Κατηγορία Αλλοι
Πέμπτη, 05 Σεπτεμβρίου 2019 11:47

Rally Dakar 2021 - Για 1η φορά μέρος του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Rally!

Ανέκαθεν το Rally Dakar και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Rally ήταν… δυο ξένοι, δίχως το θρυλικό event να προσμετρά στο Πρωτάθλημα. Τώρα, η FIM αποφάσισε να διορθώσει την παραπάνω «ανωμαλία» ενσωματώνοντας το Rally Dakar στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Cross-Country Rallies από το 2021.

Έτσι, από το σωτήριο έτος 2021, το Rally Dakar θα αποτελεί τον πρώτο γύρο του Πρωταθλήματος Cross-Country Rallies.

Η απόφαση ελήφθη σε συνάντηση FIM, FIA και της επιτροπής Cross-Country Rally, εκεί που επίσης αποφασίστηκαν νέα μέτρα για να γίνουν ασφαλέστεροι οι αγώνες Rally.

Συγκεκριμένα, από το 2020 θα έχουμε τις εξής νέες κατηγορίες στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Rally: RallyGP (Επαγγελματίες & έμπειροι αναβάτες), Rally2 (νεοεισερχόμενοι αναβάτες) και Rally Adventure Trophy (η πρώην Malle Moto / Original By Motul, με αναβάτες δίχως υποστήριξη). Δυστυχώς για την ώρα δεν γνωρίζουμε λεπτομέρειες όσον αφορά στις διαφορές των άνω κατηγοριών, και στο πώς θα γίνουν ασφαλέστεροι οι αγώνες με την υιοθέτηση τους. Διαφορετικές διαδρομές; Διαφορετική υποστήριξη; Ίδωμεν.

Στη συνάντηση ανακοινώθηκε τέλος και το προσωρινό πρόγραμμα Rally για το 2020, που περιλαμβάνει 5 αγώνες, 4 από τους οποίους είναι κοινοί για αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτες, ενώ μόνο το dos Sertoes της Βραζιλίας θα έχει αποκλειστικά μοτοσυκλέτες και SSV.

Ακολουθεί το προσωρινό πρόγραμμα:

  • Abu Dhabi Desert Challenge - 20-26 Μαρτίου
  • Rally Kazakhstan - 24-29 Μαίου
  • SilkWay Rally - 3-17 Ιουλίου
  • Rally dos Sertoes Αύγουστος / Σεπτέμβριος 2020 (TBC)
  • Rally of Morocco 8-13 Οκτωβρίου
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 05 Σεπτεμβρίου 2019 11:54

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ BIKEIT