.
Κατηγορία Αλλοι
Πέμπτη, 25 Ιανουαρίου 2018 15:03

Valentino Rossi: «Μπορούμε καλύτερα το 2018»

 

Αισιόδοξος και έτοιμος ο Γιατρός για τη νέα σεζόν

Την αισιοδοξία του για την εξέλιξη της νέας σεζόν στον παγκόσμιο πρωτάθλημα MotoGP εξέφρασε ο Valentino Rossi, κατά την επίσημη παρουσίαση της εργοστασιακής ομάδας MotoGP της Yamaha, χθες 25 Ιανουαρίου, στην Μαδρίτη.

Το 2018 ο Valentino Rossi γιορτάζει την 13η σεζόν του με τη Yamaha και την 17η στον θεσμό έχοντας σαν team mate τον φοβερό και τρομερό Maverick Vinales, που τερμάτισε τρίτος στο πρωτάθλημα πέρσι, στην πρώτη του σεζόν και επέκτεινε τη συνεργασία τους με τους Ιάπωνες για άλλα δύο χρόνια, μέχρι το 2020.

Λίγο πολύ είναι το ίδιο όταν ξεκινάς μια νέα σεζόν. Πιο πολύ εξαρτάται από το πώς νιώθεις και το κίνητρό σου, αν ακόμη διασκεδάζεις οδηγώντας τη μοτοσυκλέτα σου. Αλλά, έχοντας περισσότερη εμπειρία, προσπαθείς πλέον να διορθώσεις όλα τα προβλήματα που παρουσιάζονται στις δοκιμές, ώστε να πας την Κυριακή όσο πιο γρήγορα γίνεται., δήλωσε ο Rossi. Σχετικά με τις προετοιμασίες για τη νέα αγωνιστική χρονιά ο Γιατρός είπε: «Για μένα είναι σημαντικό να συνεχίσω να προπονούμαι όλη τη χρονιά και αυτό είναι κάτι που προσέχω πολύ, ειδικά τις τελευταίες χρονιές – στο γυμναστήριο, με μοτοσυκλέτα, κάνοντας και άλλα πράγματα. Έχουμε την πίστα (σ.σ. στο ράντσο του) μας και προπονούμαστε πολύ στο flat track. Κατά τη διάρκεια της σεζόν πρέπει να συνεχίσεις (να προπονείσαι), κάνοντας όμως λιγότερα πράγματα, με μικρή όμως διαφορά, γιατί υπάρχει και το ρίσκο του τραυματισμού. Για αυτό και πρέπει να προπονείσαι όσο μπορείς αφήνοντας όμως και ένα μικρό περιθώριο για ξεκούραση.»

Τέλος σε σχετική ερώτηση για τη νέα σεζόν και για το κατά πόσο είναι έτοιμος ο Ιταλός απάντησε πως η περίοδος πριν τους αγώνες θα παίξει πολύ σημαντικό ρόλο, ενώ εμφανίστηκε σίγουρος ότι θα τα καταφέρει καλύτερα φέτος σε σχέση με πέρσι.

«Νομίζω οι δοκιμές είναι πολύ σημαντικές γιατί εκεί μπορείς να καταλάβεις τι θα γίνει κατά τη διάρκεια της σεζόν. Συνήθως στα δοκιμαστικά αυτό το καταλαβαίνεις. Πρέπει να δουλέψουμε σκληρά πιστεύω, γιατί έχουμε και την περσινή σεζόν όπου δεν φτάσαμε στο μέγιστο της απόδοσής μας, ούτε εγώ ούτε η ομάδα. Πιστεύω ότι μπορούμε να τα πάμε καλύτερα. Πρέπει να δουλέψουμε πολύ με την M1, να συγκεντρωθούμε στη μοτοσυκλέτα, στα ηλεκτρονικά αλλά και στις λεπτομέρειες και να προσπαθήσουμε να είμαστε γρήγοροι και να εκμεταλλευτούμε τα ελαστικά καλύτερα – τα οποία νομίζω ήταν και το κλειδί της περσινής χρονιάς.»

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Θοδωρής Ξύδης

Ο Θοδωρής Ξύδης είναι συντάκτης ειδικού Τύπου-δημοσιογράφος από το 2005. Ξεκίνησε να εργάζεται το 2006 στο site του περιοδικού Auto Τρίτη και την επόμενη χρονιά στο περιοδικό μοτοσυκλέτας Moto Τρίτη. Εκεί παρέμεινε μέχρι και το 2016, εκτελώντας έως και χρέη αρχισυντάκτη/διευθυντή σύνταξης. Από το 2016 αποτελεί μέλος της ομάδας του BIKEIT! Απόφοιτος του New York College με πτυχίο στην Επικοινωνία, με αγάπη για την φωτογραφία, τα gadgets και για οτιδήποτε έχει τροχούς και... αυτοκινείται.

Θοδωρής Ξύδης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 25 Ιανουαρίου 2018 15:05

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon