.
Κατηγορία Αλλοι
Πέμπτη, 17 Ιουνίου 2021 12:04

MotoGP - ΕΠΙΣΗΜΟ: Η ομάδα του Gresini με μοτοσυκλέτες της Ducati το 2022! Ποιοι θα είναι οι οδηγοί της ομάδας

Η ομάδα του αείμνηστου Fausto Gresini, επιβεβαίωσε πριν από λίγο τη συνεργασία της με την Ducati για τη σεζόν του 2022, ενώ παράλληλα μας αποκάλυψε και τους νέους της οδηγούς.

Από το 2022 και μετά, η ομάδα του Fausto Gresini θα επιστρέψει στην πρότερη κατάσταση της ανεξάρτητης ομάδας, μετά από εφτά χρόνια συνεργασίας με την Aprilia.

Οι φήμες το τελευταίο διάστημα περί συνεργασίας με την Ducati, επιβεβαιώθηκαν σήμερα το πρωί. Νωρίτερα, η Gresini Racing έβαλε στα social media μια κατακόκκινη εικόνα, δίνοντας σε όλους να καταλάβουν την επικείμενη συμφωνία.

Λίγες ώρες αργότερα, ήρθε και η επίσημη ανακοίνωση. Σε αυτή διαβάζουμε και το δίδυμο της ομάδας από το 2022 και μετά, το οποίο θα είναι αφενός ο Fabio Di Giannantonio και αφετέρου ο Enea Bastianini.

Η συνεργασία ανάμεσα σε Gresini και Ducati θα ισχύει για δύο χρόνια σε πρώτη φάση. Δεν δόθηκαν περισσότερες λεπτομέρειες για τις μοτοσυκλέτες που θα έχει στη διάθεσή της η ομάδα, αλλά θεωρείται σίγουρο ότι θα έχουν GP21 τη νέα χρονιά και GP22 το 2023.

digia.jpg

Η γυναίκα του αείμνηστου Fausto Gresini, η Nadia Padovini, η οποία έχει αναλάβει τα ηνία της ομάδας, δήλωσε σχετικά: «Είναι μια πολύ συναισθηματική στιγμή για όλους μας. Τους προηγούμενους μήνες, δώσαμε όλες μας τις δυνάμεις στο να διαμορφώσουμε το μέλλον της Gresini Racing, και τώρα είμαστε πολύ περήφανοι και χαρούμενοι που κάνουμε την επίσημη ανακοίνωση».

«Πρόκειται για ένα project που γεννήθηκε μέσα από τη συνέχεια και βασίστηκε σε αξίες πάνω στις οποίες ο Fausto δημιούργησε αυτή την καταπληκτική ομάδα. Θέλω να ευχαριστήσω πρωτίστως τον Carmelo Ezpeleta, ο οποίος φρόντισε να μην αισθανθούμε ποτέ μόνοι τους μήνες αυτούς, την Ducati για την εμπιστοσύνη της, την Flex-Box που συμμετείχε σε αυτήν τη νέα πρόκληση ως επίσημος χορηγός και προφανώς τους Fabio και Enea: Είμαι βέβαιη ότι θα δώσουν το καλύτερο δυνατό για να ανεβάσουν ψηλά τη σημαία της Gresini Racing».

bestia.jpg

Από την πλευρά του, ο Gigi Dall’Igna της Ducati επισήμανε: «Είμαστε εξαιρετικά χαρούμενοι που καταλήξαμε σε αυτήν τη συμφωνία με την Gresini Racing για τις επόμενες δύο σεζόν».

«Είχαμε θέσει τα θεμέλια μιας πιθανής συμφωνίας με τον Fausto ήδη από το τέλος του περασμένου έτους και θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε - από τα βάθη της καρδιάς μας - την οικογένειά του, επειδή προχώρησε και υλοποίησε το πλάνο μαζί μας. Η Gresini Racing είναι μια ιδιαίτερα σημαντική ομάδα στο MotoGP και είμαστε πεπεισμένοι ότι αυτή η συνεργασία, η οποία βασίζεται σε δύο πολύ ταλαντούχους αναβάτες, όπως οι Enea και Fabio, θα δώσει μεγάλη ικανοποίηση σε όλα τα εμπλεκόμενα μέρη».

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Μπλούνας

Σπούδασε στο Τμήμα Ιστορίας-Αρχαιολογίας του ΕΚΠΑ και μαζί με την ιστορία, η άλλη μεγάλη του αγάπη είναι οι μοτοσυκλέτες. Ξεκίνησε αργά στο χώρο, με συγγραφή άρθρων για το παγκόσμιο πρωτάθλημα ταχύτητας μοτοσυκλετών στο motograndprix.gr.

Στη συνέχεια, από το 2013 και έως το 2020 ήταν ο παρουσιαστής των κατηγοριών Moto2 και Moto3 στην Cosmote TV, ενώ στο ίδιο χρονικό διάστημα αρθρογραφούσε και στο ελληνικό περιοδικό MotoGP World.

Από το 2021 είναι συντάκτης στο bikeit.gr και έχει αναλάβει την ενημέρωση σχετικά με το MotoGP.

Νίκος Μπλούνας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 17 Ιουνίου 2021 12:12

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon