.
Κατηγορία Αλλοι
Τετάρτη, 16 Ιουνίου 2021 11:06

Ο Lorenzo, ο πατέρας-Χίτλερ και η δήλωση πως αν είχε παιδί, δεν θα το έκανε με τίποτα πιλότο!

Συνέντευξη στο Ισπανικό Antenna 3 έδωσε ο Jorge Lorenzo, ο οποίος όπως πάντα μίλησε χωρίς να κρύβεται πίσω από το δάχτυλό του!

Ο Jorge Lorenzo έδωσε συνέντευξη στον Fran Rivera, λέγοντας ότι τώρα – μακριά από τις πίστες πια – νοιώθει πιο χαρούμενος παρά ποτέ.

Χαρακτηρίζει τον εαυτό του «τελειομανή» και πως «…όλη μέρα σκέφτομαι πως μπορώ να γίνω καλύτερος», όπως ο ίδιος σημειώνει. Πάντως επισημαίνει ότι αν κάτι του λείπει από την επαγγελματική του καριέρα, αυτό είναι οι νίκες και τα βάθρα.

Από την παιδική του ηλικία, ο Jorge Lorenzo ήταν πολύ ανταγωνιστικός, κάτι που του το είχε εμφυσήσει ο ίδιος του ο πατέρας. «Το να οδηγώ μοτοσυκλέτες ήταν το μέσον για μια καλύτερη ζωή».

Οδήγησε μοτοσυκλέτα για πρώτη φορά σε ηλικία 3 ετών κι αυτό επειδή οι μοτοσυκλέτες ήταν το πάθος του πατέρα του. «Ο πατέρας μου ήταν κάτι σαν τον Χίτλερ, ή σαν τους Κινέζους ή Ρώσους προπονητές γυμναστικής. Έτσι έμαθα για πολλές αθλητικές αξίες που με οδήγησαν εδώ που είμαι».

Σχεδόν πάντα απέναντί του είχε παιδιά με τα οποία έδινε μάχες στις πίστες και κέρδιζε. Το 2002, σε ηλικία 15 ετών και 1 ημέρας, έδωσε τον πρώτο του αγώνα στα GP. Την Παρασκευή που ξεκινούσε το Grand Prix ήταν 14 ετών και σύμφωνα με τους τότε κανονισμούς δεν μπορούσε να μπει στην πίστα.

jorge4.jpg

Για τον δύο φορές παγκόσμιο πρωταθλητή στα 250cc (2006-2007) και τον τρεις φορές στο MotoGP (2010-2012-2015), το συγκεκριμένο άθλημα που υπηρέτησε απαιτεί από τον πιλότο να έχει εγωισμό.

Την ίδια ώρα, όπως λέει ο Ισπανός, είναι σημαντικό να μάθεις να ξεχωρίζεις τον αγώνα από τη ζωή έξω από τις πίστες.

Θυμάται έντονα τη στιγμή που στο Assen το 2013 έσπασε την κλείδα του. Θυμάται το ταξίδι από την πίστα στην Βαρκελώνη, το πώς ξύπνησε από το χειρουργείο κι ένοιωθε καλά και πως πήρε την απόφαση να επιστρέψει στην Ολλανδία, να αγωνιστεί και να πετύχει ένα θαύμα, τερματίζοντας 5ος έχοντας ξεκινήσει από την 12η θέση στο grid!

Ήταν τότε που έλεγε ότι αυτή η 5η θέση είναι καλύτερη από οποιαδήποτε νίκη είχε πάρει ή θα έπαιρνε στο μέλλον, ενώ όταν τον χαρακτήρισαν ήρωα γι’ αυτό που έκανε, η μεγαλειώδης απάντησή του ήταν ότι ήρωες είναι όλοι όσοι προσπαθούν να κερδίσουν τα προς το ζην κάθε μέρα!

jorge1.jpg

Να σημειώσουμε ότι αυτό που έκανε ο Jorge Lorenzo τότε, να πάρει μέρος στον αγώνα της Κυριακής ενώ είχε τραυματιστεί την Παρασκευή, δεν θα το ξαναδούμε ποτέ αφού πλέον οι κανονισμοί έχουν αλλάξει και δεν υπάρχει περίπτωση κάποιος πιλότος με τόσο σοβαρό τραυματισμό, να κάνει τις ειδικές ασκήσεις που απαιτούνται για να πάρει το πράσινο φως από τους γιατρούς.

Θυμάται ακόμα το πόσο σκληρά προπονούνταν και προετοιμαζόταν για την κάθε σεζόν, σε σημείο που κάποια στιγμή στην καριέρα του έφτασε να ζυγίζει μόλις 52 κιλά, ενώ τώρα είναι 70 κιλά!

Τόνισε ότι δεν είναι στα πλάνα του να γίνει πατέρας σε σύντομο χρονικό διάστημα και αστειευόμενος είπε ότι είναι πιο πιθανό να γίνει παππούς πρώτα, παρά μπαμπάς! Τέλος, σημείωσε με έμφαση ότι αν είχε παιδί, θα έκανε τα πάντα για να μην γίνει οδηγός αγώνων μοτοσυκλέτας!

jorge2.jpg

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Μπλούνας

Σπούδασε στο Τμήμα Ιστορίας-Αρχαιολογίας του ΕΚΠΑ και μαζί με την ιστορία, η άλλη μεγάλη του αγάπη είναι οι μοτοσυκλέτες. Ξεκίνησε αργά στο χώρο, με συγγραφή άρθρων για το παγκόσμιο πρωτάθλημα ταχύτητας μοτοσυκλετών στο motograndprix.gr.

Στη συνέχεια, από το 2013 και έως το 2020 ήταν ο παρουσιαστής των κατηγοριών Moto2 και Moto3 στην Cosmote TV, ενώ στο ίδιο χρονικό διάστημα αρθρογραφούσε και στο ελληνικό περιοδικό MotoGP World.

Από το 2021 είναι συντάκτης στο bikeit.gr και έχει αναλάβει την ενημέρωση σχετικά με το MotoGP.

Νίκος Μπλούνας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 16 Ιουνίου 2021 11:16

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon