.
Κατηγορία Αλλοι
Δευτέρα, 08 Ιουλίου 2019 11:25

Η FIM κηρύσσει πόλεμο εναντίον WESS και ΚΤΜ Group

Μετά την κατάρρευση των συνομιλιών μεταξύ του KTM Group -που «τρέχει» το Πρωτάθλημα World Enduro Super Series- και της FIM -που έχει δώσει την έγκριση της στο αντίπαλο EnduroGP-, η τελευταία πήρε μέτρα που στόχο έχουν να διαλύσουν το WESS!

Σύμφωνα λοιπόν με το επίσημο ανακοινωθέν της FIM (Fédération Internationale de Motocyclisme), η Ομοσπονδία αποσύρει την έγκριση της για όλους τους αναβάτες που θα λάβουν μέρος σε αγώνες του WESS 2020, ενώ παράλληλα προτείνει τη διοργάνωση ενός ανταγωνιστικού Παγκοσμίου Κυπέλου Extreme Enduro από το 2021.

Θυμίζουμε πως το KTM Group προχώρησε στην δημιουργία του WESS ΤΟ 2017, θεωρώντας πως το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Enduro υπό την ομπρέλα της FIM δεν βοηθούσε στην ανάπτυξη του Enduro σύμφωνα με τις προσδοκίες και τις ιδέες των Αυστριακών -που ήθελαν και μια πιο Extreme κατεύθυνση. Σημειώστε πως το WESS εξαρχής δεν ήταν ένα από τα Πρωταθλήματα της FIM, οι αναβάτες που συμμετείχαν όμως στους αγώνες του, καλύπτονταν από την FIM όσον αφορά στην ασφάλιση τους. Όμως οχι πια!

Πλέον από το 2020 η FIM δεν θα δίνει επίσημο αριθμό event IMN σε κανένα αναβάτη που παίρνει μέρος σε οποιαδήποτε διοργάνωση που ανταγωνίζεται το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Enduro.

Αυτό σημαίνει πως το πρόγραμμα ασφάλισης που συνοδεύει αυτόματα τις λισάνς της FIM δεν θα ισχύει για events όπως το WESS. Έτσι οι εθνικές ομοσπονδίες δεν θα μπορούν να ασφαλίζουν τους αναβάτες του WESS, ούτε να δίνουν άδειες στους συγκεκριμένους αγώνες. Και χωρίς τον αριθμό ΙΜΝ οι αναβάτες μένουν ακάλυπτοι σε περίπτωση ατυχήματος.

Ας δούμε τι λέει το επίσημο ανακοινωθέν της FIM, που έχει την υπογραφή του Προέδρου της, Jorge Viegas:

«Από την αρχή της χρονιάς, η FIM βρισκόταν σε συνομιλίες με το KTM Group, και τους ανθρώπους που είναι υπεύθυνοι για το WESS, ώστε να βρεθεί μια λύση για την βελτίωση των αγώνων Enduro. Προτείναμε να φέρουμε ορισμένους από αυτούς τους αγώνες στο πρόγραμμα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Enduro (σσ. που διεξάγεται από την ABC Communication του Alain Blanchard), αλλά μετά από πολλές προσπάθειες και συναντήσεις, δεν καταφέραμε να φτάσουμε σε συμφωνία.

Η FIM δεν θα κάνει παραχωρήσεις σε περιβαλλοντικούς κανόνες, ασφαλείς συνθήκες, προστασία των αναβατών και στον έλεγχο του αθλήματος.

Κατόπιν τούτου, ενώ είμαστε ακόμα ανοιχτοί σε μια δίκαιη συμφωνία για το μέλλον, η FIM σε συμφωνία με τις εθνικές ομοσπονδίες της από την Ισπανία, τη Γαλλία, την Ιταλία, τη Γερμανία, την Αυστρία, τη Ρουμανία, τη Βρετανία και την Πορτογαλία, συμφώνησαν τα εξής:

1. Από το 2020, δεν θα δίνουμε IMN (επίσημο αριθμό event της FIM) σε καμία διοργάνωση που θα ανταγωνίζεται το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Enduro.
2. Έτσι, το πρόγραμμα ασφάλισης που συνοδεύει τις λισάνς της FIM δεν θα είναι έγκυρο για τα συγκεκριμένα event.
3. Να παρουσιάσουν όσο το δυνατό νωρίτερα δυο διαφορετικά προγράμματα για το 2021: Ένα για την προώθηση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Enduro, και ένα ακόμα για ένα νέο κύπελο Extreme Enduro. Με την ανακοίνωση μας αυτή, σκοπό έχουμε να συσπειρώσουμε την οικογένεια του Enduro και ελπίζουμε όλοι να προχωρήσουν στην ίδια κατεύθυνση.

Jorge Viegas
Πρόεδρος FIM»

Με λίγα λόγια, η FIM απειλεί ευθέως μεν το WESS, αφήνει όμως και περιθώρια δε για μια «δίκαιη συμφωνία» στο μέλλον με το KTM Group. Τη σκυτάλη τώρα παίρνει η διοργάνωση του WESS και το KTM Group, και αναμένουμε να δούμε τις κινήσεις στις οποίες σίγουρα θα προβούν άμεσα. Θα είναι συμφιλιωτικές ή θα κατευθυνθούμε στην απόλυτη ρήξη;

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 08 Ιουλίου 2019 11:33

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon