.
Κατηγορία Αλλοι
Δευτέρα, 21 Ιανουαρίου 2019 11:17

Ducati MotoGP Team 2019 - Η επίσημη παρουσίαση

Dovizioso & Petrucci στο τιμόνι, κύριος χορηγός η Philip Morris

Η Ducati πραγματοποίησε την επίσημη παρουσίαση της εργοστασιακής ομάδας της για το MotoGP 2019 στο Neuchatel, την έδρα της Philip Morris στην Ελβετία. Εκεί μάθαμε τον κύριο χορηγό της ομάδας, είδαμε τους 2 αναβάτες της, και ακούσαμε τους τεχνικούς να μιλούν για τις βελτιώσεις της νέας Desmosedici GP19.

ducati motogp team 2019 presentation 1

Τρία ήταν τα σημεία που μας έκαναν εντύπωση στην παρουσίαση της «Mission Winnow Ducati team» όπως ονομάζεται επίσημα η ομάδα του Borgo Panigale για το MotoGP 2019. Πρώτα από όλα, η επανεμφάνιση μιας καπνοβιομηχανίας στη θέση του κύριου χορηγού της ομάδας, κατόπιν το ιδιαίτερα έντονο κόκκινο χρώμα των μοτοσυκλετών και τέλος το περίεργο σχήμα των μοτοσυκλετών (μην διαφέροντας πολύ από το 2018) όπως υπαγορεύει η «function over form» αρχή, βάζοντας πρώτα δηλαδή την λειτουργικότητα (ακόμα περισσότερα αεροδυναμικά βοηθήματα, «lunch-box» στην ουρά, κ.α.) και κατόπιν την ομορφιά.

ducati motogp team 2019 presentation 3

Αν «γκουγκλάρει» κανείς το αινιγματικό «Mission Winnow», θα χαθεί μέσα σε έναν χαοτικό ορυμαγδό από αοριστίες και τσιτάτα, που αντί να επεξηγούν περί τίνος πρόκειται, μπερδεύουν ακόμα περισσότερο.

Μετά από κοπιαστική αναζήτηση, καταλάβαμε πως με το «Mission Winnow», η Philip Morris, γνωστή καπνοβιομηχανία (βλ. Marlboro), προσπαθεί να διαφημίσει τα νέα της προϊόντα, όπως τα ηλεκτρονικά της τσιγάρα, με έξυπνο τρόπο ώστε να παρακάμψει τις απαγορεύσεις για καπνικά προιόντα στην Ε.Ε. και αλλού. Πώς το κάνεις αυτό; Γράφεις «Αποστολή ΚέρδισεΤώρα», και κάνεις τους πάντες να ψάχνουν να βρουν ποια είναι αυτή η αποστολή. Σημειώστε πως η Ducati είναι ο πρώτος κατασκευαστής μοτοσυκλέτας που διαφημίζεται η «Mission Winnow», μετά την παρουσία του χορηγού στην ομάδα της Ferrari στην F1.

ducati motogp team 2019 presentation 15

Παραλείποντας τις δηλώσεις CEO, Τεχνικών και Αναβατών, όπου δεν υπάρχει πληροφορία, παρά μόνο επαναλαμβανόμενα τσιτάτα του στιλ «βελτιωθήκαμε παντού» ή «θα δώσω τον καλύτερο μου εαυτό», κ.α. να μείνουμε στο γεγονός πως στην παρουσίαση μίλησε και ο υπεύθυνος για την αεροδυναμική εξέλιξη της Demosedici GP19, Edoardo Lenoci, λέγοντας δυο-τρία ενδιαφέροντα πράγματα.

ducati motogp team 2019 presentation 2

Συγκεκριμένα ο Lenoci εξήγησε πως η Ducati επένδυσε σοβαρά σε αεροδυναμικές μελέτες με τη βοήθεια ηλεκτρονικού υπολογιστή σε έναν τομέα που ονομάζεται Computational Fluid Dynamics (CFD), ήτοι Υπολογιστική Ρευστοδυναμική.

Με άλλα λόγια, αεροδυναμική εξέλιξη των μοτοσυκλετών, των φέρινγκ και των αεροδυναμικών βοηθημάτων, μέσω Η/Υ, δίχως τη χρήση αεροσήραγγας. Από ότι είπε μάλιστα ο Lenoci, στον υπολογιστή μπορεί ο τεχνικός να πάρει πολλά περισσότερα δεδομένα από την αεροσήραγγα, αρκεί να έχει καλιμπραριστεί σωστά το σύστημα.

ducati motogp team 2019 presentation 7

Το αποτέλεσμα ήταν ορατό στις μοτοσυκλέτες του 2019 των Andrea Dovizioso (#04) και Danilo Petrucci (#9), που έχουν δύο σετ φτερών μπροστά, αντί για ένα το 2018, μεγαλύτερη μετωπική επιφάνεια μπροστά και ελαφρώς διαφορετικό σχήμα στα πλαστικά. Παρακάτω δείτε τη μοτοσυκλέτα του 2018, για να διαπιστώσετε τις διαφορές στα βοηθήματα.

ducati desmosediciGP18 2

Στα τεχνικά χαρακτηριστικά της Desmosedici GP19 οι Ιταλοί κάνουν λόγο για περισσότερα από 250 άλογα, περισσότερα από 350 χλμ/ώρα τελικής ταχύτητας, και 157 κιλά βάρους (στεγνό). Ο κινητήρας είναι V4 90 μοιρών και 1.000 κ.εκ., το κιβώτιο Seamless, οι αναρτήσεις Ohlins, τα φρένα Brembo, οι τροχοί Marchesini και η εξάτμιση Akrapovic.

Όλα είναι τώρα έτοιμα για την έναρξη της νέας σεζόν, με τον πρώτο από τους 19 αγώνες να διεξάγεται στις 10 Μαρτίου στο Κατάρ. Πρώτα όμως, η ομάδα της Ducati θα λάβει μέρος στο τεστ της Sepang στη Μαλαισία, στις 6 Φεβρουαρίου του 2019. Θα καταφέρει η Ducati να βελτιώσει κατά μία τη θέση της στην κατάταξη αναβατών του 2019, και να πάρει το Πρωτάθλημα; Ίδωμεν.

Δείτε ΕΔΩ και κατεβάστε ΟΛΕΣ τις φωτογραφίες της ομάδας της Ducati για το MotoGP 2019 σε υψηλή ανάλυση για WALLPAPER.

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 21 Ιανουαρίου 2019 11:23

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon