.
Κατηγορία Αλλοι
Δευτέρα, 10 Μαϊος 2021 16:33

10 πράγματα που πρέπει να ξέρεις για τον Jonny Walker

Μετά από σχεδόν μία δεκαετία στην ΚΤΜ, ο Jonny Walker άλλαξε στρατόπεδο και πλέον θα αγωνίζεται με μοτοσυκλέτα της Beta, έχοντας δημιουργήσει τη δική του ομάδα. Ο 30χρονος Βρετανός αναμένεται να είναι ένας από τους βασικούς πρωταγωνιστές του FIM Hard Enduro World Championship 2021 και εδώ θα βρεις όσα πρέπει να ξέρεις για αυτόν. [Δελτίο Τύπου]

Κείμενο: Θοδωρής Ερμήλιος

Φωτογραφίες: Red Bull

1. Υπέγραψε το πρώτο του εργοστασιακό συμβόλαιο γυρνώντας από το Erzberg

To 2011 πήρε μέρος στον θρυλικό αγώνα της Αυστρίας ως ιδιώτης. Η απόδοσή του ήταν εντυπωσιακή και κατάφερε να τερματίσει τον αγώνα στην τρίτη θέση, αποτελώντας την έκπληξη της χρονιάς. Αμέσως οι άνθρωποι της ΚΤΜ αναγνώρισαν το ταλέντο του και τον κάλεσαν στα κεντρικά της εταιρείας τα οποία επισκέφτηκε στο δρόμο της επιστροφής για την πατρίδα του, υπογράφοντας το πρώτο του εργοστασιακό συμβόλαιο. Αν και πλέον είχε όλα όσα χρειαζόταν, συνέχισε από ρουτίνα να εργάζεται ως τεχνικός κουφωμάτων για έναν ακόμα χρόνο.

2. Τρεις φορές νικητής του Red Bull Erzbergrodeo

Η “επένδυση” της ΚΤΜ απέδωσε τα μέγιστα και στα επόμενα τέσσερα χρόνια, ο Walker βρέθηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου τρεις φορές (‘12,’14 και ’15). Το 2014 ήταν και η καλύτερη στιγμή του καθώς βρέθηκε να οδηγεί τον αγώνα από την αρχή μέχρι το τέλος, τερματίζοντας με εντυπωσιακό χρόνο-ρεκόρ και με διαφορά δώδεκα λεπτών από τον δεύτερο.

3. Ξεκίνησε με PW και trial

Το θρυλικό μοτοσυκλετάκι της Yamaha βοήθησε (και) τον Walker να κάνει τα πρώτα του βήματα στο χώρο της μοτοσυκλέτας. Σε ηλικία εννέα ετών πήρε μέρος στους πρώτους του αγώνες trial και παρέμεινε σε αυτόν τον τομέα μέχρι να ενηλικιωθεί. Χάρη σε έναν φίλο του, δοκίμασε το enduro μόλις απέκτησε την πρώτη του motocross μοτοσυκλέτα και στη συνέχεια λάτρεψε το extreme enduro. Εκείνη την περίοδο δεν υπήρχαν πολλοί αγώνες αυτού του είδους και έτσι αποφάσισε να πέσει στα “βαθιά” και να πάρει μέρος στον αγώνα του Erzberg.

4. Αγαπημένος του αγώνας το Red Bull Romaniacs

Πέντε μέρες οδήγησης σε υπέροχα μέρη, άψογη οργάνωση και καταπληκτικές διαδρομές είναι ότι καλύτερο μπορεί να ζητήσει ένας αναβάτης Extreme Enduro και ο Jonny Walker δεν αποτελεί εξαίρεση. Ο Βρετανός αναβάτης έχει κερδίσει τον συγκεκριμένο αγώνα δύο φορές (’14, ’15) και ευελπιστεί πως φέτος θα τριτώσει το καλό.

5. Λάτρης των δίχρονων μοτοσυκλετών

Έχει αγωνιστεί και με τετράχρονες μοτοσυκλέτες ωστόσο έχει φτάσει στις μεγαλύτερες επιτυχίες του στη σέλα δίχρονων και δηλώνει “ταγμένος” στην κατηγορία των 300cc. Φέτος αγωνίζεται με νέα μοτοσυκλέτα και όπως ο ίδιος λέει: “Λατρεύω την ικανότητά της να προσαρμόζεται σε τόσο διαφορετικές συνθήκες και διαδρομές”.

6. Αγαπημένα χόμπι

Είναι ίσως από τους πιο πολυδιαστατους αναβάτες του χώρου και όχι μόνο. Από μοτοσυκλέτες έχει δοκιμάσει φυσικά motocross και trial ενώ έχει τρέξει και αγώνες ταχύτητας. Παράλληλα έχει το δικό του αγωνιστικό καρτ -το οποίο θεωρεί πως είναι το ακριβώς αντίθετο άθλημα του hard enduro- και πάντα το διασκεδάζει. Από ποδήλατο κάνει κούρσα, mountain bike και οδήγηση σε pump truck το οποίο -λόγω της μικρής διάρκειας και των υψηλών καρδιακών παλμών σε συνδυασμό με την απαιτούμενη υψηλή τεχνική- θεωρεί πως είναι ιδανική προπόνηση για τους αγώνες endurocross. Επίσης κάνει πολύ τρέξιμο στο οποίο, όπως ο ίδιος λέει: “όπως και στο enduro, στο τρέξιμο δε χαλαρώνεις ούτε στην κατηφόρα” ενώ έχει πετύχει εντυπωσιακή επίδοση στο Wings for Life World Run διανύοντας 28,5km και την οποία σκοπεύει να βελτιώσει.

7. Θαυμάζει τον Cooper Webb

Αγαπημένος του εν ενεργεία αναβάτης είναι ο φετινός πρωταθλητής AMA Supercross τον οποίο θαυμάζει τόσο για την δυνατή του οδήγηση όσο και για το πείσμα του ενώ στο παρελθόν θαύμαζε τον David Knight που κατάφερε να κυριαρχήσει σε τόσα πολλά διαφορετικά τερέν.

8. Μεταξύ Ανδόρας και Ηνωμένου Βασιλείου

Τα τελευταία χρόνια μετακόμισε στην Ανδόρα που του επιτρέπει να έχει τις ανέσεις που θέλει και να προπονείται σε οποιοδήποτε τερέν επιλέξει μεταξύ δυτικής Γαλλίας (κυρίως άμμο) και ανατολικής Ισπανίας (πετρώδη εδάφη) ενώ ταυτόχρονα θεωρεί πολύ σημαντική τη μόνιμη διαμονή σε ένα τέτοιο μέρος με σχετικά μεγάλο υψόμετρο. Ωστόσο αγαπημένο του μέρος είναι ακόμα το Keswick της βορειοδυτικής Αγγλίας στο οποίο γεννήθηκε και μεγάλωσε και το οποίο επισκέπτεται συχνά για να δει τους φίλους του. Στους αγαπημένους του προορισμούς βρίσκεται και η Ελλάδα την οποία –μόλις οι συνθήκες το επιτρέψουν- θέλει να επισκεφτεί ξανά για διακοπές με τη σύντροφό του ώστε να απολαύσει “τον συνδυασμό των υπέροχων τοπίων με τον λαμπερό ήλιο και το καταπληκτικό φαγητό”.

9. Λατρεύει τα κατοικίδια

Όχι μόνο έχει σκύλο αλλά μαζί με την σύντροφό του τον παίρνουν μαζί σε όλες τους τις εξορμήσεις και τους αγώνες. Το όνομα του είναι Franklin και τον βλέπουμε συχνά στις σελίδες των μέσων κοινωνικών δικτύωσής του Walker.

10. Συνεργάτες και ομάδα

Έχει συνεργαστεί με πολύ έμπειρους μηχανικούς όπως ο Julian Stevens που υπήρξε “το δεξί χέρι” των David Knight, Taddy Blazusiak, και Juha Salminen ή ο Sebastein Fortanier που από τα χέρια του έχουν περάσει μοτοσυκλέτες των Johnny Aubert και Cyril Despres ενώ έχει βρεθεί στην ομάδα ενός από τους πιο έμπειρους manager στο χώρο, του Fabio Farioli. Πλέον συνεχίζει με δική του ομάδα και ο ίδιος -παράλληλα με τις προπονήσεις του- καταφέρνει να διαχειρίζεται όλα τα ζητήματα που αφορούν την οργάνωση, την επιλογή και τη συντήρηση του εξοπλισμού του καθώς και την επικοινωνία με τους χορηγούς του.

Πρόγραμμα FIM Hard Enduro World Championship 2021

  • Extreme XL Lagares – Πορτογαλία 7/8/9 Μαΐου
  • Red Bull Erzbergrodeo – Αυστρία 3/4/5/6 Ιουνίου (ακυρώθηκε)
  • Abestone Hard Enduro – Ιταλία 10/11 Ιουλίου
  • Red Bull Romaniacs - Ρουμανία 27/28/29/30/31 Ιουλίου
  • Red Bull TKO – Η.Π.Α. 13/14/15 Αυγούστου
  • HERO Challenge – Πολωνία 11/12 Σεπτεμβρίου
  • Hixpania Hard Enduro - Ισπανία 1/2/3 Οκτωβρίου
  • GetzenRodeo - Γερμανία 29/30 Οκτωβρίου
Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon