.
Κατηγορία Αλλοι
Τετάρτη, 28 Αυγούστου 2019 16:32

Μεταγραφικός πυρετός στο WorldSBK – Χυλόπιτα Bautista σε Ducati, κλέβει Razgatlioglu η Yamaha και ο Lowes εκδικείται

Στο Παγκόσμιο SBK η μεγάλη είδηση είναι η άρνηση του Alvaro Bautista να ανανεώσει με τη Ducati, την ώρα που έχουμε άφθονο δράμα και στις Yamaha και Kawasaki.

Πήγε να εξελιχθεί σε σίριαλ, καθώς οι συζητήσεις του Bautista με τη Ducati για ανανέωση του μονοετούς συμβολαίου του είχαν ξεκινήσει από περίπου την εποχή που σταμάτησε να κερδίζει και ξεκίνησε τις τούμπες. Παρά το γεγονός πως κατάφερε σε λίγους αγώνες να χάσει ένα πρωτάθλημα που θεωρείτο δικό του, οι Ιταλοί ήθελαν διακαώς να ανανεώσει, ωστόσο η σφήνα της Honda φαίνεται πως άλλαξε τα πάντα.

Εν τέλει ο Bautista σέρβιρε ένα οριστικό όχι στη Ducati και πλέον απομένει μόνο η επίσημη ανακοίνωση από τη Honda για την υπογραφή του Ισπανού σε ένα νέο συμβόλαιο που θα τον φέρει καβάλα σε μια ολοκαίνουργια Fireblade (όπως φημολογείται) και σε μια πανίσχυρη ομάδα με πλήρη εργοστασιακή εμπλοκή υπό τις οδηγίες του HRC και με στόχο να πάρει πίσω τα ηνία του WorldSBK. Άμεσα.

bautista
Alvaro Bautista

Μάλιστα οι φήμες θέλουν τη Honda να φέρνει δίπλα του τον έμπειρο 35χρονο Yuki Takahashi, ο οποίος μετρά εμπειρία από MotoGP, Moto2, GP 125 και GP250, ενώ τώρα τρέχει με τη Moriwaki Honda στο Ιαπωνικό πρωτάθλημα SBK.

Στη θέση του Bautista οι Ιταλοί έχουν ως πρώτο φαβορί τον Scott Redding, ο οποίος έμεινε ξεκρέμαστος από το MotoGP πέρυσι, αλλά φέτος διαπρέπει προηγούμενος στο απαιτητικότατο Αγγλικό πρωτάθλημα (BSB) με την Panigale V4 της Paul Bird Motorsport.

redding
O Scott Redding έτρεχε πέρυσι στο MotoGP με την Aprilia

Στο μεταξύ, φωτιές έχουν ανάψει και στις Yamaha και Kawasaki. Συγκεκριμένα, η μεγάλη είδηση που αυτή τη στιγμή κάνει τον γύρο του κόσμου αφορά στην “κλοπή” του φερέλπιδα Τούρκου, Toprak Razgatlioglu, από τη Yamaha, η οποία θα τον φέρει στην εργοστασιακή σέλα του Alex Lowes.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα έγκυρων ανταποκριτών, ο Τούρκος φέρεται δυσαρεστημένος με την Kawasaki που τον συμπεριέλαβε στην ομάδα για τον οκτάωρο αγώνα της Suzuka, ωστόσο δεν τον άφησε να τρέξει ούτε έναν γύρο δίπλα στους Jonathan Rea και Leon Haslam. Ώσπου να σκάσει η είδηση πως πάει Yamaha (δεν έχει επιβεβαιωθεί επισήμως ακόμη πάντως), ο νεαρός προαλειφόταν για τη θέση του Haslam, ο οποίος θα τράμπαρε με τη ΖΧ-10RR της δορυφορικής ομάδας Pucetti (με εργοστασιακή υποστήριξη), ωστόσο φαίνεται πως τώρα θα μείνει στ’ αυγά του και όποιος έρθει θα πάει στη δεύτερη ομάδα της Kawasaki.

razgatlioglu
Toprak Razgatlioglu

Στο μεταξύ, η Yamaha έχει ήδη μια σίγουρα διαθέσιμη θέση καθώς ο Marco Melandri κρεμάει τη φόρμα του φέτος, αλλά παράλληλα έτρεχε μια άτυπη κούρσα ανάμεσα στους εργοστασιακούς της αναβάτες για το ποιος θα ανανεώσει το συμβόλαιό του. Σύμφωνα με έγκυρες μεν, ανεπίσημες πηγές δε, ο στόχος ήταν η τρίτη θέση της κατάταξης πριν την καλοκαιρινή διακοπή, κάτι που κατάφερε να πάρει ο Alex Lowes προηγούμενος για 5 βαθμούς του Michael Van Den Mark.

Ωστόσο, ξαφνικά η ομάδα ανακοίνωσε στον Lowes πως δεν θα τον κρατήσει του χρόνου, την ώρα που ο VD Mark είναι έτοιμος για μονοετή ανανέωση (απομένει μόνο η ανακοίνωση) και δίπλα του θεωρείται σχεδόν σίγουρο πως θα βρεθεί ο Razgatlioglu.

lowes
Alex Lowes

Σε αυτό το κλίμα, ο Lowes σέρβιρε τη Yamaha ένα πρώτο πιάτο εκδίκησης καθώς στην επίσημη δοκιμή του Portimao που ολοκληρώθηκε στις 25 Αυγούστου έγραψε τον ταχύτερο χρόνο όλων, μπροστά και από τον παντοκράτορα Rea!

Στο μεταξύ, ενόσω φαίνεται πως οι διαθέσιμες μοτοσυκλέτες του WorldSBK ολοένα και λιγοστεύουν για τους ελεύθερους αναβάτες, κατά καιρούς οι φήμες εμπλέκουν και ονόματα που αναμένεται να εκπέσουν από το MotoGP, όπως οι κ.κ. Johann Zarco και Andrea Iannone.

Αμφότεροι δηλώνουν πως θα είναι 100% στο MotoGP, ωστόσο οι θέσεις τους είναι κάθε άλλο παρά εξασφαλισμένες. Για τον μεν πρώτο, η πρωτοβουλία του να φύγει άρον-άρον από την ΚΤΜ υποδηλώνει μια έντονη απελπισία, ωστόσο ούτε πολλές θέσεις διαθέσιμες υπάρχουν, ούτε τα αποτελέσματα που θα τον κάνουν ελκυστικό έχει.

zarco
Johann Zarco

Μπορεί λοιπόν να δηλώνει πως δεν πάει σε άλλο πρωτάθλημα, αλλά αν το ερώτημα μετατραπεί σε μια δορυφορική MotoGP τύπου Avintia εναντίον μια πρωταγωνιστικής WorldSBK όπως οι Ducati και Honda, τότε ας μην προεξοφλούμε τίποτε για τον Γάλλο.

Τα ίδια περίπου ισχύουν και για τον Iannone, ο οποίος έχει ακόμη πιο άσχημη φήμη να τον ακολουθεί, καθώς μετρά πλέον πολλά αποτυχημένα περάσματα από εργοστασιακές σέλες και επιπλέον έχει και κάποια περίεργα συμβάντα στο ρεζουμέ του – όπως το ότι φέτος έχασε τις μισές δοκιμές της pre season εξαιτίας κοσμητικής επέμβασης που έκανε στο σαγόνι του.

Στο μεταξύ, στο WorldSBK υπάρχουν αυτή τη στιγμή άφθονοι αναβάτες των οποίων τα συμβόλαια λήγουν φέτος και θα ψάχνουν για μια θέση: Leon Haslam (Kawasaki), Tom Sykes (BMW), Michael Rinaldi (Ducati), Sandro Cortese (Yamaha), Markus Reiterberger (BMW), Leon Camier (Honda), Jordi Torres (Kawasaki), Alessandro Delbianco (Honda), Eugene Laverty (Ducati), Loriz Baz (Yamaha).

laverty
Eugene Laverty

Εξ αυτών, ο Sykes μπορεί να νιώθει σίγουρος για τη θέση του, έχοντας του χρόνου δίπλα του τον Laverty που μόλις ανακοινώθηκε από τη BMW. Όλοι οι υπόλοιποι θα ψάχνουν μια θέση στο πρωτάθλημα παρέα με τον Lowes, οπότε το πράγμα δεν θα είναι καθόλου εύκολο για τον 28χρονο που είναι μεν έμπειρος, αλλά σε έξι χρονιές στο WorldSBK έχει να επιδείξει 11 βάθρα με μία νίκη και μία pole (κάτι που μάλλον εξηγεί και το γιατί η Yamaha προτίμησε τον VD Mark αντ’ αυτού).

Ο Σεπτέμβριος αναμένεται καυτός για το παρασκήνιο του WorldSBK.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 28 Αυγούστου 2019 16:47

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon