.
Κατηγορία Αλλοι
Παρασκευή, 14 Ιουνίου 2019 11:45

MotoGP: 70 χρόνια με μια ματιά! (Στοιχεία και στατιστικά)

Τα 70 χρόνια ζωής κλείνει το κορυφαίο πρωτάθλημα ταχύτητας στον κόσμο με τον φετινό αγώνα με τον φετινό αγώνα στην Καταλονία. Ας δούμε το MotoGP μέσα από αριθμούς και στοιχεία που σίγουρα θα λατρέψουν οι… αριθμολάγνοι και φυσικά οι όλοι οι φίλοι του πρωταθλήματος.

-929 είναι τα Grand Prix που έχουν πραγματοποιηθεί από τον 1949 μέχρι και τον αγώνα της Καταλονίας. Αυτό μεταφράζεται συνολικά σε 3.114 αγώνες σε όλες τις κατηγορίες!

-117 είναι οι αναβάτες που έχουν χριστεί παγκόσμιοι πρωταθλητές, επίσης σε όλες τις κατηγορίες.

Από αυτούς ο θρυλικός Giacomo Agostini βρίσκεται στην κορυφή με 13 συνολικά πρωταθλήματα με τους Valentino Rossi, Mike Hailwood και Carlo Ubbiali να ακολουθούν με εννέα (9) πρωταθλήματα έκαστος.

-372 είναι οι αναβάτες που έχουν ανέβει στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου ως νικητές. Ξανά ο Agostini ηγείται στις νίκες με 122 μπροστά από τον “Γιατρό” που έχει συγκεντρώσει μέχρι στιγμής 115 νίκες. Τρίτος ο μεγάλος Angel Nieto με 90 νίκες, στην 4η θέση ο Hailwood με 76 και στη 5η ο φοβερός και τρομερός Marc Márquez με 73.

-111 είναι οι αναβάτες που έχει κερδίσει αγώνα GP ανεξαρτήτως κατηγορίας μόνο μια φορά στη ζωή τους. Ο τελευταίος φυσικά είναι ο Danilo Petrucci με τον θρίαμβό του στον αγώνα στο Mygello.

-718 είναι οι αναβάτες που έχουν ανέβει σε κάποια θέση στο βάθρο, σε όλες τις κατηγορίες. Ο Μέγας Rossi ηγείται με 234 βάθρα και μετά, να μας επιτραπεί η έκφραση το… “χάος”. Εντάξει όχι έτσι ακριβώς αλλά ο δεύτερος στην σχετική λίστα Agostini έχει 75 βάθρα λιγότερα, στα 159 με τον Dani Pedrosa στα 153, για την 3η θέση και τον Jorge Lorenzo με ένα λιγότερο στα 152 για την 4η θέση. Πέμπτος (5ος) ο Angel Nieto με 139 βάθρα.

-29 διαφορετικές εθνικότητες έχουν κερδίσει αγώνα Grand Prix σε όλες τις κατηγορίες. Αό αυτές την πρώτη θέση καταλαμβάνει η Ιταλίας με 811 νίκες παρακαλώ, με την Ισπανία δεύτερη με 609 νίκες και την Μ. Βρετανία στην 3η θέση με 383 νίκες. Στην 4η θέση η “ενωμένη” Γερμανία με 191 νίκες και στην 5η η Αυστραλία με 180 νίκες στο ενεργητικό της.

-30 είναι οι χώρες που έχουν φιλοξενήσει αγώνα GP στα 70 χρόνια ζωής του. Στην κορυφή αυτή της κατάταξης βρίσκονται η Ισπανία και η Ιταλία με 400 και 347 νίκες αντίστοιχα.

-776 είναι οι νίκες που έχει κατακτήσει ο Κατασκευαστής που βρίσκεται στην κορυφή της σχετικής λίστας σε όλες τις κατηγορίες και αυτός δε είναι άλλος από την Honda. Στην 2η θέση ακολουθεί η Yamaha με 502 νίκες, ενώ στην 3η η Aprilia με 294. Εντυπωσιακή είναι η 4η θέση που συνεχίζει να κρατά η MV Agusta παρά την πολυετή απουσία της, ενώ με 157 νίκες την πεντάδα κλείνει η Suzuki (157).

Αν δεν σας φτάνουν τα παραπάνω στοιχεία (ούτε εμάς μας φτάνουν) ακολουθήστε αυτόν εδώ των σύνδεσμο, που οδηγεί στην επίσημη ιστοσελίδα του πρωταθλήματος, για να βρείτε ένα δίωρο ντοκιμαντέρ με την ιστορία του πρωταθλήματος!

motogp 70years 2

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon