.
Κατηγορία Αλλοι
Δευτέρα, 08 Ιουλίου 2019 11:58

O Jorge Lorenzo σκέφτεται να κρεμάσει τη φόρμα του!

Ιταλικά δημοσιεύματα θέλουν τον Ισπανό πρωταθλητή να αποφασίζει στις καλοκαιρινές του διακοπές αν θα συνεχίσει ή θα προτιμήσει τη συνταξιοδότηση.

Από τη στιγμή που έφυγε από τη Yamaha τα πράγματα δεν του πάνε καθόλου καλά. Ο λόγος φυσικά για τον κάτοχο πέντε παγκοσμίων πρωταθλημάτων GP, δύο στα 250 (2006, 2007) και τριών στα MotoGP (2010, 2012 και 2015), Jorge Lorenzo.

Το πέρασμά του από τη Ducati αποδείχθηκε σκληρό και δύσκολο, αλλά τα προσχήματα σώθηκαν χάρη στο εντυπωσιακό δεύτερο μισό της δεύτερης χρονιάς του, όταν και άρχισε ξαφνικά να κερδίζει αγώνες ακριβώς από τη στιγμή που ανακοινώθηκε η μετακίνησή του στη Honda. Περνώντας φέτος δίπλα στον Marc Marquez στην εργοστασιακή ομάδα της Repsol Honda, ο Lorenzo λες και ξαναβρέθηκε στην πρώτη του χρονιά στη Ducati, με πολλές πτώσεις, φτωχά αποτελέσματα και γκρίνιες πως δε μπορεί να κάνει και πολλά με τη μοτοσυκλέτα που μόνο ο Marquez οδηγεί με επιτυχία.

96 gp08 19 lorenzo crash assen.gallery full top fullscreen
Η μοιραία πτώση στο FP1 του Assen άφησε τον Lorenzo με δύο ραγισμένους σπονδύλους

Η κατάσταση έγινε ακόμη χειρότερη μετά το ατύχημά του στη Βαρκελώνη, όπου έριξε τους μισούς πρωταγωνιστές της σεζόν και πήρε ακόμη πιο μεγάλο κατήφορο όταν τραυματίστηκε στις δοκιμές του Assen, φεύγοντας με δύο ραγισμένους σπονδύλους και άγνωστη ημερομηνία επιστροφής - λέγεται πως θα προλάβει να είναι πίσω στο Brno.

Τώρα ένα δημοσίευμα του Ιταλικού GPOne βάζει φωτιά στην επικαιρότητα, αναφέροντας πως ο JL99 φεύγει για διακοπές στις Μαλδίβες, όπου θέλει να ηρεμήσει το μυαλό του και να αποφασίσει αν έχει νόημα να επιστρέψει στη δράση ή απλά να κρεμάσει το φόρμα του και να προχωρήσει στην επόμενη μέρα της ζωής του.

Πρόκειται για μια φήμη που εξαπλώθηκε στα paddock του Sachsenring ταχύτερα κι από καλοκαιρινή φωτιά σε ξερόχορτα.

Σύμφωνα με το άρθρο των Ιταλών, ο Lorenzo συναντήθηκε με τον Fernando Alonso – ο οποίος άφησε τη Formula 1 – και συζήτησαν για τις σκέψεις του αυτές. Αμέσως μετά το καφεδάκι των δύο Ισπανών πρωταθλητών, ο Lorenzo φέρεται να επικοινώνησε με τα μέλη της ομάδας του, συμβουλεύοντάς τους να αρχίσουν να ψάχνονται για την επόμενη σεζόν, καθώς ο ίδιος μπορεί να μην είναι πια στα MotoGP.

D p52 NWwAAUIRK
Ο Jorge Lorenzo (αριστερά, με νάρθηκα) πίνει το καφεδάκι του με τον Fernando Alonso (δεξιά)

Μάλιστα, το εν λόγω άρθρο επικαλείται και τη μαρτυρία στενού φίλου του Lorenzo, στον οποίο είπε πως δεν ξέρει αν αξίζει πια τον κόπο να ρισκάρει τόσο πολύ και πως σκέφτεται να ασχοληθεί με επιχειρήσεις ακινήτων.

“Το μεγαλύτερό μου λάθος είναι που έφυγα από τη Yamaha,” φέρεται να δηλώνει ο Lorenzo και σε αυτό πιθανότατα θα συμφωνήσουν πολλοί, μιας και αυτό αντικατοπτρίζεται και στα πεπραγμένα της αγωνιστικής του πορείας πριν και μετά την εργοστασιακή Μ1.

Στα 32 του δεν είναι ούτε πολύ μεγάλος για να επιστρέψει, αλλά ούτε και αρκετά μικρός για να έχει έναν σοβαρό τραυματισμό κάθε χρόνο. Έχει δε πολλάκις αποδείξει πως διαθέτει το ψυχικό σθένος και όλο τον εξωγήινο οδηγικό ταλέντο για να γυρίσει τούμπα πολύ δύσκολες καταστάσεις.

Το ερώτημα πλέον είναι αν θέλει να το κάνει, βλέποντας πως στο μεταξύ μια νέα φουρνιά αναβατών έχει επισκιάσει τους παλιούς θρύλους του πρωταθλήματος, πίσω από έναν Marquez που μοιάζει ανίκητος – και τον οποίο θα πρέπει να ξεπεράσει για να του φτιάξουν μια RCV στα δικά του μέτρα.

Κλείνοντας, να θυμίσουμε πως φημολογίες περί απόσυρσης του Lorenzo από την αγωνιστική δράση έχουν κυκλοφορήσει και στο παρελθόν. Ο ίδιος είχε δηλώσει πως το 2008, δηλαδή την πρώτη του χρονιά στη μεγάλη κατηγορία, είχε σκεφτεί πως οι σοβαροί τραυματισμοί που μάζεψε εκείνη ως τα μέσα της σεζόν τον ώθησαν να εξετάσει μήπως δεν έπρεπε να συνεχίσει.

Τότε βέβαια ήταν μόλις 21 Μαΐων και όλα φιλτράρονταν μέσα από ένα εντελώς διαφορετικό πρίσμα, ενώ η ιστορία έγραψε πως καλώς έκανε και έμεινε για να πάρει τρία παγκόσμια πρωταθλήματα MotoGP στη συνέχεια.

Η ουσία της είδησης πάντως και αυτό που πρέπει να μας μείνει από αυτή τη φημολογία είναι πως ο Ισπανός πάει για διακοπές όπου και θα πάρει τις αποφάσεις του με ηρεμία. Οι οποίες μπορεί να περιλαμβάνουν επιστροφή στη δράση κανονικά μετά την αποθεραπεία του, επιστροφή για να κλείσει η χρονιά και μετά η συνταξιοδότηση ή ακόμη και άμεση αποχώρηση από τους αγώνες. Όλα φαίνονται ανοικτά προς το παρόν.

Επί του θέματος ρωτήθηκε και o Marc Marquez, σε μια πλάγια ερώτηση που συνέδεε τις φήμες για Lorenzo με το ενδεχόμενο να έρθει του χρόνου στη θέση του ο αδελφός του, Alex Marquez, που τώρα προηγείται στη Moto2.

Ο Marquez έδωσε μια απάντηση που μοιάζει καθ’ όλα πολιτικώς ορθή, με ερωτηματικά ωστόσο:

“Νομίζω πως όταν [o Alex] θα κάνει την κίνηση για τα MotoGP, θα πρέπει να διαλέξει μια μοτοσυκλέτα που που θα ξέρει πως μπορεί του ταιριάξει. Προς το παρόν δεν έχει θέση στη Honda για τον αδελφό μου και, ακόμη κι αν άνοιγε η θέση του Lorenzo, δε θα ήθελα να δείξω έλλειψη σεβασμού στους Crutchlow και Nakagami. Δεν θέλω να ξέρω τίποτε γι' αυτά τα θέματα.”

Διπλωματικότατος και προσεκτικός μεν, αλλά … τί εννοείς “μια μοτοσυκλέτα που να του ταιριάζει”; Δηλαδή το RCV δεν είναι για όλους; Πριν 15 μέρες δεν έλεγες πως “η μοτοσυκλέτα είναι αποδεδειγμένα γρήγορη και είμαστε στον σωστό δρόμο,” και πως “αν ο Jorge είχε καβαλήσει τη Honda παλιότερα θα καταλάβαινε πως τώρα είναι πολύ πιο ευκολοδήγητη”;

Πηγή: GPOne.com

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon