.
Κατηγορία Αλλοι
Δευτέρα, 21 Ιανουαρίου 2019 12:34

Πωλείται η Suzuki Endurance Racing Team (SERT)

Λόγω γήρατος του ιδιοκτήτη της

Ο κύριος Dominique Méliand έστησε την περίφημη ομάδα Endurance της Suzuki (SERT, ή Suzuki Endurance Racing Team) το 1981 και έκτοτε πρωταγωνιστεί στο παγκόσμιο στερέωμα έχοντας συλλέξει ούτε λίγο ούτε πολύ 16 παγκόσμια πρωταθλήματα, με τελευταίο το 2016.

Ωστόσο, στα 74 του ο Méliand πέρασε μια δύσκολη χρονιά με δύο βαριές εγχειρίσεις και πλέον δηλώνει πως πρέπει να βάλει την υγεία του σε πρώτη προτεραιότητα. Με βαριά καρδιά λοιπόν, ο Γάλλος κρέμασε πωλητήριο το πετυχημένο του δημιούργημα.

Όπως δήλωσε σε Γαλλικά ΜΜΕ, υπήρξαν πολλοί ενδιαφερόμενοι, αλλά μετά το φιλτράρισμα της Suzuki, απέμειναν 2-3, όλοι από τη Γαλλία.

Η διαδικασία έχει καθυστερήσει κάπως για λόγους που ο ίδιος δε γνωρίζει, καθώς οι διαπραγματεύσεις έχουν περάσει στα χέρια της Ιαπωνικής εταιρείας, αλλά εκτιμάται πως λίαν συντόμως θα έχουμε τις επίσημες ανακοινώσεις.

Όσο για τον ίδιο, “αν η Suzuki το αποφασίσει θα μπορούσα να μείνω σε έναν υποστηρικτικό ρόλο για 1-2 χρόνια ακόμη”.

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα FIM Endurance 2019 ξεκίνησε με το θρυλικό Bol d’ Or τον περασμένο Σεπτέμβριο, ενώ ο επόμενος αγώνας, οι 24 ώρες του Le Mans, είναι προγραμματισμένος για τον ερχόμενο Απρίλιο.

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 21 Ιανουαρίου 2019 12:35

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon