.
Κατηγορία Αλλοι
Τετάρτη, 11 Νοεμβρίου 2020 10:13

Andrea Iannone - Εξοντωτική ποινή 4 χρόνων απαγόρευσης συμμετοχής σε αγώνες!

Το Δικαστήριο για την Διαιτησία του Αθλήματος (Court of Arbitration for Sport ή CAS) δικαίωσε την WADA, που είχε βρεθεί απέναντι στον Andrea Iannone, ζητώντας αυστηρότερη ποινή για τον Ιταλό λόγω λήψης στεροειδούς αναβολικού, επιβάλλοντας έτσι στον αναβάτη της Aprilia την εξοντωτική ποινή της τετραετούς απαγόρευσης συμμετοχής του σε αγώνες!

Θυμίζουμε πως ο Andrea Iannone είχε πιαστεί “ντοπέ” σε Anti-Doping τεστ του 2019, με τη FIM αρχικά να τον τιμωρεί με 18μηνο αποκλεισμό από τους αγώνες για λήψη Drostanolone, ενός απαγορευμένου αναβολικού στεροειδούς.

Στη συνέχεια τόσο η WADA (World Anti-Doping Agency) , όσο κι ο αγωνιζόμενος υπέβαλλαν έφεση στην απόφαση, η μεν WADA επιθυμώντας αυστηρότερη ποινή, ο δε Iannone ζητώντας την αθώωση του, υποστηρίζοντας πως το αναβολικό βρισκόταν σε… κρέας που κατανάλωσε δίχως να το θέλει.

Τελικά το CAS δικαίωσε την WADA, καταδικάζοντας τον Iannone σε 4ετή αγωνιστικό αποκλεισμό, κάτι που πιθανότατα μεταφράζεται στο τέλος της αγωνιστικής καριέρας του Ιταλού αναβάτη.

Στην απόφαση του, το CAS αναφέρει μεταξύ άλλων τα εξής:

“Ο Andrea Iannone δεν θα μπορεί να αγωνιστεί για 4 χρόνια, με ημερομηνία έναρξης τις 17 Δεκεμβρίου του 2019.

Όλα τα αγωνιστικά αποτελέσματα του Andrea Iannone από την 1η Νοεμβρίου του 2019 μέχρι την έναρξη της ποινής του ακυρώνονται.

Στις 3 Νοεμβρίου του 2019, στο GP της Μαλαισίας, ο Andrea Iannone υπεβλήθη σε Anti-Doping τεστ, όπου βρέθηκε θετικός στο Drostanolone. Στη συνέχεια, στις 31 Μαρτίου του 2020, το διεθνές πειθαρχικό δικαστήριο της FIM αποφάσισε την απαγόρευση συμμετοχής του Iannone σε αγώνες για 18 μήνες, με έναρξη τις 17 Δεκεμβρίου του 2019.

Ο Iannone υποστήριξε πως η πηγή της απαγορευμένης ουσίας ήταν μολυσμένο κρέας που είχε καταναλώσει στη Μαλαισία πριν το GP, και ακολούθως θα έπρεπε να αθωωθεί. Η WADA από την άλλη, επιθυμούσε την επιβολή απαγόρευσης συμμετοχής του Iannone σε αγώνες για 4 έτη, υποστηρίζοντας πως ο αγωνιζόμενος δεν κατάφερε να αποδείξει τα επιχειρήματα του για μολυσμένο κρέας.

Και όντως το CAS αποφάνθηκε πως ο Iannone απέτυχε να αποδείξει τον ισχυρισμό του, μην προσκομίζοντας στοιχεία ούτε για τον τύπο του κρέατος που κατανάλωση, ούτε για την προέλευση του. Επιπλέον το δικαστήριο αποφάνθηκε πως ούτε ο Iannone, ούτε οι ειδικοί του, κατάφεραν να αποδείξουν πως υπήρχε θέμα με κρέας μολυσμένο με Drostanolone στη Μαλαισία.

Έτσι το CAS αποφάσισε πως ο Iannone είχε παραβιάσει τους Anti-Doping κανονισμούς, ενώ οι διαμαρτυρίες του, το προηγουμένως καθαρό του μητρώο, και οι ισχυρισμοί του για έλλειψη κινήτρου για να ντοπαριστεί δεν έπεισαν κανέναν για την “τυχαία” μόλυνση του με Drostanolone.

Το CAS τονίζει πως η απόφαση του δεν αποκλείει την περίπτωση ο Iannone να κατανάλωσε όντως κρέας μολυσμένο με Drostanolone, όμως είναι αποτέλεσμα της αποτυχίας του Ιταλού να παρέχει οποιαδήποτε πειστικά στοιχεία που να αποδείκνυαν πως η κατανάλωση Drostanolone από εκείνον ήταν ακούσια.

Ακολούθως το CAS θεωρεί την παράβαση του Iannone εσκεμμένη, ακυρώνει την απόφαση της FIM, και επιβάλλει ποινή 4ετούς αποκλεισμού του από τους αγώνες.”

Μακάρι κάποια στιγμή να μάθουμε όλη την αλήθεια για το Drostanolone από τον Iannone, καθώς οι ισχυρισμοί του για μολυσμένα κρέατα προσβάλλουν την ευφυΐα όλων μας.

Τώρα από ότι ακούγεται ισχυρό φαβορί για την κενή θέση του Andrea Iannone στην εργοστασιακή ομάδα της Aprilia είναι ο Marco Bezzechi, ενώ για τη θέση παλεύει και ο Jorge Lorenzo.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon