.
Κατηγορία Αλλοι
Τετάρτη, 05 Αυγούστου 2020 14:15

MotoGP - Marc Marquez εκτός για όλον τον Αύγουστο;

Ο Marc Marquez φέρεται να έχει αποφασίσει να αφήσει όλους τους αγώνες του Αυγούστου προκειμένου να επιστρέψει όταν θα είναι 100% έτοιμος.

Η είδηση δεν είναι ακόμη επίσημη, καθώς προκύπτει από χτεσινό άρθρο του ισπανικού El Periódico που επικαλείται πηγές που ισχυρίζονται πως είναι ειλημμένη απόφαση του αναβάτη να μη ρισκάρει ώσπου να είναι πλήρως θεραπευμένος.

Αυτό αναπόφευκτα σημαίνει πως δεν θα αγωνιστεί ούτε στους ερχόμενους δύο αγώνες στην αυστριακή πίστα του Spielberg που, μαζί με το Brno, συμπληρώνουν μια τριάδα GP σε απανωτά σαββατοκύριακια (9, 17 και 23/8).

Εφόσον αυτό ισχύει, ο πρωταθλητής θα επιστρέψει στη δράση στις 13 Σεπτεμβρίου, για τον πρώτο από τους δύο συνεχόμενους αγώνες στο Misano.

Ένα επιχείρημα υπέρ της εγκυρότητας της είδησης είναι πως από σήμερα (5/8) το μεσημέρι η ίδια είδηση κοσμεί και την επίσημη ιστοσελίδα του πρωταθλήματος, motogp.com, η οποία ως γνωστόν δεν συνηθίζει να επιδίδεται σε αναδημοσιεύσεις φημών.

Η λογική λέει πως η πραγματικότητα δεν πρέπει να απέχει και πολύ, καθώς έχει πλέον αναδυθεί η γενικότερη εικόνα. Ο Marquez προσπάθησε να τρέξει στον δεύτερο αγώνα του Jerez, το υπερβολικό στρες (καταπόνηση) στο χέρι προκάλεσε ζημιά στο μόσχευμα και η πλάκα τιτανίου που το έδενε αντικαταστάθηκε.

Με αυτό το δεδομένο και με τη δεύτερη επέμβαση να έχει γίνει μόλις πριν μερικές μέρες (Δευτέρα 3/8) θα ήταν πρακτικώς αδύνατον να τον δούμε στο Brno, ενώ και το πρώτο αυστριακό GP στις 16/8 θα φάνταζε χλωμό.

Για το τελευταίο του Αυγούστου ωστόσο, στις 23, ας αφήσουμε λίγο χώρο για ανατροπές, μιας και δεν θα αποκλείαμε μια πρόωρη επιστροφή. Ο Marquez θα έχει ήδη χάσει 4 από τους 14 αγώνες της χρονιάς, ακόμη κι ένας επιπλέον μπορεί να κάνει σημαντική διαφορά, πριν το πρωτάθλημα μετατραπεί σε αποκλειστικό ζήτημα της Yamaha.

(Η κεντρική φωτογραφία προέρχεται από τον επίσημο λογαριασμό Twitter του Marc Marquez.)

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 05 Αυγούστου 2020 14:23

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon