.
Κατηγορία Αλλοι
Τρίτη, 04 Αυγούστου 2020 11:40

Marc Marquez – Νέα επέμβαση στο χέρι του, χάνει το Brno!

Ο πρωταθλητής ίσως να βιάστηκε πολύ να τρέξει στο Jerez και τώρα υποχρεώθηκε σε επανορθωτική επέμβαση στο χέρι του.

Με ένα λιτό δελτίο Τύπου από τη Honda Racing Corporation (HRC) το βράδυ της Δευτέρας 3/8 ανακοινώθηκε πως ο Marc Marquez υποβλήθηκε σε νέα χειρουργική επέμβαση στο χέρι του.

Η επίσημη δικαιολογία ήταν πως εντοπίστηκαν σημάδια ζημιάς λόγω έντονης καταπόνησης στην πλάκα τιτανίου που είχε τοποθετηθεί στον σπασμένο του βραχίονα.

Αν και δεν αναφέρεται ευθέως στην αιτία αυτής της «καταπόνησης», όλων των μυαλό πηγαίνει αυτομάτως στην υπεράνθρωπη προσπάθεια του πρωταθλητή να δοκιμάσει τις δυνάμεις του στον δεύτερο αγώνα της Jerez, μέρες μόλις μετά το πρώτου χειρουργείο.

Εκεί ο Marquez μπήκε στην πίστα στα ελεύθερα δοκιμαστικά του Σαββάτου προκειμένου να δει αν μπορεί να τρέξει και, παρότι εντυπωσίασε γυρνώντας σε αξιοπρεπέστατο ρυθμό αγώνα κατά τη διάρκεια μιας σύντομης προσπομοίωσης 6-7 γύρων, στη συνέχεια αποχώρησε δίχως να επιστρέψει και ανακοίνωσε πως προληπτικά δεν θα τρέξει στον αγώνα.

Φαίνεται πως αυτή υπερπροσπάθεια είχε το κόστος της και δεν ήταν και μικρό. Η ζημιά στην πλάκα τιτανίου σήμανε την ανάγκη αντικατάστασής της, όπερ και εγένετο τη Δευτέρα 3/8 στη Βαρκελώνη.

Το τι μπορεί αυτό να σημαίνει για το ενδεχόμενο παρουσίας του αναβάτη στον ερχόμενο αγώνα στο Brno (7-9/8) είναι προς το παρόν άγνωστο, καθώς το επίσημο ανακοινωθέν κάνει λόγο για «αναμονή δύο ημερών προκειμένου να δούμε πώς πάει η αποθεραπεία».

Με βάση την πρότερη εμπειρία της Jerez ωστόσο, αρχίζει να σκουραίνει η συμμετοχή του Marquez στον τέταρτο αγώνα της χρονιάς.

Το περίεργο είναι γιατί περίμεναν μια εβδομάδα να κάνουν την επέμβαση, αφήνοντας πολύτιμο χρόνο να περάσει σε μια περίοδο που το κενό δύο εβδομάδων μεταξύ αγώνων αποτελεί σπάνια πολυτέλεια.

Το Brno αποτελεί τον πρώτο από τρεις συνεχόμενους αγώνες, καθώς ακολουθούν δύο GP στο Red Bull Ring στην Αυστρία, όλα σε διαδοχικά σαββατοκύριακα. Ο χρόνος πλέον είναι χρυσάφι για τον Marquez.

Ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση στον Marc και μακάρι να τον δούμε στην Τσεχία από αυτό το σαββατοκύριακο.

-----

EDIT - Τρίτη 4/8 16.00

Πριν λίγη ώρα ανακοινώθηκε πως ο Marc Marquez οριστικά δεν θα αγωνιστεί στην Τσεχία και τη θέση του στην εργοστασιακή Repsol Honda θα πάρει για τον συγκεκριμένο αγώνα ο Γερμανός αναβάτης δοκιμών του HRC, Stefan Bradl. Στο ανακοινωθέν δεν γίνεται καμιά αναφορά για τους επόμενους αγώνες, όπου προφανώς όλα θα εξαρτηθούν από την πορεία αποθεραπείας του αναβάτη.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 04 Αυγούστου 2020 19:29

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon