Κατηγορία Αλλοι
Τετάρτη, 12 Ιουνίου 2019 09:41

MotoGP, Catalunya: H Michelin στοχεύει σε νέο ρεκόρ στο Montmeló

Η Michelin κατευθύνεται προς το Montmeló για τον έβδομο γύρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, καθώς τα MotoGP θα κάνουν την καθιερωμένη εμφάνισή τους στον αγώνα Gran Premi Monster Energy de Catalunya που πραγματοποιείται στην πίστα Circuit de Barcelona-Catalunya, της Ισπανίας.

Η πίστα Circuit de Barcelona-Catalunya αποτελεί μια από τις πιο μοντέρνες και δημοφιλείς πίστες στο ετήσιο ημερολόγιο των αγώνων των MotoGP, λόγω των σύγχρονων εγκαταστάσεών της σε συνδυασμό με την εξαιρετική σχεδίαση της και χαρακτηρίζεται για τα ανισόπεδα τμήματα της, τις γρήγορες και παρατεταμένες στροφές, και τη μεγάλη ευθεία που ξεπερνάει το μήκος του ενός χιλιομέτρου.

Την περυσινή σεζόν πραγματοποιήθηκαν επισκευαστικές εργασίες στην πίστα των 4.627χλμ. του Montmeló. Η σχεδίαση της πίστας άλλαξε και νέα άσφαλτος τοποθετήθηκε στο μεγαλύτερο τμήμα της, με αποτέλεσμα να αλλάξει το συνολικό μήκος της πίστας καθώς και η συνολική απόσταση του αγώνα. Κατά συνέπεια, όλα τα προηγούμενα ρεκόρ ανήκουν στο παρελθόν και η Michelin είναι αποφασισμένη να σημειώσει νέα ρεκόρ στη συγκεκριμένη πίστα, με βάση τα δεδομένα που έχει συλλέξει από τις δοκιμές της περυσινής σεζόν.

2019 michelin motogp rnd7 cat

Η επιλογή της γκάμας των ελαστικών για τη συγκεκριμένη πίστα έχει γίνει με βάση τις καταπονήσεις και τις δυνάμεις που δέχεται από τις οχτώ δεξιές και τις έξι αριστερές στροφές της πίστας καθώς επίσης και την καινούρια άσφαλτο. Η γκάμα των μπροστινών ελαστικών θα είναι διαθέσιμη σε μαλακό, μεσαίο και δύο σκληρά μείγματα γομών, όλα συμμετρικής σχεδίασης. Τα ίδια μείγματα γομών έχουν χρησιμοποιηθεί ακριβώς και στα πίσω ελαστικά με τη διαφορά ότι αυτά είναι ασύμμετρης σχεδίασης και φέρουν πιο σκληρό μείγμα γόμας στο δεξί τμήμα του πέλματος για να μπορούν να ανταπεξέλθουν καλύτερα στις οχτώ δεξιές, σε αντίθεση με τις έξι αριστερές στροφές της πίστας.

Η πίστα Circuit de Barcelona-Catalunya βρίσκεται στην πόλη Montmeló, μια περιοχή κοντά στη Βαρκελώνη που συνήθως προσφέρει ένα συναρπαστικό θέαμα με εντυπωσιακές προσπεράσεις και στενό συναγωνισμό, ελκύοντας πλήθος κοινού που ξεπερνά τους 100,000 θεατές που γεμίζουν τις πλαγιές των λόφων και τις κερκίδες της πίστας. Αποτελεί μία περιοχή γνωστή για τις καλές και σταθερές καιρικές της συνθήκες αυτή την περίοδο ωστόσο, είναι πολύ πιθανόν η Michelin να έρθει αντιμέτωπη με συνθήκες βροχής συνεπώς θα υπάρχουν διαθέσιμα τα ελαστικά MICHELIN Power Rain με στόχο να τονώσουν την εμπιστοσύνη των οδηγών για να μπορέσουν να πιέσουν τα όρια τους σε περίπτωση βροχής. Θα είναι διαθέσιμα σε μαλακό και μεσαίο μείγμα γόμας και για τους δύο τροχούς, τα δε πίσω ελαστικά θα είναι ασύμμετρης σχεδίασης με σκληρότερο μείγμα γόμας στο δεξί τμήμα πέλματος για να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις των δεξιών στροφών της πίστας.

Η έναρξη των αγώνων θα γίνει την Παρασκευή 14 Ιουνίου με τα δυο σκέλη των ελεύθερων δοκιμών. Περισσότερες δοκιμές θα διεξαχθούν την επόμενη ημέρα πριν ξεκινήσουν οι κατατακτήριες του απογεύματος που θα καθορίσουν τη θέση των αναβατών στη σχάρα της εκκίνησης. Η αλλαγή των φώτων της εκκίνησης για τον αγώνα των 24 γύρων θα πραγματοποιηθεί στις 14:00 το μεσημέρι (τοπική ώρα) την Κυριακή 16 Ιουνίου, όπου οι αναβάτες των MotoGP θα πιέσουν στα όριά τους τα ελαστικά της Michelin που έχουν εξαιρετικές επιδόσεις στην πρόσφυση, παρέχοντας τη μέγιστη σταθερότητα και ακρίβεια, στον αγώνα των 24 γύρων που θα περάσουν από 336 στροφές για να καλύψουν τη συνολική απόσταση των 111.048 χλμ.

2019 06 gp italy 00008

Piero Taramasso – Michelin Motorsport Two-Wheel Manager:

“Ο συγκεκριμένος αγώνας αποτελεί άλλο ένα εντατικό πεδίο δοκιμών για τα ελαστικά MICHELIN Power Slick σε μια από τις πιο σημαντικές πίστες στο ετήσιο ημερολόγιο των αγώνων. Η πίστα Circuit de Barcelona-Catalunya χαρακτηρίζεται από μια μείξη πολλών στροφών και μια μεγάλη ευθεία και συνεπώς χρειαζόμαστε ελαστικά που θα μπορέσουν να αντεπεξέλθουν στις απαιτήσεις των δεξιών στροφών της πίστας. Επίσης, είναι πιθανόν την ήμερα του αγώνα να σημειωθούν υψηλές θερμοκρασίες στην άσφαλτο, αλλά είμαστε σίγουροι ότι τα ελαστικά της Michelin θα έχουν εξαιρετικές επιδόσεις σε όλες τις καιρικές συνθήκες. Την περυσινή σεζόν τοποθετήθηκε νέα άσφαλτος στην πίστα ,αλλά έχουμε συλλέξει κάποια δεδομένα τόσο κατά τη διάρκεια του αγώνα της περυσινής σεζόν, όσο και από τις δοκιμές που έγιναν μετά από αυτόν και έτσι φέραμε ελαστικά που πιστεύουμε ότι είναι ιδανικά για τη νέα άσφαλτο και υπολογίζουμε ότι θα δώσουμε τη δυνατότητα στους αναβάτες να πιέσουν ακόμη περισσότερο τις επιδόσεις των μοτοσυκλετών τους και τους χρόνους .Ο αγώνας Montmeló παραμένει ένας από τους καλύτερους και πιο δημοφιλείς τόσο για τους αναβάτες όσο και για τους θεατές και προσφέρει μια ξεχωριστή ατμόσφαιρα με τον εορταστικό του χαρακτήρα. Είμαστε αποφασισμένοι για άλλη μία φορά να παίξουμε το δικό μας ρόλο ώστε να δώσουμε ένα συναρπαστικό αγώνα σε όλους καθώς επίσης και να καταρρίψουμε τα περυσινά μας ρεκόρ ειδικά στο συγκεκριμένο αγώνα που ήδη γνωρίζουμε τα χαρακτηριστικά της πίστας και ξέρουμε τί μας περιμένει.”

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ BIKEIT