.
Κατηγορία Αλλοι
Παρασκευή, 01 Νοεμβρίου 2019 16:07

MotoGP, Fabio Quartararo - Επίσημη αναβάθμιση της Μ1 του σε A-spec

Ήταν μια ανισορροπία που έπρεπε να διορθωθεί και ο 20χρονος MotoGP Rookie της Χρονιάς φρόντισε να το εξασφαλίσει με την εκτυφλωτική του αποτελεσματικότητα.

Σε μια χρονιά που όλοι οι αναβάτες της Yamaha γκρίνιαζαν για την απόδοση της μοτοσυκλέτας τους, αυτός με την πιο αργή και αδύναμη όλων, την Β κατηγορίας (B-spec) YZR-M1 κατάφερε να μαζέψει 6 βάθρα, 4 pole positions και συνολικά 11 εκκινήσεις από την πρώτη σειρά (δηλαδή μέσα πρώτη στην τριάδα των κατατακτήριων δοκιμών)! Είναι δε αυτός που έκανε περισσότερο απο κάθε άλλον φέτος τον Marc Marquez να ιδρώσει.

"Ο Fabio θα πάρει μοτοσυκλέτα ίδιων προδιαγραφών με τον Frankie του χρόνου, Δε θα έβγαζε νόημα να μη συμβεί αυτό," δήλωσε ο αρχηγός της ομάδας του, Razlan Razali, απηχώντας αυτό που όλοι σκέφτονται βλέποντας τον νεαρό Γάλλο να στρογγυλοκάθεται έκτος στη βαθμολογία, μια θέση πάνω από τον Valentino Rossi.

Μέχρι το Ταϊλανδικό GP ο κινητήρας της Μ1 του Quartararo ανέβαζε ως 500 στροφές χαμηλότερα από τις άλλες τρεις A-spec μοτοσυκλέτες της Yamaha. Αυτό άλλαξε χάρη στα κατορθώματά του, αλλά στο γεγονός πως ο Γάλλος ήταν εξαιρετικά φειδωλός με τους κινητήρες του.

Όπως έγινε γνωστό, στα πλαίσια του "οικονομικού" συμβολαίου του ως rookie δεν είχε στη διάθεσή του και τους 7 κινητήρες των άλλων, αλλά μόνο 5, γεγονός που δικαιολογεί και το χαμηλότερο όριο περιστροφής, ώστε να βγάλουν περισσότερα χιλιόμετρα.

20 fabio quartararo 93 marc marquez esp dsc6149.gallery full top fullscreen

Παρόλα αυτά, όχι μόνο τους έχει επισκιάσει όλους με την απόδοσή του, αλλά έχει φτάσει ως εδώ χωρίς προβλήματα με τους κινητήρες του, οπότε πήρε το πράσινο φως από την Ιαπωνία να του ξεκλειδώσουν και αυτές τις περίφημες 500 τελευταίες σ.α.λ. του μοτέρ του, ώστε τουλάχιστον να μετριαστεί η αδυναμία σε τελική ταχύτητα που έτσι κι αλλιώς ταλανίζει όλες τις Yamaha φέτος.

Οι A-spec M1 που θα καβαλούν του χρόνου οι δύο αναβάτες της δορυφορικής Petronas Yamaha θα είναι μοντέλα 2020 και προβλέπεται να παίρνουν τις αναβαθμίσεις των εργοστασιακών αναβατών, απλά με κάποια χρονική καθυστέρηση. Για να συμβεί αυτό, η Petronas θα πληρώσει περισσότερατου χρόνου στη Yamaha για την ανώτερη μοτοσυκλέτα του Quartararo και, εντελώς αναμενόμενα, η επίσημη ανακοίνωση έγινε στο Μαλαισιανό GP, δηλαδή στον εντός έδρας αγώνα της.

Εμείς στο μεταξύ ευχόμαστε ο Quartararo να πάρει φέτος επιτέλους τη νίκη που τόσες φορές του έχει ξεφύγει λίγα μέτρα από τον τερματισμό και η Sepang είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να το πετύχει. Αφενός του αξίζει 100%, αφετέρου του το χρωστά η Τύχη, η Μοίρα.

Να θεωρήσουμε άραγε το γεγονός πως πριν μερικές ώρες διέλυσε το ρεκόρ πίστας στα πρώτα ελεύθερα δοκιμαστικά της Sepang ως απλά μια πρόγευση, ένα σημάδι;

e 6173.gallery full top fullscreen
Έτσι έπρεπε να οδηγώ φέτος για να μένω μαζί τους...

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 01 Νοεμβρίου 2019 16:20

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon