.
Κατηγορία Αλλοι
Τετάρτη, 13 Ιανουαρίου 2021 13:28

MotoGP 2021 – Ματαιώνεται το Sepang Test

Τα νέα έκτακτα μέτρα που έλαβε χτες η Μαλαισιανή κυβέρνηση έφεραν την οριστική ματαίωση της πρώτης επίσης δοκιμής του 2021.

Στις 14 Φεβρουαρίου 2021 ήταν προγραμματισμένο να αρχίσει το πρώτο επίσημο τεστ του MotoGP ενόψει της νέας αγωνιστικής σεζόν. Το πρόγραμμα περιελάμβανε αρχικά το Shakedown Test (14-16/2), στο οποίο είχαν δικαίωμα συμμετοχής οι αναβάτες εξέλιξης των εργοστασίων, οι rookies της μεγάλης κατηγορίας και σύσσωμη η Aprilia ως η μόνη εταιρεία που απολαμβάνει ακόμη παραχωρήσεις (concessions) των κανονισμών.

Στη συνέχεια από 19 ως 21 Φεβρουαρίου θα ακολουθούσε το Επίσημο Τest για όλους τους αναβάτες του MotoGP, όπου ουσιαστικά θα ήταν η πρώτη ευκαιρία για όλους να καβαλήσουν τις μοτοσυκλέτες του 2021 με περίπου έναν μήνα να απομένει ως την έναρξη του πρωταθλήματος.

Η FIM και η Dorna προσπάθησαν πολύ να εξασφαλίσουν την ειδική άδεια της Μαλαισιανής κυβέρνησης ώστε να διεξαχθεί κανονικά το MotoGP Τεστ, το οποίο θα συνιστούσε και την πρώτη διεθνή διοργάνωση στη Μαλαισία από πέρυσι τον Φεβρουάριο. Ωστόσο η απότομη αύξηση των κρουσμάτων στη χώρα οδήγησε στη λήψη νέων έκτακτων περιοριστικών μέτρων από χτες, 12 Ιανουαρίου 2021, γεγονός που έκανε πρακτικά αδύνατη τη διοργάνωση μιας δοκιμής που θα έπρεπε να φέρει αεροπορικώς κόσμο και εξοπλισμό από σχεδόν όλες τις γωνιές του πλανήτη.

Οι FIM, IRTA και Dorna Sports – που από κοινού αποφάσισαν και ανακοίνωσαν την ακύρωση του Sepang Test – δεν έχουν κάνει ως τώρα καμιά αναφορά σε ενδεχόμενη αντικατάσταση της συγκεκριμένης διοργάνωσης, ούτε αν προτίθενται να επιτρέψουν στις ομάδες να κάνουν ιδιωτικές δοκιμές.

Πλέον το επόμενο επίσημο τεστ είναι προγραμματισμένο στο Κατάρ στις 10 Μαρτίου 2021 και ελπίζουμε αυτό να καταφέρει να διεξαχθεί σωστά, μιας και κανείς δεν θα έχει δοκιμάσει τη μοτοσυκλέτα του ως τότε, γεγονός που αναμφίβολα φέρνει την εξέλιξη πολύ πίσω και βάζει σοβαρότατες τρικλοποδιές ειδικά σε όσους άλλαξαν ομάδα φέτος – την ώρα που το νέο πρωτάθλημα ξεκινά κανονικά στις 28 Μαρτίου στο Κατάρ.

Πηγή: MotoGP

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon