Κατηγορία Αλλοι
Τετάρτη, 05 Αυγούστου 2020 15:22

Royal Enfield FT Racer – Δοκιμάζεται στο Αμερικανικό πρωτάθλημα Flat Track

Με βάση τον νέο της δικύλινδρο κινητήρα η ινδική εταιρεία στρέφεται σε μια ένδοξη σελίδα του αγωνιστικού της παρελθόντος.

Στην έκθεση EICMA 2019 η Royal Enfield είχε παρουσιάσει ένα πρωτότυπο που ονομαζόταν Twin FT. Βασισμένο στην κοινή βάση των δικύλινδρων 650, Interceptor και Continental GT, και μεγαλωμένο στα 750 cc με ένα κιτ της S&S, προφανώς ήταν παραπάνω από απλώς ένα έκθεμα, ήταν ευθεία ένδειξη της πρόθεσης των Ινδών να εισβάλλουν σε παραδοσιακά αμερικανικά οχυρά χτίζοντας στην αξιοσημείωτη εμπορική επιτυχία των δύο δικύλινδρων roadster στις ΗΠΑ.

Επισήμως πλέον η Royal Enfield ετοιμάζεται για το αμερικανικό πρωτάθλημα flat track, AFT, με το αγωνιστικό της που πλέον ονομάζεται FT Racer.

Η βάση του είναι το Interceptor 650, με πλαίσιο διά χειρός της αγγλικής Harris Performance – ιδιοκτησίας Royal Enfield εδώ και μερικά χρόνια.

Ο κινητήρας των 750 cc ανάσανε με ένα ζευγάρι εξατμίσεις S&S, από τη μοτοσυλέτα ξεφορτώθηκε ό,τι είναι περιττό και το ελάφρωμα συνεχίστηκε με αλουμινένιες ζάντες, ενώ στις αναρτήσεις συναντάμε ένα μονοσόκ αμορτισέρ της Ohlins.

Το FT Racer θα αγωνιστεί σε έναν στην κατηγορία Production Twins, απέναντι σε μια στρατιά από Harley-Davidson XG750R, Kawasaki Ninja 650 και Yamaha MT-07 μεταξύ άλλων. Αναβάτης της θα είναι ο Johnny Lewis, εκπαιδευτής στη σχολή ντριφτ Royal Enfield Slide School.

Η Royal Enfield - ως αγγλική εταιρεία τότε - είχε διακρίσεις σε αγώνες flat track με τα μονοκύλινδρα 500 της και μάλιστα το 1963 είχε γράψει ένα ιστορικό ρεκόρ γύρου στο Ascot Park που άντεξε για πολλά χρόνια. Αρκετά αμερικανικά μέσα αναφέρουν πως η εταιρεία ενδιαφέρεται να εξετάσει την ικανότητα της μοτοσυκλέτας της με το βλέμμα σε πλήρη εμπλοκή στο πρωτάθλημα, συνεχίζοντας ένα αγωνιστικό παρελθόν που κάποτε απλωνόταν επίσης σε αγώνες δρόμου (Isle of Man TT) και εκτός δρόμου.

Διαβάζουμε επίσης πως στις ΗΠΑ η Royal Enfield έχει αναθέσει στην S&S τη δημιουργία ενός κιτ flat track για τον μονοκύλινδρο κινητήρα 411 cc του Himalayan.

 

Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 05 Αυγούστου 2020 15:45

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube