.
Κατηγορία Αλλοι
Πέμπτη, 30 Μαϊος 2019 12:44

Ο Giacomo Agostini θα τρέξει με MV Agusta στο Classic TT 2019!

Ο θρύλος των αγώνων ταχύτητας, με 15 παγκόσμια πρωταθλήματα στο όνομά του, θα τρέξει φέτος στο Isle of Man Classic TT με μια MV Agusta 350 Quattro Cilindri του 1976!

Το όνομα του Ιταλού πρωταθλητή είναι στενά συνδεδεμένο με την MV Agusta, καθώς μαζί της από το 1965 ξεκίνησε ένα ασύλληπτο σερί νικών που απέφερε 7 συνεχόμενα πρωταθλήματα στα 500 κυβικά, 6 τίτλους στα 350 και 10 νίκες στο Isle of Man TT.

Είναι λοιπόν απολύτως λογικό να προκαλεί συγκίνηση η ανακοίνωση πως ο Ago στα 76 του χρόνια θα επιστρέψει στο Νησί για να τρέξει στο Classic TT που διοργανώνεται από τις 17 ως τις 26 Αυγούστου 2019.

Και θα το κάνει με αψογότατο στυλ καβάλα σε μια MV Agusta 350 Quattro Cilindri, δηλαδή τη μοτοσυκλέτα που παρουσιάστηκε το 1972 για να αντικαταστήσει τα τρικύλινδρα 350 που είχαν πάει σερί όλους τους τίτλους της κατηγορίας από το 1968.

caw 3256 yveassad

Η συγκεκριμένη μοτοσυκλέτα προέρχεται από την αγωνιστική σεζόν του 1976, όταν ο Ιταλός είχε φτιάξει τη δική του ομάδα με χορηγία από τη Marlboro. Εκείνη τη χρονιά η Quattro Cilindri απέτυχε να πάρει το πρωτάθλημα από τις ορδές δίχρονων που είχαν αρχίσει να κατακλύζουν τα GP, ωστόσο πρόκειται για μια μοτοσυκλέτα με εξαιρετική ιστορία, καθώς με αυτή στο Assen ο Agostini πήρε την τελευταία νίκη της καριέρας του σε Grand Prix 350 cc, σημειώνοντας ταυτόχρονα και την τελευταία νίκη τετράχρονης μοτοσυκλέτας στην κατηγορία αυτή (που πλέον δεν υπάρχει).

Η μοτοσυκλέτα βρέθηκε στην ιδιοκτησία του Rob Ianucci όταν την αγόρασε από το κατάστημα MV Agusta Cascina Costa Racing το 1986 και θα είναι η δική του ομάδα, Team Obsolete, που θα τρέξει με τον Agostini στο επερχόμενο Classic TT. Μάλιστα, οι μηχανικοί της ομάδας έχουν αναπαλαιώσει τη μοτοσυκλέτα ακριβώς στις αυθεντικές προδιαγραφές της, όπως θα κατέβαινε στα GP το 1976!

“Είμαστε παθιασμένοι υποστηρικτές του Classic TT από την αρχή του και η ευκαιρία να επαναφέρουμε έναν συνδυασμό με ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα στην ιστορία του ΤΤ και μια από τις θρυλικότερες εταιρείες είναι κάτι που απλά δε μπορούσαμε να προσπεράσουμε,” δήλωσε σχετικά ο Ianucci.

“Είμαστε πανευτυχείς που θα μπορέσουμε να δώσουμε στους ανθρώπους του Isle of Man την ευκαιρία να θαυμάσουν αυτήν την σπάνια μοτοσυκλέτα σε δράση στη Mountain Course και να προσθέσουμε ένα νέο κεφάλαιο στη διαρκώς αυξανόμενη φήμη αυτού του σημαντικού αγώνα.”

[Φωτογραφίες:Yve Assad]

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 30 Μαϊος 2019 12:54

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon