.
Κατηγορία Αλλοι
Τετάρτη, 12 Ιουνίου 2019 14:22

O Zarco στο WorldSBK με τη Honda; Η είδηση που ανέβηκε στο Twitter και εξαφανίστηκε σε λεπτά

Ο επίσημος λογαριασμός Twitter του WorldSBK έριξε τη χειροβομβίδα και λίγο μετά την εξαφάνισε. Μόνο που τα ηλεκτρονικά γραπτά μένουν για πάντα και καμιά φορά κρύβουν πίσω τους πολύ ψωμί…

Ας πιάσουμε την ιστορία από την αρχή. Πάει καιρός τώρα που υφέρπουν πληροφορίες πως η Honda ετοιμάζει από του χρόνου τη μεγάλη της εργοστασιακή επιστροφή στο WorldSBK. Σε αντίθεση με τα τελευταία κάμποσα χρόνια, όπου οι Ιάπωνες δεν ασχολούνται και τόσο δυναμικά με το πρωτάθλημα μοτοσυκλετών παραγωγής, φαίνεται πως έχουν αποφασίσει να γυρίσουν πίσω με το HRC σε πρώτο πλάνο. Στόχος φυσικά η επιστροφή στις μέρες δόξας, κάτι που η Honda έχει να δει από τις εποχές του Colin Edwards και του RC51 των δύο πρωταθλημάτων, δηλαδή τις αρχές της δεκαετίας του 2000.

Μάλιστα, δεν είναι λίγες οι αναφορές πως φέτος στο γκαράζ της πιο “επίσημης” ομάδας της Honda (Moriwaki Althea) έχουν θεαθεί επανειλημμένα γνωστοί μηχανικοί του HRC από το MotoGP, εντείνοντας τις φήμες πως φέτος είναι μια προπαρασκευαστική χρονιά για τη μεγάλη αντεπίθεση που θα εξαπολυθεί το 2020.

Camier Bike 2898

Ισπανικά και Ιταλικά ΜΜΕ έχουν πολλάκις αναφερθεί στην πρόθεση της Honda να στελεχώσει την ομάδα της του χρόνου με τουλάχιστον έναν πρωτοκλασάτο αναβάτη, ικανό να χτυπήσει την κορυφή με αξιώσεις και φυσικά ρίχνουν και τα σχετικά ονόματα στο τραπέζι.

Η Honda φέρεται να έχει σε πρώτο πλάνο τον πρώην δικό της Jonathan Rea, ο οποίος όμως έχει συμβόλαιο με την Kawasaki και για το 2020, οπότε μάλλον δεν είναι εφικτός στόχος προς το παρόν.

Ο άλλος αναβάτης που φέρεται να γλυκοκοιτάζει είναι ο Alvaro Bautista και αυτό κυρίως γιατί ο Ισπανός έχει μονοετές συμβόλαιο με τη Ducati. Ο λόγος γι’ αυτό βέβαια είναι πως ο ίδιος θέλει να γυρίσει στο MotoGP, ωστόσο εκεί δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή διαθέσιμες εργοστασιακές θέσεις και ο Bautista δεν ψήνεται να επιστρέψει σε μη ανταγωνιστική μοτοσυκλέτα, οπότε η εκτίμηση είναι πως με ένα πλουσιοπάροχο συμβόλαιο και τη γνώση πως η άμεση εμπλοκή του HRC θα κάνει το Fireblade άμεσα ανταγωνιστικό θα μπορούσε να τον πείσει να βάλει την υπογραφή του. Μάλιστα αυτόν τον καιρό κυκλοφορούν και φήμες πως για το 2020 η Honda ετοιμάζει ένα ολοκαίνουργιο CBR1000RR Fireblade.

Ένας άλλος υποψήφιος στόχος είναι και ο Jοhann Zarco, κατά κάποια δημοσιεύματα, και αυτό είναι κάτι που εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς πώς προκύπτει αν θυμηθεί τις πρόσφατες δηλώσεις-καταπέλτη του μεγάλου αφεντικού της ΚΤΜ, Stefan Pierer, κατά του θεωρητικά πρώτου αναβάτη της ομάδας MotoGP και της κακής του απόδοσης ως τώρα. Καθώς θεωρήθηκαν ως προάγγελος πρόωρης διακοπής του συμβολαίου του, εύλογα το όνομά του συνδέθηκε με τις φημολογούμενες προθέσεις της Honda να φέρει στην ομάδα WorldSBK της έναν αναβάτη που έχει και την εμπειρία και την ταχύτητα και ίσως να κολλήσει πολύ καλύτερα στην τετρακύλινδρη σε σειρά Fireblade.

zarco honda

Και, αν αυτά ήταν ως έναν βαθμό φήμες και εικασίες, ήρθε ο επίσημος λογαριασμός του WorldSBK στο Twitter να ανάψει φωτιές, καθώς την πρώτη εβδομάδα του Ιουνίου μετέδωσε την είδηση πως ο Zarco είναι κοντά με τη Honda WorldSBK και ετοιμάζεται για τη σοκαριστική μετακόμιση μεταξύ των παγκοσμίων πρωταθλημάτων.

Το εν λόγω ποστάρισμα κατέβηκε μετά από λίγα λεπτά, ωστόσο πολλοί πρόλαβαν και απαθανάτισαν το αμαρτωλό screenshot που αποδεικνύει πως καπνός άνευ φωτιάς μάλλον δεν υπάρχει.

Εμείς από πλευράς μας τείνουμε να πιστέψουμε πως δεν έχει και πολύ νόημα η ΚΤΜ να ξεφορτωθεί έτσι πρόωρα και άκομψα έναν υποσχόμενο αναβάτη επειδή άρχισε άσχημα τη σεζόν. Ναι μεν δε γνωρίζουμε λεπτομερώς τι συμβαίνει πίσω από τις κλειστές πόρτες του γκαράζ της ΚΤΜ, αλλά όλοι οι εμπλεκόμενοι είναι γνωστοί επαγγελματίες του χώρου και λογικά οι καταλληλότεροι για να ξεπεράσουν μερικές δυσκολίες που θα βρουν στον δρόμο τους.

Από την άλλη, έχουν δε τόσα και τόσα τα μάτια μας, ενώ δεν παραβλέπουμε πως, παρά την πίεση του Pierer, ο Zarco εξακολουθεί να είναι απογοητευτικός και στον πιο πρόσφατο αγώνα δεν κατάφερε τίποτε καλύτερο από την τελευταία θέση (17η), δηλαδή μηδέν βαθμοί και 42 δευτερόλεπτα απόσταση από τον πρώτο.

Περιμένουμε τη συνέχεια με πολύ ενδιαφέρον.

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon