.
Κατηγορία Αλλοι
Πέμπτη, 24 Οκτωβρίου 2019 14:23

Valentino Rossi - Ετοιμάζεται για ένα ασύλληπτο ρεκόρ στο MotoGP του Phillip Island

Ο Ιταλός εννιάκις παγκόσμιος πρωταθλητής θα γίνει ο πρώτος αναβάτης στην ιστορία του MotoGP που θα έχει πάρει 400 εκκινήσεις σε αγώνες του παγκοσμίου πρωταθλήματος.

Δεν έχει και πολύ νόημα να μιλάμε για τα κατορθώματα του Valentino Rossi, είναι μάλλον η πιο αναγνωρίσιμη φιγούρα των αγώνων, μια από τις βασικές αιτίες της σημερινής δημοφιλίας του πρωταθλήματος MotoGP και συνεχίζει να βάφει εξέδρες στο κίτρινο χρώμα παρότι έχει πάνω από δύο χρόνια να πάρει νίκη.

Την Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2019, ωστόσο, η εκκίνηση του Αυστραλιανού GP στο Phillip Island θα είναι διαφορετική, μιας και αυτή θα είναι η 400ή του εκκίνηση σε Grand Prix και θα γίνει ο πρώτος αναβάτης στην 70χρονη ιστορία του παγκοσμίου πρωταθλήματος που θα καταφέρει κάτι τέτοιο.

Η επίσημη ιστοσελίδα του MotoGP μας προσφέρει μερικά νούμερα που ντύνουν ιδανικά το επίτευγμα αυτό του Rossi.

- Ως και το Ιαπωνικό GP έχει τρέξει σε 399 από τους συνολικά 939 αγώνες Grand Prix που έχουν γίνει από το 1949, όταν και συστάθηκε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Αυτό σημαίνει πως ο Ιταλός έχει αγωνιστεί στο 42.5% όλων των αγώνων που έχουν γίνει - ως τώρα...

- Σε αυτές τις 399 εκκινήσεις έχει τερματίσει σε βαθμολογούμενη θέση 353 φορές. Άλλο ένα μοναδικό ρεκόρ σημειώνουμε εδώ.

- Έχει κερδίσει αγώνες GP με επτά διαφορετικές μοτοσυκλέτες: Aprilia 125, Aprilia 250, Honda 500, Honda 990, Yamaha 990, Yamaha 800 και Yamaha 1000.

- Είναι ο μοναδικός αναβάτης που έχει κερδίσει αγώνες με δίχρονο 500, τετράχρονο 990, τετράχρονο 800 και τετράχρονο 1000.

- Στη μακρά του καριέρα έχει αγωνιστεί σε 38 διαφορετικές πίστες και έχει πάρει τουλάχιστον από μια νίκη στις 29 εξ αυτών. Είναι ο μοναδικός αναβάτης στην ιστορία που έχει καταφέρει κάτι τέτοιο, με τον δεύτερο Mick Doohan να ακολουθεί με 24.

- Οι πίστες στις οποίες έχει σημειώσει τις περισσότερες νίκες του είναι οι Catalunya και Assen, όπου έχει πάρει από 10 στην καθεμία.

- Οι πίστες στις οποίες έχει τρέξει τις περισσότερες φορές είναι οι Jerez και Brno, με 24 αγώνες στην καθεμία, αθροιστικά σε όλες τις κατηγορίες των GP.

- Η τελευταία του νίκη ήταν στο Assen το 2017, 20 χρόνια και 311 μέρες μετά την πρώτη του νίκη στον αγώνα των GP125 στο Brno το 1996, γεγονός που τον χρίζει τον αναβάτη με το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα νικηφόρων αγώνων σε όλες τις κατηγορίες.

Και το καλύτερο απ' όλα είναι πως ο Rossi συνεχίζει να αγωνίζεται, άρα έχει την ακόμη την ευκαιρία να διευρύνει τα παραπάνω ρεκόρ του.

Πηγή

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 24 Οκτωβρίου 2019 14:29

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon