.
Κατηγορία Αλλοι
Πέμπτη, 17 Ιουνίου 2021 11:37

Η Yamaha στο Sachsenring, ψάχνοντας την πρώτη της νίκη μετά από 12 χρόνια!

Την τελευταία φορά που οδηγός της Yamaha κέρδιζε τον αγώνα στο Sachsenring, ήταν το 2009, όταν ο Valentino Rossi κέρδιζε για ένα δέκατο τον Jorge Lorenzo και έκανε το 1-2 για τους μπλε. Φέτος, 12 χρόνια μετά, οι Fabio Quartararo και Maverick Vinales, καλούνται να σπάσουν αυτή την αρνητική παράδοση.

Ο Fabio Quartararo, μετά τον πολυσυζητημένο τρόπο που τερμάτισε τον αγώνα στη Βαρκελώνη και τις δύο ποινές που δέχτηκε εκεί, φτάνει στο Sachsenring με ένα προβάδισμα 14 βαθμών.

Η «αργή» Γερμανική πίστα δεν ήταν στο Ημερολόγιο αγώνων του 2020 κι αυτό σημαίνει ότι ο νεαρός Γάλλος της Yamaha έχει κάνει μόνο μία εμφάνιση εκεί: το 2019,

Ήταν εκείνη τη χρονιά που πέρα από τις οδηγικές του ικανότητες, ο Quartararo μας εντυπωσίαζε με το γεγονός ότι έκανε πολύ σπάνια λάθη. Μάλιστα ήταν στο Sachsenring εκείνη τη χρονιά που έκανε το πρώτο του λάθος σε αγώνα και είχε την πρώτη του πτώση!

Φέτος, επιστρέφει στην πίστα αυτή ως ο μοναδικός οδηγός, από τους πρώτους πέντε της βαθμολογίας, που έχει πάρει βαθμούς και στα πρώτα εφτά Grand Prix της χρονιάς.

quartararo_grid.jpg

«Χάρη στις δοκιμές της Βαρκελώνης, έχουμε ετοιμάσει ρυθμίσεις για το Sachsenring, με τις οποίες νοιώθουμε άνετα», σχολιάζει ο Γάλλος.

«Σίγουρα δεν είναι η καλύτερη πίστα για μένα, όμως ανυπομονώ να οδηγήσω και πάλι εκεί. Είμαι χαρούμενος που όλη τη χρονιά έχουμε καλό ρυθμό κι ελπίζω ότι θα καταφέρω να πάρω ένα καλό αποτέλεσμα».

Ο Maverick Vinales από την πλευρά του, το 2019 είχε καταφέρει να πάρει τη δεύτερη θέση πίσω από τον κυρίαρχο στη Γερμανία Marc Marquez, με μια διαφορά όμως στα 4.5 δευτερόλεπτα από τον συμπατριώτη του.

Τώρα επιστρέφει στη Γερμανική πίστα φρέσκος από μια ακόμη πρωτιά σε επίσημες δοκιμές του MotoGP, για να δώσει και τον πρώτο του αγώνα με τον νέο του αρχιμηχανικό, τον Silvano Galbusera.

vinales.jpg

«Κάναμε άλλο ένα βήμα στη Βαρκελώνη και αυτό σημαίνει ότι βελτιωνόμαστε. Πραγματικά είμαι περίεργος να δω αν οι αλλαγές που κάναμε θα μας βοηθήσουν στη Γερμανία», έλεγε ο Vinales.

Ο Ισπανός, που όπως και ο Fabio Quartararo έχει πάρει βαθμούς σε όλους τους αγώνες φέτος, αλλά έχει υποχωρήσει στην 6η θέση της βαθμολογίας, πρόσθεσε: «Είναι μια στενή πίστα, αλλά στο παρελθόν έχω πάρει καλά αποτελέσματα. Το 2018 ήμουν τρίτος και το 2019 δεύτερος κι έτσι θέλω και φέτος να πετύχω κάτι καλό».

Τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της M1, ένα καλό set-up και το γεγονός ότι ο Marc Marquez δεν είναι ακόμα 100% έτοιμος, δίνουν την ευκαιρία στους μπλε να ελπίζουν.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Μπλούνας

Σπούδασε στο Τμήμα Ιστορίας-Αρχαιολογίας του ΕΚΠΑ και μαζί με την ιστορία, η άλλη μεγάλη του αγάπη είναι οι μοτοσυκλέτες. Ξεκίνησε αργά στο χώρο, με συγγραφή άρθρων για το παγκόσμιο πρωτάθλημα ταχύτητας μοτοσυκλετών στο motograndprix.gr.

Στη συνέχεια, από το 2013 και έως το 2020 ήταν ο παρουσιαστής των κατηγοριών Moto2 και Moto3 στην Cosmote TV, ενώ στο ίδιο χρονικό διάστημα αρθρογραφούσε και στο ελληνικό περιοδικό MotoGP World.

Από το 2021 είναι συντάκτης στο bikeit.gr και έχει αναλάβει την ενημέρωση σχετικά με το MotoGP.

Νίκος Μπλούνας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 17 Ιουνίου 2021 11:39

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon