.
Κατηγορία ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Παρασκευή, 08 Δεκεμβρίου 2017 18:11

World Enduro Super Series 2018 - Νέο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Enduro

 

Με άρωμα KTM Group

 

Η νεοσύστατη εταιρεία WESS Promotion GmbH παρουσιάζει ένα νέο, θεαματικό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Enduro υπό την ονομασία World Enduro Super Series. Το WESS θέλει να συνδυάσει τα καλύτερα στοιχεία από το Hard Enduro, το κλασικό Enduro, τους αγώνες Cross-Country και Beach Racing, ενώ διαφαίνεται σύγκρουση με το κλασικό EnduroGP πρωτάθλημα, με τη νέα διοργάνωση να έχει έντονο… άρωμα από KTM Group!

Πριν λίγο καιρό είχαμε γράψει πως η KTM και η Husqvarna είχαν αποφασίσει να μην συμμετάσχουν στο EnduroGP του 2018, γεγονός που μας είχε φανεί ιδιαίτερα περίεργο. Από ότι φαίνεται, το KTM Group ήθελε να ρίξει όλο το βάρος του αγωνιστικού Enduro τμήματος του στο νέο WESS, στο οποίο πιθανώς να παίζει και οργανωτικό ρόλο μαζί με τη Red Bull.

Άρωμα KTM Group

world enduro super series 2018 4

Την υπόθεση μας ενισχύουν αρκετά γεγονότα, όπως πχ. το γεγονός πως ο Διευθύνων Σύμβουλος του WESS, Philipp Stossier στο προφίλ του διαθέτει φωτογραφίες από αγώνες Rally αλλά και στην άσφαλτο, όπου παντού οδηγεί ΚΤΜ, αλλά και το ότι αμέσως μόλις ανακοινώθηκε το Πρωτάθλημα, KTM & Husqvarna έστειλαν επίσημα δελτία τύπου ανακοινώνοντας τη συμμετοχή τους.

world enduro super series 2018 15

Όμως και ο Winfried Kerschhaggl (WESS Series Manager) είναι «πορτοκαλί», καθώς πρόκειται για τον αντιπρόεδρο της KTM Βόρειας Αμερικής (αριστερά στην φωτό).

Ίσως λοιπόν το KTM Group να μην ήταν ευχαριστημένο από την πορεία του EnduroGP (υπό τη διεύθυνση του Alain Blanchard και τηςABC Communication) και να ήθελε να δημιουργήσει κάτι νέο, όπως ακριβώς το ήθελε! Πιο θεαματικό, πιο μεγάλο, να φέρει περισσότερο κόσμο και περισσότερη προβολή στο άθλημα.

world enduro super series 2018 13

Όπως σας είχαμε γράψει πρόσφατα, ο Alain Blanchard είχε ανακοινώσει την προσθήκη ΕΝΟΣ Hard Enduro event στο καλεντάρι του EnduroGP 2018, στην Pietramurata της Ιταλίας. Από ότι φαίνεται όμως, ήταν… too little, too late.

Η επίσημη παρουσία των KTM & Husqvarna θα είναι τουλάχιστον επιβλητική, καθώς οι πορτοκαλί θα έχουν μια ομάδα... 5 αναβατών, με τους κορυφαίους Taddy Blazusiak, Josep Garcia, Jonny Walker, Cody Webb and Nathan Watson ενώ οι άσπρο-μπλε θα έχουν 4 αναβάτες, τους επίσης φοβερούς και τρομερούς Graham Jarvis, Colton Haaker, Alfredo Gomez and Billy Bolt!

Από την άλλη, κάποιοι αναβάτες φαίνεται πως προτίμησαν να μείνουν στο EnduroGP, και έτσι έφυγαν από την ΚΤΜ για να προσχωρήσουν σε άλλους κατασκευαστές που παραμένουν στο Πρωτάθλημα -βλ. για παράδειγμα τις μεταγραφές Gas Gas.

Το νέο Πρωτάθλημα WESS

world enduro super series 2018 8

Το WESS έχει ήδη ανακοινώσει το πρόγραμμα του, το οποίο για το 2018 αποτελείται από 8 καταξιωμένα event όπως το Erzbergrodeo, το Red Bull Romaniacs, το Red Bull 111 Megawatt, το Extreme XL Lagares, κ.α.

Η διοργάνωση αναφέρει πως τα παραπάνω event θα διατηρήσουν αναλλοίωτο τον χαρακτήρα τους, δίχως αλλαγή στους κανονισμούς του κάθε αγώνα, και θα είναι ανεξάρτητοι μεν, αλλά με ένα κοινό point system που θα προσμετρά στην τελική βαθμολογία του Πρωταθλήματος.

world enduro super series 2018 12

Οι αναβάτες είναι ελεύθεροι να επιλέξουν όποια μοτοσυκλέτα θέλουν, ανεξαρτήτως κατασκευαστή και κυβικών.

Από ότι φαίνεται το θέαμα θα παίζει τον πρώτο ρόλο στη διοργάνωση, καθώς όλα τα event του αγωνιστικού προγράμματος ξεχωρίζουν για τον καθηλωτικό τους χαρακτήρα.

world enduro super series 2018 2

Ένα ακόμη σημείο που η νέα διοργάνωση δίνει έμφαση είναι η καλύτερη κάλυψη του πρωταθλήματος, και η παροχή πληροφοριών και φωτογραφιών από το επίσημο site iRideWESS.com που θα κάνει επίσημο ντεμπούτο στις 11/2/2018, 3 μήνες πριν την αρχή του Πρωταθλήματος.

Δηλώσεις

world enduro super series 2018 7

Philipp Stossier - Διευθύνων Σύμβουλος WESS: «Είμαστε ιδιαίτερα ενθουσιασμένοι με την ανακοίνωση της δημιουργίας του World Enduro Super Series. Για εμάς το Enduro σημαίνει πολλά πράγματα, αλλά το σημαντικότερο, αντιπροσωπεύει την συμμετοχή των αγωνιζομένων, την ποικιλία χαρακτήρα και τερέν όσον αφορά στους αγώνες, και μια μίξη κλασικού και μοντέρνου -όλα στοιχεία που βρίσκονται στην καρδιά του WESS. Οι αγωνιζόμενοι στο Enduro χρειαζόταν πάντα να έχουν μια μεγάλη γκάμα ικανοτήτων – οι μεγάλοι Πρωταθλητές του παρελθόντος συνδύαζαν πάντα ταχύτητα, αντοχή, τεχνικές ικανότητες, αποφασιστικότητα και προθυμία να αντιμετωπίσουν νέες προκλήσεις. Τα χαρακτηριστικά αυτά θα είναι απαραίτητα για όλους τους συμμετέχοντες στο WESS, ανεξαρτήτως event. Δεν ανακαλύπτουμε ξανά τον τροχό, φέρνουμε όμως στο ίδιο πλαίσιο καταξιωμένους αγώνες Enduro, δίχως αλλαγές στην οργάνωση τους, σε μια ευρύτερη πλατφόρμα όσον αφορά στην επικοινωνία, ώστε το άθλημα του Enduro να λάβει την εστιασμένη, παγκόσμια προβολή που του αξίζει.»

world enduro super series 2018 11

Winfried Kerschhaggl - WESS Series Manager: «Πιστεύουμε πως αυτή είναι μια ιστορική στιγμή για το άθλημα του Enduro. Κατά τη διάρκεια της τελευταίας δεκαετίας το Enduro εξελίχθηκε σε τεράστιο βαθμό, με αποτέλεσμα τη δημιουργία πολλών stand-alone αγώνων, αλλά παράλληλα μια συνεχώς διαιρούμενη σκηνή όσον αφορά στους αγωνιζόμενους, τον τύπο και τη βιομηχανία. Στόχος του WESS είναι να δημιουργήσει ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα endure, με όλων των ειδών του αγώνες - Hard Enduro, Classic, Cross-Country και Beach Racing. Το WESS εστιάζει στον συναγωνισμό, στην ενσωμάτωση των αρχαρίων σε αυτές τις δύσκολες διοργανώσεις, όπου απαιτούνται οι αξίες του αληθινού enduro. Η ανάγκη για τους αναβάτες να έχουν ένα ευρύ πεδίο ικανοτήτων είναι σημαντική. Αναγνωρίζουμε πως η σημαντική και συνεχής σκληρή δουλειά, το όραμα, το πάθος και η αποφασιστικότητα είναι τα χαρακτηριστικά που ενώνουν τους μεγάλους αγώνες. Το WESS 2018 θα φέρει στο ίδιο Πρωτάθλημα καταξιωμένους και παραδοσιακούς αγώνες που γίνονται εδώ και δεκαετίες, και νεότερα events που υιοθετούν μια πολύ διαφορετική δυναμική όσον αφορά στο είδος του αγώνα. Μαζί με τους αγώνες Beach Racing & Cross-Coyntry, αυτοί οι αγώνες βρίσκουν τη θέση τους κάτω από τη στέγη του σύγχρονου enduro. Όλοι είναι σημαντικοί και πλέον ενώνονται μέσα από την διοργάνωση WESS.»

Τέλος σημειώστε πως το WESS για την ώρα δεν διαθέτει την σφραγίδα της FIM ως Πρωτάθλημα -θα πραγματοποιηθεί όμως έτσι ή αλλιώς- ενώ η διοργάνωση τονίζει πως για το 2019 η πρόθεση είναι το WESS να διευρυνθεί με ακόμα περισσότερα events, και με περισσότερες επίσημες συμμετοχές άλλων κατασκευαστών.

Το πρόγραμμα του WESS 2018

world enduro super series 2018 9

Το πρόγραμμα του World Enduro Super Series 2018

1. Extreme XL Lagares (Ποργογαλία) 11-13 Μαΐου
2. Erzbergrodeo Red Bull Hare Scramble (Αυστρία) 31 Μαΐου - 3 Ιουνίου
3. Trefle Lozerien AMV (Γαλλία) 8-10 Ιουνίου
4. Red Bull Romaniacs (Ρουμανία) 24-28 Ιουλίου
5. Red Bull 111 Megawatt (Πολωνία) Σεπτέμβριος (Η ημερομηνία θα ανακοινωθεί)
6. Θα ανακοινωθεί
7. Gotland Grand National (Σουηδία) 26-27 Οκτωβρίου
8. Red Bull Knock Out (Ολλανδία) 10 Νοεμβρίου

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 08 Δεκεμβρίου 2017 19:03

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon