.
Κατηγορία Αλλοι
Δευτέρα, 17 Μαϊος 2021 10:30

MotoGP - Νέος θρίαμβος για Jack Miller και Ducati, στο Grand Prix της Γαλλίας

Μόλις δύο εβδομάδες μετά το εντυπωσιακό «1-2» της Ducati στην πίστα της Jerez de la Frontera και τη δεύτερη νίκη στην καριέρα του Jack Miller, ο Αυστραλός αναβάτης της μάρκας από το Borgo Panigale σημείωσε άλλη μια εντυπωσιακή νίκη, αυτή τη φορά στο Bugatti Circuit του Le Mans, όπου πραγματοποιήθηκε το Grand Prix Γαλλίας, σήμερα το απόγευμα. [Δελτίο Τύπου]

Ο Miller κυριάρχησε σε ένα σκληρό αγώνα που είδε τους αναβάτες να αλλάζουν μοτοσυκλέτες κάνοντας χρήση του κανονισμού “flag-to-flag”. Ξεκίνησαν με στεγνές συνθήκες, ο ουρανός σύντομα συννέφιασε και μετά από λίγους γύρους άρχισε να βρέχει. Σε μία πίστα που είχε αρχίσει να γλιστράει, ο Miller είχε μία έξοδο στο χαλίκι, επέστρεψε για να αλλάξει μοτοσυκλέτα, ωστόσο δέχθηκε ποινή για εκτέλεση διπλού μεγάλου γύρου γιατί είχε υπερβεί το όριο ταχύτητας των 60 χλμ./ώρα, κατά την είσοδό του στα pits για την αλλαγή.

Ο Αυστραλός μετά την αλλαγή βρέθηκε στην 3η θέση, ανέβηκε στη συνέχεια στη 2η και, στο 12ο γύρο, προσπέρασε τον Quartararo, παίρνοντας το προβάδισμα και διατηρώντας το μέχρι το τέλος, εξασφαλίζοντας τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη του αυτή τη σεζόν. Πίσω από αυτόν, ο τοπικός ήρωας Johann Zarco τερμάτισε δεύτερος με την GP Ducati Desmosedici της Pramac Racing Team.

Εξαιρετική επίδοση και για τον Francesco Bagnaia, ο οποίος τερμάτισε στην 4η θέση. Ο Ιταλός αναβάτης, που ξεκίνησε με τον 16ο γρηγορότερο χρόνο, είχε πέσει στη 19η θέση στον πρώτο γύρο, αλλά, μετά την αλλαγή μοτοσυκλετών, κατάφερε να επανέλθει στην 11η θέση.

Αναγκασμένος να εκτελέσει επίσης διπλό μεγάλο γύρο, ο Pecco δεν έχασε τη συγκέντρωσή του και τερμάτισε στην 4η θέση.

Μετά και τον 5ο αγώνα της σεζόν, η Ducati και η Ducati Lenovo Team βρίσκονται στην πρώτη θέση στην κατάταξη των κατασκευαστών και των ομάδων, αντίστοιχα. Στο πρωτάθλημα των αναβατών, ο Pecco Bagnaia είναι στη 2η θέση, μόλις ένα βαθμό πίσω από τον Quartararo, ενώ ο Miller έχει ανέβει στην 4η θέση.

Επόμενος αγώνας, το Grand Prix της Ιταλίας, στην πίστα του Μουτζέλο, πρώτος εντός έδρας αγώνας για τη Ducati, το τριήμερο 28 - 30 Μαΐου.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon