.
Κατηγορία Αλλοι
Τρίτη, 15 Ιουνίου 2021 12:45

MotoGP - Χωρίς πιλότο της στην πρώτη δεκάδα η Honda!

Μετά από τους πρώτους εφτά περσινούς αγώνες, η Repsol Honda είχε δύο οδηγούς της μέσα στη δεκάδα των πρώτων του βαθμολογικού πίνακα. Στο ίδιο διάστημα φέτος δεν υπάρχει ούτε ένας…

Το γεγονός ότι η Honda βίωσε πέρυσι μία από τις χειρότερές της σεζόν στο MotoGP, είχε να κάνει σχεδόν σε αποκλειστικό βαθμό στην απουσία του Marc Marquez.

Ο Ισπανός, που άνοιξε μια νέα – τη δική του – εποχή στο παγκόσμιο πρωτάθλημα από το 2013 και μετά, δεν συμμετείχε σε κανέναν αγώνα του 2020, πλην του πρώτου στην Jerez.

Η απουσία του έφερε τους Ιάπωνες σε μια θέση στην οποία δεν είχαν βρεθεί τα τελευταία χρόνια: να μην έχουν τον νούμερο ένα οδηγό τους στις πίστες.

Αυτό είχε ως συνέπεια να αναγκαστούν να εξελίξουν την RC213V με feedback από τους άλλους πιλότους τους.

honda2.jpg

Φυσικά είναι γνωστό ότι η τωρινή έκδοση της μοτοσυκλέτας της Honda έχει «χτιστεί» όλα αυτά τα χρόνια πάνω στις ανάγκες και τον ιδιαίτερο τρόπο οδήγησης του Marc Marquez. Αυτός, άλλωστε, έχει αποδείξει ότι είναι ο μόνος που μπορεί να εκμεταλλευτεί τις δυνατότητές της.

Πέρυσι, με το τέλος της δύσκολης αυτής σεζόν λόγω της πανδημίας, ο καλύτερος εκπρόσωπος της Repsol Honda ήταν ο Takaaki Nakagami. Ο Ιάπωνας – αν και θα μπορούσε να πάρει μια νίκη (Aragon 2) – δεν κατάφερε τελικά να ανέβει ούτε μια φορά στο βάθρο.

honda3.jpg

Αντίθετα ο rookie Alex Marquez, ο μικρότερος αδερφός του Marc, χάρισε στην ομάδα τις καλύτερές της εμφανίσεις, με δύο βάθρα (Γαλλία – Aragon 1) στο δεύτερο μισό μιας χρονιάς που τερμάτισε 14ος στη βαθμολογία.

Φέτος ο Marc Marquez επέστρεψε στη δράση, αλλά για να επιστρέψει και στα νικηφόρα αποτελέσματα φαίνεται ότι – παρά τις περί του αντιθέτου δηλώσεις πολλών – θα πάρει χρόνο.

Ο Ισπανός πήρε βαθμούς σε Πορτογαλία (7ος) και Ισπανία (9ος) αλλά στη συνέχεια έμεινε στο μηδέν στα Grand Prix της Γαλλίας, της Ιταλίας και της Καταλονίας, με τρεις συνεχόμενες πτώσεις.

honda4.jpg

Μέχρι να επιστρέψει o Marc Marquez κοντά στα γνώριμά του επίπεδα, ο καλύτερος εκπρόσωπος της Honda αυτή τη στιγμή είναι ο Takaaki Nakagami. Ο Ιάπωνας έχει την 11η θέση στη βαθμολογία με καλύτερό του αποτέλεσμα την 4η θέση στην Jerez.

Έτσι η Honda δεν έχει – για την ώρα – ούτε έναν πιλότο της στην πρώτη δεκάδα, ενώ πίσω από τον Ιάπωνα είναι τρεις παγκόσμιοι πρωταθλητές της Honda: ο Pol Espargaro (2013-Moto2), o Alex Marquez (2014-Moto3/2019-Moto2) και φυσικά ο Marc Marquez (2010-125cc/2012-Moto2/2013-2014-2016-2017-2018-2019-MotoGP).

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Μπλούνας

Σπούδασε στο Τμήμα Ιστορίας-Αρχαιολογίας του ΕΚΠΑ και μαζί με την ιστορία, η άλλη μεγάλη του αγάπη είναι οι μοτοσυκλέτες. Ξεκίνησε αργά στο χώρο, με συγγραφή άρθρων για το παγκόσμιο πρωτάθλημα ταχύτητας μοτοσυκλετών στο motograndprix.gr.

Στη συνέχεια, από το 2013 και έως το 2020 ήταν ο παρουσιαστής των κατηγοριών Moto2 και Moto3 στην Cosmote TV, ενώ στο ίδιο χρονικό διάστημα αρθρογραφούσε και στο ελληνικό περιοδικό MotoGP World.

Από το 2021 είναι συντάκτης στο bikeit.gr και έχει αναλάβει την ενημέρωση σχετικά με το MotoGP.

Νίκος Μπλούνας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 15 Ιουνίου 2021 12:47

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon