.
Κατηγορία Αλλοι
Τρίτη, 24 Νοεμβρίου 2020 11:55

Valentino Rossi, Che Spettacolo! - 15 φωτογραφίες για 15 χρόνια συγκλονιστικού θεάματος στο MotoGP!

Η Yamaha Factory Racing MotoGP Team αποχαιρετά τον θρύλο των αγώνων Valentino Rossi, μετά από ένα ιστορικό ταξίδι 15 ετών. Το 2021 θα είναι ένα νέο στάδιο για τον γιατρό των GP, καθώς ο Ιταλός θα αγωνίζεται με την περιφερειακή ομάδα Petronas Yamaha SRT Team.

Με τη σεζόν του 2020 να τελειώνει στην πίστα του Portimao, η εργοστασιακή ομάδα της Yamaha έδωσε στη δημοσιότητα 15 σημαδιακές φωτογραφίες από το κοινό ταξίδι με τον Valentino Rossi, ταξίδι που κράτησε 15 χρόνια και απέφερε νίκες, βάθρα, Παγκόσμιους Τίτλους και μοναδικές ιστορικές θεαματικές στιγμές.

Ο Rossi υπήρξε μέλος της εργοστασιακής ομάδας της Yamaha στο MotoGP για 2 ξεχωριστές περιόδους, μεταξύ 2004-2010 και 2013-2020, ενώ στο ενδιάμεσο είχε αγωνιστεί για τη Ducati.

Κατά τη διάρκεια του κοινού ταξιδιού με τη Yamaha, σε 255 GP, ο Rossi κέρδισε 4 Παγκόσμιους Τίτλους, ενώ πήρε 56 νίκες και 142 βάθρα.

Μαζί με τον Rossi, η Factory Yamaha Team αποχαιρετά 5 μέλη της ομάδας του Rossi, όπως τον Alex Briggs, και τον Matteo Flamigni, που είτε φεύγουν από την ομάδα, είτε θα συνοδέψουν τον Ιταλό αναβάτη στην Petronas.

lg5 4797.gallery full top fullscreen

Lin Jarvis: “Έχω πολύ έντονες αναμνήσεις από τα 15 χρόνια παρουσίας του Valentino στην ομάδα. Είχαμε τα πάνω και τα κάτω μας, αλλά είναι απίστευτο το πόσα πέτυχε στη χρονική περίοδο που ήταν μαζί μας. Παρόλο που ο Valentino αποχαιρετά την ομάδα, αυτό δεν είναι το τέλος της καριέρας του. Θα το χαρακτήριζα ως μια αλλαγή φρουράς. Αυτό δεν είναι το οριστικό αντίο, αλλά μια μεταβατική περίοδος. Είναι όμως σημαντική, καθώς ο Valentino ήταν μέρος της ομάδας μας για τόσο καιρό. Το 2021 θα είναι στη διπλανή πόρτα, οπότε θα παραμείνει κοντά μας. Το status του ως εργοστασιακός αναβάτης συνεχίζει να υφίσταται, καθώς θα συνεχίσει να οδηγεί την τελευταία έκδοση του YZR-M1 με πλήρη εργοστασιακή υποστήριξη.”

Valentino Rossi: “Αυτή είναι μια σημαντική στιγμή, καθώς σηματοδοτεί το τέλος ενός μακρόχρονου ταξιδιού με τη Yamaha. Η ιστορία μας χωρίζεται σε 2 μέρη, σαν μια καλή ταινία στο σινεμά. Το πρώτο μέρος, μεταξύ 2004 και 2010 ήταν πιστεύω το καλύτερο κομμάτι της καριέρας μου. Γράψαμε ιστορία για τη Yamaha. Καταφέραμε να κερδίσουμε το Πρωτάθλημα για την εταιρεία μετά από 20 κάτι χρόνια! Θα θυμάμαι για πάντα αυτά τα επιτεύγματα, γιατί είναι στιγμές και της δικής μου καριέρας. Αλλά είμαι επίσης περήφανος και για το δεύτερο μέρος.

Θα ήθελα να πω ευχαριστώ στον Lin και σε όλους τους υπόλοιπους στη Yamaha. Μου έδωσαν την ευκαιρία να επιστρέψω στην εργοστασιακή ομάδα μετά από 2 κακά χρόνια με ένα άλλο εργοστάσιο (σσ. τη Ducati), όταν ‘είχα ήδη τα χρονάκια μου’ για τα στάνταρ του MotoGP, και ήμουν απελπισμένος. Ποτέ δεν θα ξεχάσω τη στιγμή όταν ο Lin μου είπε πως είχα την ευκαιρία να επιστρέψω. Θα είμαι πάντα ευγνώμων για αυτή τη στιγμή, καθώς αλλιώς ίσως να είχα σταματήσει να οδηγώ. Η επιστροφή μου στην εργοστασιακή Yamaha κράτησε 8 χρόνια, οπότε έναν χρόνο περισσότερο από το πρώτο κομμάτι. Το δεύτερο κομμάτι ήταν πιο δύσκολο όσον αφορά στα αποτελέσματα, αλλά φτάσαμε κοντά στο να κερδίσουμε έναν τίτλο, που θα μπορούσε να είχε αλλάξει την ιστορία μας. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους ανθρώπους μου, την ομάδα και τον φίλο μου τον Maverick. Είχαμε καλές σχέσεις στο box, και τους ευχαριστώ όλους. Την ερχόμενη χρονιά θα συνεχίσω να οδηγώ μια εργοστασιακή μοτοσυκλέτα, με πλήρη υποστήριξη, απλώς με διαφορετικά χρώματα. Είναι αλήθεια, δεν θα είμαι στην εργοστασιακή ομάδα, αλλά θα βρισκόμαστε δίπλα.”

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon