.
Κατηγορία Αλλοι
Τετάρτη, 11 Νοεμβρίου 2020 10:47

WorldSBK 2021 – Ακυρώνεται από τώρα ο εναρκτήριος αγώνας του Phillip Island

Δεν αρχίζει με το δεξί η αγωνιστική σεζόν του 2021, καθώς ο πρώτος αγώνας της νέας σεζόν ακυρώθηκε πριν καν αλλάξει η χρονιά.

Πριν καλά-καλά στεγνώσει η σαμπάνια από τους πανηγυρισμούς του Jonathan Rea για τον έκτο του τίτλο WorldSBK οι διοργανωτές ήδη προβληματίζονται για το πρωτάθλημα του 2021.

Όπως μόλις ανακοινώθηκε, ο προγραμματισμένος πρώτος γύρος του 2021 MOTUL FIM Superbike World Championship που προβλεπόταν για το τέλος Φεβρουαρίου 2021 δεν θα γίνει. Τουλάχιστον όχι στην Αυστραλία και σίγουρα όχι στο αρχικό του χρονικό πλαίσιο.

“Παρακολουθούμε στενά την κατάσταση στην Αυστραλία και στον υπόλοιπο κόσμο και συνεργαζόμαστε με τους μετόχους μας. Καθυστερήσαμε όσο γινόταν την απόφαση, μα δυστυχώς με την αβεβαιότητα που επικρατεί σήμερα στον κόσμο θα πρέπει να αναβάλλουμε τον αγώνα WorldSBK στην πίστα μας,” δήλωσε ο γενικός διευθυντής του Phillip Island Grand Prix Circuit, David Bennett.

Η απόφαση λήφθηκε σε συνεννόηση με την τοπική κυβέρνηση της πολιτείας Βικτώρια και τους διοργανωτές του πρωταθλήματος Dorna WSBK Organisation (DWO), ενώ αναζητείται εναλλακτική ημερομηνία για τον αυστραλιανό αγώνα. Ωστόσο, με το βασικότερο πρόβλημα να είναι η δυσκολία των μετακινήσεων, δεν φαίνεται εύκολη η εύρεση άλλης ημερομηνίας, ειδικά από τη στιγμή που η πρόβλεψη είναι εμφανώς πως μέχρι τον ερχόμενο Φεβρουάριο δεν θα έχει αλλάξει κάτι δραματικά στο σημερινό μπάχαλο που επικρατεί στον πλανήτη.

Για το WorldSBK, ο εκτελεστικός διευθυντής Gregorio Lavilla έχει εξηγήσει πως πρόθεση της DWO είναι ένα πρόγραμμα με 11 ως 13 αγώνες για το 2021, προφανώς στη συντριπτική τους πλειοψηφία σε ευρωπαϊκό έδαφος, μιας και οι περισσότερες ομάδες εδρεύουν στη Γηραιά Ήπειρο και οι μετακινήσεις από αγώνα σε αγώνα μπορούν να γίνουν οδικώς, ενώ και οι πτήσεις είναι πιο εύκολες.

Ωστόσο η κακή αρχή με την ακύρωση του Phillip Island μας υπενθυμίζει τις λογικές προβλέψεις πως δεν θα έχουμε ξεμπερδέψει ως την Άνοιξη του 2021 και μάλλον θα πρέπει να περιμένουμε ανάλογα μαντάτα από όλα τα πρωταθλήματα που βλέπουν μια νέα σεζόν αρκετά όμοια με τη φετινή: περιορισμένο πρόγραμμα, επαναλαμβανόμενοι αγώνες στις ίδιες πίστες, σχεδόν τα πάντα επί ευρωπαϊκού εδάφους.

Πηγές: WorldSBK, Phillip Island Circuit (email)

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon