.
Κατηγορία Αλλοι
Τρίτη, 23 Οκτωβρίου 2018 12:50

O Freddie Spencer θα ηγηθεί των Αγωνοδικών του MotoGP

Αναβάθμιση του σώματος των κριτών

Ο χώρος των Grand Prix έχει αλλάξει πολύ τις τελευταίες δεκαετίες και ειδικά στην τετράχρονη εποχή. Στη σύγχρονη εποχή των MotoGP τα όρια ανάμεσα σε αγωνιστικά συμβάντα και κολάσιμες πράξεις καλείτο μέχρι τώρα να ξεκαθαρίσει η Αγωνιστική Διεύθυνση, υπό τον Mike Webb.

Ωστόσο υπήρχε ένα πρόβλημα, καθώς συχνά αναβάτες διαμαρτύρονταν με αποφάσεις του, πατώντας στο ότι ο Webb δεν διαθέτει το απαραίτητο αγωνιστικό βιογραφικό.

Ο Νεοζηλανδός έτρεχε στην πατρίδα του και μεταπήδησε στο παγκόσμιο ως στέλεχος ομάδας, αφότου είχε σταματήσει να αγωνίζεται. Βρίσκεται στη θέση του από το 2012 και στην ως τώρα καριέρα του είχε να αντιμετωπίσει μερικά δύσκολα συμβάντα.

Ίσως το γνωστότερο εξ αυτών ήταν η σύγκρουση Valentino Rossi και Marc Marquez στη Sepang, εγκαινιάζοντας μια νέα πολεμική ατμόσφαιρα που καλά κρατεί τρεις σεζόν αργότερα, με φρέσκα επεισόδια όπως αυτό της Αργεντινής φέτος.

Το να ακούς αναβάτες (και μάλιστα του βεληνεκούς ενός Rossi κι ενός Jorge Lorenzo) να λένε πως, αν η διεύθυνση δεν κάνει κάτι, θα πρέπει να λάβουμε μόνοι μας τα μέτρα μας για να προστατευτούμε από αυτό που θεωρούμε επικίνδυνη οδήγηση, είναι οπωσδήποτε ένα χτύπημα κάτω από τη ζώνη για τη Dorna – που έχει αφιερώσει όλο της το είναι στο να πασπαλίσει τα MotoGP με VIP χρυσόσκονη σε μια προσπάθεια να τα κάνει Formula 1.

Στη συνέχεια ήρθε το φετινό συμβάν στο Jerez, με τριπλό ατύχημα Andrea Dovizioso, Jorge Lorenzo και Dani Pedrosa και τον τελευταίο να κατηγορεί την Αγωνιστική Διεύθυνση πως δεν κάνει σωστά τη δουλειά της γιατί δεν καταλαβαίνει τι ακριβώς συνέβη από την οπτική γωνιά του αναβάτη.

Σε αυτό το κλίμα λοιπόν, η Dorna αποφάσισε να αλλάξει την οργανωτική της δομή, παίρνοντας από τη Διεύθυνση τις αρμοδιότητες διαχείρισης τέτοιων συμβάντων και δημιουργώντας ένα Σώμα Αγωνοδικών. Αυτοί πλέον θα είναι αρμόδιοι να εξετάζουν τα τεκταινόμενα μέσα στην πίστα και να κρίνουν πού χρειάζεται να αποδοθούν ευθύνες και τιμωρίες.

Στην κεφαλή αυτού του νέου σώματος ορίζεται ο Freddie Spencer. Μιλάμε για τον 56χρονο Αμερικανό τρις πρωταθλητή GP500 και μια από τις πιο θρυλικές φιγούρες των Grand Prix, αυτόν που κέρδισε τον Kenny Roberts και τον ίδιο που το 1985 πήρε πρωτάθλημα ταυτόχρονα σε 250 και 500!

Οι διοργανωτές προφανώς πιστεύουν πως ο Spencer θα έχει μια σαφώς πιο «εκ των έσω» κρίση για τα συμβάντα και δύσκολα πλέον οι αναβάτες θα προβαίνουν σε ευθείες αμφισβητήσεις των αποφάσεών του.

freddie spencer 2

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 23 Οκτωβρίου 2018 12:58

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon