.
Κατηγορία Αλλοι
Σάββατο, 26 Σεπτεμβρίου 2020 13:40

Valentino Rossi – Υπέγραψε με την Petronas για το 2021!

To σήριαλ της συμφωνίας Valentino Rossi – Yamaha Petronas έφτασε αισίως στο τέλος του, καθώς ανακοινώθηκε επίσημα πως ο εννέα φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής θα συνεχίσει να αγωνίζεται στο MotoGP και το 2021, με την Μαλαισιανή περιφερειακή ομάδα της Yamaha, δίπλα στον Franco Morbidelli.

Η συμφωνία “ψηνόταν” εδώ και καιρό, ενώ η επίσημη ανακοίνωση της Petronas Yamaha Sepang Racing Team έγινε το Σάββατο 26/9/2020 κατά τη διάρκεια των δοκιμαστικών του GP της Καταλωνίας.

Ο Valentino Rossi βρίσκεται στη μεγάλη κατηγορία του MotoGP από το 2000, ενώ είναι ο μόνος αναβάτης της ιστορίας που έχει κερδίσει Πρωταθλήματα στα 125, 250, 500 και MotoGP.

Μόνο στη μεγάλη κατηγορία, ο Rossi έχει 7 Παγκόσμιους Τίτλους, 89 νίκες, 199 βάθρα, 55 pole positions και 76 ταχύτερους γύρους.

Ως μέλος της Petronas Yamaha SRT, ο Ιταλός αναβάτης θα συμμετάσχει το 2021 καβάλα σε μια Yamaha YZR-M1 για την 9η συνεχόμενη σεζόν.

Σημειώστε πως το 2021 σηματοδοτεί την τρίτη σεζόν της περιφερειακής ομάδας της Yamaha, που έκανε το ντεμπούτο της στο GP του Κατάρ το 2019.

Να πούμε τέλος πως ο Rossi δεν κατάφερε να πάρει μαζί του στην Petronas κάποια μέλη της ομάδας του, με σημαντικότερη απώλεια αυτή του μηχανικού του, Alex Briggs.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon