.
Κατηγορία Αλλοι
Πέμπτη, 24 Ιουνίου 2021 14:51

H VR46 του Rossi θα έχει μοτοσυκλέτες της Ducati για το 2022-2024

Η ομάδα του Valentino Rossi θα αγωνίζεται με μοτοσυκλέτες της Ducati από το 2022, έχοντας υπογράψει τριετές συμβόλαιο με τους κόκκινους.

Από το 2022 και μετά, η ομάδα του Valentino Rossi – σε συνεργασία με την Aramco – θα είναι στη μεγάλη κατηγορία ως ανεξάρτητη ομάδα.

Ο Vale είχε συνεργασία με την Avintia τόσο στη μικρή, όσο και στη μεγάλη κατηγορία και είναι τη θέση της ομάδας αυτής που θα πάρει στο grid της νέας σεζόν.

Μέχρι στιγμής, το ερώτημα ήταν με τι μοτοσυκλέτες θα αγωνιζόταν στη μεγάλη κατηγορία η VR46.

Όπως είχαμε γράψει και πριν από μία εβδομάδα περίπου, από επίσημα χείλη ξέραμε ότι η VR46 συμφώνησε με την Ducati. Αυτή η είδηση επιβεβαιώθηκε σήμερα.

Ο Valentino Rossi είχε αγωνιστεί με μοτοσυκλέτα της Ducati στη μεγάλη κατηγορία, χωρίς να καταφέρει να πετύχει ωστόσο, το 2011 και το 2012.

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που συμφωνήσαμε με την VR46 για τα επόμενα τρία χρόνια», τόνισε σε δηλώσεις του ο Gigi Dall’Igna.

«Η Ακαδημία τους δουλεύει σοβαρά και με επαγγελματισμό, δίνοντας σε πολλούς αναβάτες τη δυνατότητα να αποκτήσουν εμπειρία στην Moto2 και στην Moto3. Η VR46 έχει αποδείξει ότι μπορεί να χτίσει μια επιτυχημένη ομάδα και είμαστε βέβαιοι ότι στην ομάδα αυτή βρήκαμε έναν φιλόδοξο και με κίνητρο συνεργάτη, όπως εμείς, με κοινό στόχο να πετύχουμε δυνατά αποτελέσματα».

vr46-ducati2.jpg

Η ομάδα του Valentino Rossi αναμένεται να έχει ως οδηγό της από το 2022 και μετά τον ετεροθαλή αδερφό του Valentino Rossi, τον Luca Marini. Ο Luca μάλλον θα έχει εργοστασιακή μοτοσυκλέτα, ενώ ο δεύτερος πιλότος θα αρκεστεί στην GP21 του χρόνου.

Ο δεύτερος οδηγός θα είναι ενδεχομένως ο Marco Bezzecchi από την Moto2, χωρίς να έχει αποκλειστεί τελείως το σενάριο να οδηγήσει για την ομάδα του ο ίδιος ο Valentino Rossi!

Ο Pablo Nieto θα είναι ο Team Manager και της ομάδας στη μεγάλη κατηγορία. Τον ίδιο ρόλο έχει στις ομάδες της VR46 σε Moto2 και Moto3.

Με την ανακοίνωση αυτή, η Ducati θα έχει 8 μοτοσυκλέτες της στο grid του 2022, κάτι που γίνεται για πρώτη φορά μετά το 2018.

Επιπλέον, η κίνηση αυτή επιβεβαιώνει ότι Aprilia και Suzuki δεν θα έχουν δορυφορικές μοτοσυκλέτες το 2022 και ότι η Petronas SRT σύντομα θα ανακοινώσει την ανανέωση του συμβολαίου της με την Yamaha.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Μπλούνας

Σπούδασε στο Τμήμα Ιστορίας-Αρχαιολογίας του ΕΚΠΑ και μαζί με την ιστορία, η άλλη μεγάλη του αγάπη είναι οι μοτοσυκλέτες. Ξεκίνησε αργά στο χώρο, με συγγραφή άρθρων για το παγκόσμιο πρωτάθλημα ταχύτητας μοτοσυκλετών στο motograndprix.gr.

Στη συνέχεια, από το 2013 και έως το 2020 ήταν ο παρουσιαστής των κατηγοριών Moto2 και Moto3 στην Cosmote TV, ενώ στο ίδιο χρονικό διάστημα αρθρογραφούσε και στο ελληνικό περιοδικό MotoGP World.

Από το 2021 είναι συντάκτης στο bikeit.gr και έχει αναλάβει την ενημέρωση σχετικά με το MotoGP.

Νίκος Μπλούνας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 24 Ιουνίου 2021 14:54

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon