.
Κατηγορία Αλλοι
Τετάρτη, 12 Μαϊος 2021 09:57

Rally Dakar 2022 - Η επίσημη παρουσίαση - Μόνο ηλεκτρικά αυτοκίνητα από το 2030!

Η διοργάνωση του Rally Dakar παρουσίασε επίσημα το event του 2022, που θα λάβει χώρα μεταξύ 2 και 14 Ιανουαρίου στη Σαουδική Αραβία.

Ενώ τώρα με τη μετακίνηση του Rally στη Σαουδική Αραβία η διοργάνωση είχε κάνει λόγο για επέκταση του αγώνα και στις γειτονικές χώρες, αυτό δεν θα συμβεί ούτε στην 3η έκδοση του στη Μέση Ανατολή.

Έτσι, η 44η έκδοση του εμβληματικού ράλι θα διεξαχθεί εξολοκλήρου στη Σαουδική Αραβία, με εκκίνηση από την Ha'il και τερματισμό στη Jeddah, μετά από μια μέρα ξεκούρασης στη Riyadh.

Η διαδρομή θα κατευθυνθεί νοτιοανατολικά, με τους οργανωτές να έχουν σχεδιάσει έναν αγώνα με περισσότερη άμμο από τους προηγούμενους.

Οι αγωνιζόμενοι θα εξερευνήσουν την θρυλική περιοχή «Empty Quarter» της ερήμου ή αλλιώς Rub’ al Khali στην τοπική διάλεκτο, την πιο μεγάλη αμμώδη έκταση του κόσμου, μια τεράστια άδεια περιοχή με έκταση μεγαλύτερη από τη Γαλλία!

Η ιδέα είναι να επικεντρωθεί το ράλι του 2022 στους αμμόλοφους με 3 μέρες αφιερωμένες αποκλειστικά σε αυτούς.

Έτσι θα δοθεί μεγαλύτερη έμφαση στην πλοήγηση και θα ελαχιστοποιηθούν τα σκασμένα ελαστικά που ταλαιπώρησαν πολλούς στις πρώτες 2 εκδόσεις του ράλι στη Σαουδική Αραβία.

Στην παρουσίαση είχαμε και μια ηχηρή είδηση, καθώς μάθαμε πως από το 2030, η διοργάνωση του Dakar θα επιτρέπει μόνο τη συμμετοχή ηλεκτρικών αυτοκινήτων!

Όσον αφορά στις μοτοσυκλέτες δεν τέθηκε ανάλογο χρονικό όριο, καθώς οι μπαταρίες έχουν ακόμα κάποιο δρόμο εξέλιξης να διανύσουν ώστε να μπορούν και οι ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες να έχουν την ανάλογη αυτονομία για μια μέρα στο Rally Dakar, δίχως να ζυγίζουν 500 κιλά.

Στην ίδια στρατηγική για ένα ράλι πιο φιλικό στο περιβάλλον, το 2022 θα δούμε μια νέα κατηγορία με την επωνυμία Τ1-Ε με ηλεκτρικά πρωτότυπα οχήματα, που στόχο θα έχει να ανοίξει τον δρόμο για τον εξηλεκτρισμό του Rally Dakar.

Στους νεοτερισμούς του αγώνα, θα έχουμε τη γενίκευση του ηλεκτρονικού roadbook σε όλα τα τετράτροχα, ενώ μια έκδοση για μοτοσυκλέτες θα είναι διαθέσιμη για τους αναβάτες μοτοσυκλέτας της κατηγορίας elite.

Τέλος οι νέοι κανονισμοί αναφέρουν πως σε ένα ποσοστό που θα πλησιάζει το 20% της διαδρομής θα κρίνεται μόνο η πλοήγηση και όχι ο χρόνος, με κάθε έξτρα χιλιόμετρο να κοστίζει βαθμούς.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon