.
Κατηγορία Αλλοι
Πέμπτη, 28 Σεπτεμβρίου 2017 17:58

e-MotoGP: Ο Capirossi δοκιμάζει την ηλεκτρική Sarolea

 

Ακούστε τον ήχο του μέλλοντος (;) στα MotoGP

 

Στην πίστα της Aragon, το “αφεντικό” των MotoGP  Carmelo Ezpeleta, είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει τον παγκόσμιο πρωταθλητή στα 250, Loris Capirossi, να “γράφει” κάποιους γύρους στην σέλα μιας Sarolea SP7 e-superbike.

Το γεγονός μόνο ως τυχαίο δεν μπορεί να χαρακτηριστεί, αφού είναι γνωστό ότι η Dorna, σκοπεύει να διοργανώσει παράλληλο πρωτάθλημα με ηλεκτροκίνητες μοτοσυκλέτες, που θα ακολουθεί το πρόγραμμα των… κανονικών MotoGP, από το 2019.

Έχει επίσης ανακοινωθεί, ότι οι μοτοσυκλέτες που θα συμμετέχουν σε αυτό  θα είναι… μονομάρκα, με ένα μονό κατασκευαστή να υπογράφει συμβόλαιο συνεργασίας με την Dorna.

Η βέλγικη Sarolea, με συμμετοχές στο Isle of Man TT Zero, έχοντας κατακτήσει δύο τέταρτες και μια πέμπτη θέση σε αυτό, είναι μια από τις εταιρείες που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον, οπότε αυτή την επίδειξη στην Aragon, μπροστά στα μάτια του Ezpeleta, την λες και… interview!

O Capirossi πάντως, ο οποίος εκτελεί χρέη… εξεταστή για τις υποψήφιες μοτοσυκλέτες, δήλωσε εντυπωσιασμένος από την SP7 και ειδικά από το πόσο ελαφριά αίσθηση είχε αυτή μέσα στην πίστα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει ήδη σχηματιστεί μια λίστα με τις εταιρείες που προκρίνονται στον τελικό για την ανάδειξη της νικήτριας και αυτές είναι η Energica από την Ιταλία, η Lightning από τις ΗΠΑ, η Mahindra, η KTM και αν λάβουμε υπόψη τις εντυπώσεις του Capirossi, και η Sarolea από το Βέλγιο.

Σε κάθε περίπτωση την απόφαση της Dorna για την εταιρεία που θα συνεργαστεί, θα την ξέρουμε τον Οκτώβριο, όπου και έχει τεθεί η καταληκτική ημερομηνία των… εξετάσεων.

Aκολουθεί το video ενός περάσματος της SP7 στην ευθεία της Aragon, που αναρτήθηκε στον λογαριασμό της Sarolea στο instagram.  

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γαμβρούλης

Βρίσκεται στον χώρο του ειδικού τύπου από το 2006, με μικρό πέρασμα από τα τετράτροχα, μια αναγκαία συνθήκη για να μεταπηδήσει στην μεγάλη του αγάπη, τα δίτροχα. Το ίδιο πάθος μοιράζεται και για την μουσική, ως ακροατής και “γρατζούνερ” έγχορδων.

Κώστας Γαμβρούλης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου 2017 09:41

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon