ακαδημία και ενδιαφέρονται για το project μας».

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Μπλούνας

Σπούδασε στο Τμήμα Ιστορίας-Αρχαιολογίας του ΕΚΠΑ και μαζί με την ιστορία, η άλλη μεγάλη του αγάπη είναι οι μοτοσυκλέτες. Ξεκίνησε αργά στο χώρο, με συγγραφή άρθρων για το παγκόσμιο πρωτάθλημα ταχύτητας μοτοσυκλετών στο motograndprix.gr.

Στη συνέχεια, από το 2013 και έως το 2020 ήταν ο παρουσιαστής των κατηγοριών Moto2 και Moto3 στην Cosmote TV, ενώ στο ίδιο χρονικό διάστημα αρθρογραφούσε και στο ελληνικό περιοδικό MotoGP World.

Από το 2021 είναι συντάκτης στο bikeit.gr και έχει αναλάβει την ενημέρωση σχετικά με το MotoGP.

Νίκος Μπλούνας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 25 Ιουνίου 2021 10:23

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon