.
Κατηγορία Αλλοι
Πέμπτη, 24 Οκτωβρίου 2019 13:20

KTM - Ανακοίνωσε τους αναβάτες MotoGP για το 2020, κι έχουμε εκπλήξεις

Η Red Bull KTM ανακοίνωσε το line-up των 4 αναβατών των 2 ομάδων της πορτοκαλί φίρμας για το MotoGP 2020, και αρκετοί ήταν εκείνοι που αισθάνθηκαν έκπληκτοι από την επιλογή τόσο του Νοτιοαφρικανού Brad Binder στην εργοστασιακή ομάδα, όσο και από την επιλογή του Ισπανού Iker Lecuona για τη θέση του Zarco στην περιφερειακή ομάδα Tech3.

Εκείνος που αισθάνθηκε ίσως τη μεγαλύτερη έκπληξη, πέρα από τον Lecuona, ήταν ο Miguel Oliveira που είδε τον νεότερο σε ηλικία και rookie Binder να κατευθύνεται με τη μία στην εργοστασιακή ομάδα, εκφράζοντας αυτή την στεναχώρια του σε συνέντευξη που παραχώρησε.

Όπως και να έχει, αυτή είναι η επιλογή της ΚΤΜ, και στο τέλος της συνέντευξης παρά την όποια δυσαρέσκεια ο Oliveira δήλωσε πως αποδέχεται πλήρως τις κινήσεις του εργοστασίου και είναι πανέτοιμος για τη 2η σεζόν του με την Tech3.

Οι 2 ομάδες έχουν ως εξής: Στην εργοστασιακή Red Bull KTM θα βρίσκονται οι Pol Espargaro και Brad Binder και στην περιφερειακή Red Bull KTM Tech3, οι Miguel Oliveira και Iker Lecuona

Ο Brad Binder είχε εντυπωσιάσει άπαντες στην θεαματική καριέρα του στη Moto3 ενώ στη Moto2 μπορεί να μην τα κατάφερε το ίδιο καλά, σε αυτό όμως έφταιγε το πλαίσιο της μοτοσυκλέτας, κάτι που διόρθωσαν προς το τέλος της σεζόν του 2019 οι μηχανικοί της ΚΤΜ, και ο Binder πήρε αμέσως τα πάνω του, απειλώντας ακόμα και για τίτλο.

Είναι λογικό λοιπόν που η ΚΤΜ έχει μεγάλες φιλοδοξίες για τον Binder, και είμαστε σίγουροι πως αν βρει το κατάλληλο υλικό (επόμενο RC16) θα διαπρέψει.

Ο Iker Lecuona προέρχεται από την Moto2, όπου είχε ανέβει σε βάθρα τόσο το 2018 όσο και το 2019 και είχε υπογράψει για να συνεχίσει στην ίδια κατηγορία, πριν η ΚΤΜ αποφασίσει να τον προμοτάρει στα MotoGP.

Οι τέσσερις αναβάτες προέρχονται από 3 χώρες, ενώ οι 3 τους είναι κάτω από 25 ετών, με την ΚΤΜ να ποντάρει στα ανερχόμενα ταλέντα με πορτοκαλί ξεκίνημα και αντίστοιχη συνέχεια καριέρας για την εξέλιξη του RC16, ενώ μην ξεχνάμε και την καίρια συνδρομή του Dani Pedrosa, αλλά και του Mika Kalio.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 24 Οκτωβρίου 2019 13:25

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon