.
Κατηγορία Αλλοι
Πέμπτη, 13 Ιουνίου 2019 17:11

Αυτό είναι το σπέσιαλ κράνος του Marc Marquez για το GP de Catalunya

Ως είθισται πλέον, συχνά-πυκνά οι αναβάτες φτιάχνουν ένα διαφορετικό κράνος για συγκεκριμένους αγώνες που έχουν ιδιαίτερη σημασία γι’ αυτούς. Όπως είναι το GP de Catalunya που γίνεται κοντά στη γενέτειρά του.

Ο πρωταθλητής Marc Marquez κατάγεται από την Cervera, ένα χωριό που βρίσκεται περίπου 100 km από τη Βαρκελώνη, όπου και η πίστα Circuit de Barcelona-Catalunya που φιλοξενεί τον αγώνα MotoGP το σαββατοκύριακο 14-16 Ιουνίου.

Μιας και αυτός είναι ο κοντινότερος στη γενέτειρά του, προσφέρει μια καλή ευκαιρία για ένα σπέσιαλ κρανάκι για τον συγκεκριμένο αγώνα, κάτι που έχει επαναλάβει άλλες τρεις φορές στο παρελθόν.

Φέτος το SHOEI του φιλοτεχνήθηκε από τη Dave Designs, βαπτίστηκε με το απλοϊκό, όσο και ακριβές Signature Helmet και θα το δούμε σε δράση από το πρωί της Παρασκευής 14/6 στις ελεύθερες δοκιμές 1 (FP1).

Το νέο γραφικό βασίζεται φυσικά στο γνωστό και εξαιρετέο μυρμήγκι που παρουσιάζεται ως σχέδιο φτιαγμένο στο χέρι και εμπλουτίζεται με στοιχεία της πίστας, όπως η μεγάλη κερκίδα και ο πύργος που δεσπόζει στην ευθεία της.

“Με μια πινελιά, λες και βάζω την υπογραφή (signature) μου, σχεδιάσαμε αυτό το ξεχωριστό κράνος, ζωγραφίζοντας όλα τα στοιχεία που με χαρακτηρίζουν: το 93 και το μυρμήγκι,” δήλωσε ο Marquez. “Επιπλέον, έχει τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν την πίστα της Βαρκελώνης: τη μεγάλη κερκίδα και, τον πύργο και το σχήμα της που είναι σαν πιάνο.”

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 13 Ιουνίου 2019 17:19

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon