.
Κατηγορία Αλλοι
Παρασκευή, 13 Νοεμβρίου 2020 10:12

MotoGP - Το 2021 η επιστροφή του Marc Marquez

Ο Ισπανός πρωταθλητής το πήρε απόφαση και το HRC το ανακοίνωσε: δεν πρόκειται να τον δούμε φέτος στην πίστα.

Η πιο πρόσφατη ανακοίνωση από τη Honda Racing Corporation (HRC) ενόψει του προτελευταίου αγώνα MotoGP της χρονιάς στη Βαλένθια έκλεισε οριστικά έναν κύκλο φημών για την επιστροφή του πρωταθλητή.

Ο Marc Marquez δεν θα μπει στην πίστα σε κανέναν από τους δύο τελευταίους αγώνες, καθώς το δελτίο Τύπου αναφέρει πως «στοχεύει να επιστρέψει στην αγωνιστική δράση το 2021».

Είναι μάλλον προφανές πως το πρόβλημα με το χέρι του είναι σοβατότερο απ’ όσο νομίζαμε, καθώς στην ανακοίνωση δεν γίνεται λόγος ούτε για την «καλή πορεία της αποθεραπείας του», ούτε για συγκεκριμένους στόχους.

Τους τελευταίους δύο μήνες, μετά από τις απανωτές παρατάσεις που παίρνει η επιστροφή του στη δράση, έχουν αρχίσει να κυκλοφορούν ιστορίες πως έχει νευρολογική βλάβη στο χέρι και πως τίθεται εν αμφιβόλω και το μέλλον του στους αγώνες. Τίποτε από αυτά δεν επιβεβαιώνεται, ωστόσο η παρατεταμένη του αποχή είναι ένα σαφές σημάδι πως υπάρχει και κάτι άλλο από το κάταγμα.

Το πρόβλημα ωστόσο δεν αφορά μόνο στον Marquez, αλλά βαραίνει σημαντικά και τη Honda, η οποία φέτος έχει βρεθεί εκτός όλων των στόχων της και το ένα βάθρο του αδελφού Alex Marquez μέσα στη χρονιά δεν επαρκεί για να καλύψει το χάος από το περσινό Triple Crown.

Ακόμη πιο σημαντικό είναι το γεγονός πως η απουσία του πρώτου της αναβάτη έχει καθυστερήσει την εξέλιξη του RC213V για το 2021. Όλοι οι αναβάτες της Honda έχουν αντιμετωπίσει προβλήματα φέτος και πλέον τίθεται το ερώτημα ποιος θα κάνει τη χοντρή δουλειά της εξέλιξης για τη νέα σεζόν.

Θυμίζουμε πως ο Cal Crutchlow, φεύγει από τη Honda με επιλογή του εργοστασίου – μάλιστα τις τελευταίες μέρες εμφανίζεται ως πρώτο φαβορί για να αναλάβει καθήκοντα εξέλιξης στη Yamaha – αφήνοντας πίσω του μια ομάδα αναβατών που φέτος δεν το πήγε και πολύ μπροστά το RCV.

Η άφιξη του Pol Espargaro οπωσδήποτε θα βοηθήσει την κατάσταση με την εμπειρία του, πάντως δεν πρέπει να ξεχνάμε πως έφτασε μεν με την ΚΤΜ σε ένα καλό επίπεδο τη μοτοσυκλέτα της, ωστόσο χρειάστηκε να έρθει ο Dani Pedrosa για να απογειωθεί πραγματικά το όλο σχέδιο. Χώρια που, ως πρωτάρης πάνω σε Honda, θα χρειαστεί και ο ίδιος κάποιον χρόνο μέχρι να είναι σε θέση να πιέσει, πόσο μάλλον να εξελίξει.

Δηλαδή για τη δουλειά απαιτείται ένας αναβάτης γρήγορος, νικητής και έμπειρος, σαν αυτούς που πάντοτε έχει η Honda μα σπάνια αξιοποιεί.

Πηγή: HRC

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 13 Νοεμβρίου 2020 10:23

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon