.
Κατηγορία Αλλοι
Τρίτη, 15 Ιουνίου 2021 17:09

O Marc Marquez φτάνει «διαφορετικός» στο αγαπημένο του Sachsenring

Η γερμανική πίστα του Sachsenring είναι μία από τις αγαπημένες του Marc Marquez, ο οποίος παραμένει αήττητος εκεί σε όλους τους αγώνες που έχει δώσει στη μεγάλη κατηγορία. Φέτος, όμως, όπως και ο ίδιος παραδέχεται, φτάνει στη Γερμανία «διαφορετικός».

Το 2008 τερμάτισε 9ος και το 2009 δεν κατάφερε να πάρει βαθμούς στην πίστα του Sachsenring. Ήταν οι δύο πρώτοι αγώνες του Marc Marquez στην αγωνιστική του καριέρα στο Sachsenring. Σε μια πίστα που έμελε να γίνει «δική του» τα επόμενα χρόνια.

Ειδικά στη μεγάλη κατηγορία, ο Marc Marquez έχει καταφέρει να κερδίσει και τους εφτά αγώνες που έχει δώσει εκεί. Ένα εντυπωσιακό σερί, στο οποίο θα έμπαινε τέλος πέρυσι, αν γινόταν αγώνας στη συγκεκριμένη πίστα.

Ο Ισπανός επιστρέφει φέτος στη Γερμανία, αλλά δυστυχώς για τον ίδιο και τους οπαδούς του σε όλο τον κόσμο, δεν είναι στην κατάσταση που θα επιθυμούσε.

marc2.jpg

Τραυματισμένος σωματικά αλλά και ψυχολογικά, μετά τις τρεις συνεχόμενες πτώσεις του στα τρία προηγούμενα Grand Prix, ο Marc θα προσπαθήσει – μαζί με τους υπόλοιπους πιλότους της Honda – να βάλουν τέλος στο μεγαλύτερο αρνητικό σερί χωρίς νίκη για την ομάδα, από το 1982 και μετά!

Οι οιωνοί δεν είναι ευνοϊκοί, ειδικά αν σκεφτεί κανείς ότι ο ίδιος ο επικεφαλής του HRC, ο Alberto Puig, παραδεχόταν πριν μερικές ημέρες ότι η Honda έχει πρόβλημα. Δεν είναι μόνο ο αναβάτης, αλλά και η μοτοσυκλέτα που δεν είναι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση.

Πάντως η ευχάριστη νότα ήρθε από το πρόσφατο τεστ της Βαρκελώνης, όπου ο Marc Marquez έκανε τρομερή δουλειά και τους περισσότερους γύρους από κάθε άλλον (87) δοκιμάζοντας τη φυσική του κατάσταση.

marc3.jpg

«Μετά το τεστ αυτό η ανάρρωσή μου κύλισε ομαλά», έλεγε ο Ισπανός της Honda. «Στο τεστ δουλέψαμε πολύ και τώρα πάμε στο Sachsenring όπου πάντα το διασκέδαζα. Φέτος όμως, φτάνουμε εκεί σε διαφορετική κατάσταση. Τουλάχιστον η δομή της πίστας (σ.σ. εννοεί με τις πολλές αριστερές στροφές) θα μας βοηθήσει κάπως. Θα δούμε τι θα καταφέρουμε να πετύχουμε».

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Μπλούνας

Σπούδασε στο Τμήμα Ιστορίας-Αρχαιολογίας του ΕΚΠΑ και μαζί με την ιστορία, η άλλη μεγάλη του αγάπη είναι οι μοτοσυκλέτες. Ξεκίνησε αργά στο χώρο, με συγγραφή άρθρων για το παγκόσμιο πρωτάθλημα ταχύτητας μοτοσυκλετών στο motograndprix.gr.

Στη συνέχεια, από το 2013 και έως το 2020 ήταν ο παρουσιαστής των κατηγοριών Moto2 και Moto3 στην Cosmote TV, ενώ στο ίδιο χρονικό διάστημα αρθρογραφούσε και στο ελληνικό περιοδικό MotoGP World.

Από το 2021 είναι συντάκτης στο bikeit.gr και έχει αναλάβει την ενημέρωση σχετικά με το MotoGP.

Νίκος Μπλούνας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 15 Ιουνίου 2021 17:13

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon