.
Κατηγορία Αλλοι
Τετάρτη, 11 Οκτωβρίου 2017 12:50

Uccio - Συνέντευξη με το “δεξί χέρι” του Rossi

 

Θέλω να πιστεύω ότι ο Vale θα συνεχίσει 

 

Alessio Salucci ή όπως τον γνωρίζουμε όλοι, “Uccio”.

Παιδικός φίλος του Valentino Rossi και ο πιο στενός του συνεργάτης στην καριέρα του στους αγώνες, ο Uccio είναι πάντα δίπλα στον “γιατρό” υποστηρίζοντας τον ανελλιπώς όλα αυτά τα χρόνια.

Το ιταλικό site insella, του πήρε πρόσφατα μια συνέντευξη, από την οποία ξεχωρίσαμε τα πιο ενδιαφέροντα σημεία:

Μετά από τους δύο σοβαρούς τραυματισμούς με μοτοσυκλέτες εκτός δρόμου, ο Valentino θα αλλάξει το πρόγραμμα της προπόνησης του;

Δυστυχώς όχι (γέλια)! Δεν νομίζω ότι θα αλλάξει κάτι, όπως δεν άλλαξε κάτι και μετά από το ατύχημα που είχε κατά την προπόνηση MX, την άνοιξη φέτος. Οι αγώνες ταχύτητας απαιτούν συγκεκριμένη προπόνηση, η οποία έχει κάποιους κινδύνους. Αν θέλετε την γνώμη μου, δεν πρέπει να αλλάξει κάτι, τόσα χρόνια που ακολουθεί αυτό το πρόγραμμα έχει αποδειχτεί αποδοτικό!

Τι είπατε την πρώτη φορά που συναντηθήκατε μετά το ατύχημα;

Τον είδα λίγο πριν μπει στο ασθενοφόρο για να μεταφερθεί στο νοσοκομείο. Κοιταχτήκαμε και είχαμε και οι δύο ένα ύφος του τύπου: “Γαμώτο! Τι κρίμα!”. Φυσικά και του έδωσα κουράγιο στην συνέχεια. Κοίτα, όπως είπα και πριν, αυτή είναι η δουλειά του, την κάνει πολύ καλά και για να την κάνει πολύ καλά απαιτείται σκληρή προπόνηση, η οποία εγκυμονεί κινδύνους.

Πως ήταν το κλίμα στην Aragon;

Πραγματικά είχαμε σχεδόν ξεχάσει ότι υπήρξε ποτέ το ατύχημα, μιλάγαμε για τον αγώνα και κανονίζαμε τα του αγώνα, σαν να ήταν ακόμα ένα διήμερο στην πίστα. Όλο αυτό οφείλεται βέβαια σε εκείνον και στην στάση του, μας εξέπληξε όλους το πόσο δυνατός φάνηκε και πως το αντιμετώπισε. Δεν πρέπει όμως να παρασυρόμαστε, το πόδι του θα κάνει καιρό να επανέλθει στο 100% και πρέπει να βρίσκουμε τρόπους στη συνέχεια ώστε να αντιμετωπίζουμε τις δυσκολίες που προκύπτουν σε κάθε αγώνα με δεδομένο τον τραυματισμό αυτό. Ας μην ξεχνάμε ότι ο Valentino δεν είναι super-ήρωας, είναι άνθρωπος.

Πιστεύεις ότι θα συνεχίσει στα MotoGP, μέχρι το 2020;

Το ελπίζω και θέλω να το πιστεύω! Αν συνεχίσει να έχει αυτή την θέληση και αυτό τον ενθουσιασμό για τους αγώνες, δεν βλέπω τον λόγο να σταματήσει! Θα πρέπει τότε να αποσυρθούν και οι 20 αναβάτες που αφήνει πίσω του συνήθως σε κάθε αγώνα. Ο Valentino είναι αρκετά έξυπνος και θα το καταλάβει μόνος του όταν θα πρέπει να φύγει από τους αγώνες. Αυτή η μέρα, δεν έχει φτάσει ακόμα λοιπόν.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γαμβρούλης

Βρίσκεται στον χώρο του ειδικού τύπου από το 2006, με μικρό πέρασμα από τα τετράτροχα, μια αναγκαία συνθήκη για να μεταπηδήσει στην μεγάλη του αγάπη, τα δίτροχα. Το ίδιο πάθος μοιράζεται και για την μουσική, ως ακροατής και “γρατζούνερ” έγχορδων.

Κώστας Γαμβρούλης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 11 Οκτωβρίου 2017 13:17

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon